Fantoomjeuk
Actueel,  Verhaal

Fantoomjeuk

Iets geïrriteerd door de afgesloten weg, sloeg ik een onverharde versie in die parallel liep. Niet de handigste keuze want de losse stenen maakte me het leven zuur.
Goed op m’n voorwiel lettend merkte ik te laat dat het weer veranderde. De vogels waarschuwde me en terwijl ik afstapte en schuin achter me keek zag ik een vervaarlijk donkere wolk. Jammer dan. Dat mijn ietwat eigenwijze route echt niet slim was merkte ik toen ik beter naar de bomen keek. Allemaal eiken met zonder rups maar toch ik kreeg er spontaan fantoomjeuk van en snelde er weg. Voor zover dat ging op die kut weg.
De bui plensde op me maar dat irriteerde me pas toen ik 5 muzieknummers verder nog steeds niet over kon steken. Leuk hoor die Brabantse dorpjes maar al het volk gaat met de auto en de wegen zijn daar bepaald niet voor gemaakt hier. Ook niet voor fietsers trouwens. Terwijl de auto’s net te hard voorbij reden om veilig over te steken, voelde ik de regen binnenlopen waar geen enkele vrouw dat wil. Op zoek naar een uitweg zag ik opeens een klein clubje harigheid over een boom rondkruipen. Argh, automobilisten mag ik er misschien even door ik krijg mijn fantoomjeuk niet weggejukt!

26 reacties

 • Regenboogvlinder

  Echt vervelend die rupsen/haren. En ja, heb je er last van (zoals wij vorige week) dan voel je het overal, ook waar niks zit. Een kledingroller die plakt doet ook wonderen.

 • VillaSappho

  Nee niet doen je brand je te snel. Met plakband eraf halen en dan calendula zalf.

 • Spontanity

  Ik heb ze gelukkig hier nog niet gezien.
  Op de jeuk van die beesten zit ik niet te wachten.
  Heb zonder al last van fantoomjeuk ヅ

 • logbankje

  Voor de eikenprocessierupsen moet je zeker oppassen, hoor dat er veel klachten zijn.
  En verwacht niet dat een automobiliste voor je stopt, doen ze zelfs niet bij een zebrapad. Hans

 • Karel

  Jammer , echt pech hebben dus , doe daar de rupsen bij , en de irritatie ligt op de loer
  volgende rit meer plezier

 • willyfotoblog

  hier hebben we er gelukkig geen last van

  maar in Zeeuws-Vlaanderen zijn, waren ze niet te tellen

  fantoom jeuk…, een woord dat ongetwijfeld ingeburgerd zal worden

  groeten

 • VillaSappho

  Ja alleen degene die afgesloten was was verhard. En degene die ik in moest was met losse stenen en kwam niet uit op een veilige oversteek. Knap waardeloos want ik hsd dus geen keus.

 • Karel

  Ik heb er hier op Schier nog geen gezien , maar wat doet jou zo snel irriteren , een weg die dicht is zou geen reden mogen zijn , er zijn daar wegen genoeg , toch

 • natuurfreak2

  ik kijk ook goed uit mijn ogen want het onheil is vlug geschied en het zijn niet de lange rupsharen die ons die miserie bezorgen maar de heel korte haartjes die er onder zitten,.Ze kunnen zelfs in de longen geraken en onstekingen geven of asma.De korte haartjes blijven maanden in kleding hangen en kunnen alleen door wassen aan hoge temperaturn verdwijnen maar niet alle stoffen kunnen tegen hoge wastemperaturen .Heb gelezen dat de processierupsen zich ook al in beuken hebben verplaatst..Hopelijk heb je geen kleine haartjes mee naar huis genomen.Jeuk vind ik een verschrikkelijk iets.

 • Naomi

  Fantoomjeuk mag woord van het jaar worden van mij. En regen op de fiets is nog steeds niet verboden he. Blijft stom.