Fantoomjeuk

Fantoomjeuk

Fantoomjeuk

Iets geïrriteerd door de afgesloten weg, sloeg ik een onverharde versie in die parallel liep. Niet de handigste keuze want de losse stenen maakte me het leven zuur.
Goed op m’n voorwiel lettend merkte ik te laat dat het weer veranderde. De vogels waarschuwde me en terwijl ik afstapte en schuin achter me keek zag ik een vervaarlijk donkere wolk. Jammer dan. Dat mijn ietwat eigenwijze route echt niet slim was merkte ik toen ik beter naar de bomen keek. Allemaal eiken met zonder rups maar toch ik kreeg er spontaan fantoomjeuk van en snelde er weg. Voor zover dat ging op die kut weg.
De bui plensde op me maar dat irriteerde me pas toen ik 5 muzieknummers verder nog steeds niet over kon steken. Leuk hoor die Brabantse dorpjes maar al het volk gaat met de auto en de wegen zijn daar bepaald niet voor gemaakt hier. Ook niet voor fietsers trouwens. Terwijl de auto’s net te hard voorbij reden om veilig over te steken, voelde ik de regen binnenlopen waar geen enkele vrouw dat wil. Op zoek naar een uitweg zag ik opeens een klein clubje harigheid over een boom rondkruipen. Argh, automobilisten mag ik er misschien even door ik krijg mijn fantoomjeuk niet weggejukt!

26 thoughts on “Fantoomjeuk

 1. Liever honderd ronddwarrelende brandharen in de lucht dan één teek op m’n lijf

 2. Echt vervelend die rupsen/haren. En ja, heb je er last van (zoals wij vorige week) dan voel je het overal, ook waar niks zit. Een kledingroller die plakt doet ook wonderen.

 3. Nee niet doen je brand je te snel. Met plakband eraf halen en dan calendula zalf.

 4. Brrr… en ik had gehoord dat fohnen schijnt te werken… goede tip als je door het bos loopt :’)

 5. Het was wel een fietstochtje met hindernissen als ik het zo lees! Die fantoomjeuk vind ik herkenbaar. Ik heb hetzelfde als het over luizen gaat.

 6. Ik heb ze gelukkig hier nog niet gezien.
  Op de jeuk van die beesten zit ik niet te wachten.
  Heb zonder al last van fantoomjeuk ヅ

 7. Wat een heerlijk artikel. En t is wat met al die rupsen. Als ik een boom met rupsen spot krijg ik ook spontaan wat jeuk hier een daar.

 8. bah bah… Zo vies en jeukerig. Hier gelukkig niet zo’n last van.

 9. Voor de eikenprocessierupsen moet je zeker oppassen, hoor dat er veel klachten zijn.
  En verwacht niet dat een automobiliste voor je stopt, doen ze zelfs niet bij een zebrapad. Hans

 10. Ik heb er ook al eens wat over geschreven… Dat wil je echt niet meemaken.

 11. Jammer , echt pech hebben dus , doe daar de rupsen bij , en de irritatie ligt op de loer
  volgende rit meer plezier

 12. hier hebben we er gelukkig geen last van

  maar in Zeeuws-Vlaanderen zijn, waren ze niet te tellen

  fantoom jeuk…, een woord dat ongetwijfeld ingeburgerd zal worden

  groeten

 13. Ja alleen degene die afgesloten was was verhard. En degene die ik in moest was met losse stenen en kwam niet uit op een veilige oversteek. Knap waardeloos want ik hsd dus geen keus.

 14. Ik heb er hier op Schier nog geen gezien , maar wat doet jou zo snel irriteren , een weg die dicht is zou geen reden mogen zijn , er zijn daar wegen genoeg , toch

 15. Nog geen rupsen gezien momenteel. Ook geen regen gehad de afgelopen dagen. Voor morgen worden enkele buien voorspeld.

 16. SStttt… ik wil het niet weten, heb ze hier gelukkig nog niet gezien.

 17. ik kijk ook goed uit mijn ogen want het onheil is vlug geschied en het zijn niet de lange rupsharen die ons die miserie bezorgen maar de heel korte haartjes die er onder zitten,.Ze kunnen zelfs in de longen geraken en onstekingen geven of asma.De korte haartjes blijven maanden in kleding hangen en kunnen alleen door wassen aan hoge temperaturn verdwijnen maar niet alle stoffen kunnen tegen hoge wastemperaturen .Heb gelezen dat de processierupsen zich ook al in beuken hebben verplaatst..Hopelijk heb je geen kleine haartjes mee naar huis genomen.Jeuk vind ik een verschrikkelijk iets.

 18. Hier in Drenthe hangen op bijna alle eiken waarschuwingen (een rood met wint lint). Het is me wat…

 19. Ik heb een dikke week jeuk gehad van die k*t harige mormels, bah

 20. Fantoomjeuk mag woord van het jaar worden van mij. En regen op de fiets is nog steeds niet verboden he. Blijft stom.

 21. Ja, die rups. Bij mij gaat het ook al kriebelen als ik er aan denk of iemand mij erover vertelt.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top