Tuinlog

Een tuintje in mijn tuin

Een paar weken geleden Vriendjelief ging mee naar de supermarkt en stond al snel bij zakjes groentezaad te kijken. Staat op zo’n mooie draaiende molen en is bijna niet te missen. Ik vulde mijn voorraad tuinkers aan en wilde het vooral daarbij laten.

Helaas had Vriendjelief andere plannen en dus was de komst van een moestuintje bezegeld. Een droge dag of wat volgde en ik herinnerde Vriendjelief aan de gemaakte afspraak en zonder twijfel begon hij dan ook aan het opruimen van wat ik zijn bende noem. Probeerde hij wel onderuit te komen door naar het door mij keurig bijgehouden stukje tuin te wijzen waar de kippen vertoeven en diverse bloemen en bollen. In je dromen dat je er zo makkelijk vanaf komt, je plant geen groente in mijn zorgvuldig verzorgde perk.

Vanaf mijn bankje keek ik hoe de rommel werd opgeruimd en hielp zowaar met het omploegen van het gras. Onderwijl dingen mopperend als waar ben ik aan begonnen en ik heb dit niet bedacht. Maar goed eenmaal omgeploegd was het tijd om te zaaien.
Vriendjelief zaaide de groente in en ik vulde de lege potjes met bij-vriendelijke bloemetjes en courgettes. Om tuinmonstertjes tegen te houden zette we een hekje en dekten de vers omgewoelde grond af met (kippen)gaas en wachtte rustig af.

Inmiddels zijn we een ruime maand verder, één heel courgette-plantje is boven gekomen maar zowel de sla als worteltjes groeien goed. Dat zijn uiteraard geen garanties maar ik heb nu alvast met heel veel plezier een tuintje in mijn tuin.