Een tablet om te bloggen

Samsung tablet met rood gestipt dienblad

Een tablet om te bloggen

Ergens eind vorig jaar besloot ik dat er wat dingen moesten veranderen, ik vond dat ik teveel tijd besteedde aan bloggen en daardoor minder tijd over had voor dingen die ik ook leuk vind. Dingen als een goede film op de bank, fotograferen en m’n nachtrust schoten er bij in, een belachelijke situatie. Mijn eigen gedrevenheid en perfectionisme deden me de das om. Ik trapte er tegenaan, skipte een paar dagen en miste het bloggen. Zal je altijd zien. Eén van de dingen die ik me al snel realiseerde was de tijd die ik nodig had om alles uit te werken. Ik werk graag met een schrift, maar gebruik ook kladpapier en had ook nog een app vol memo’s. Tijdrovend en niet effectief.

Om dezelfde ellende als met m’n telefoon te voorkomen heb ik lang nagedacht allereerst wilde ik een mini laptop, past in m’n tas het typt makkelijk maar al snel zag ik de prijzen (ook op marktplaats) en ondervond ik dat veel van die dingen niet meer ge-update worden, crapzooi. De weg lag open voor waar ik al langer aan dacht, een 10 inch tablet, Samsung, tweedehands met toetsenbord.

Inmiddels alweer een halve week geleden kocht ik de tablet, regelde de hoes met toetsenbord en kan niet anders zeggen dan dat dit een heel goed idee was. Ik hang op m’n bank met een schootkussentafel (heet dat zo?), werk in de bibliotheek en onderweg. En mocht ik m’n tablet even niet vast kunnen houden, dan werk ik in hetzelfde tekstbestand verder op mijn laptop en voeg ik alleen nog even de foto’s toe. Lang leve bloggen en andere vrije tijd.

17 thoughts on “Een tablet om te bloggen

 1. O, maar dat is een goede oplossing. Ik ken het wel, het is het een of het ander, maar het liefst wil je allebei. En met die tablet lijkt het haast haalbaar :-)

 2. Voor het schrijven van logjes houd ik het bij mijn ouwe PC; De foto’s maak ik met me GSM en plaats die via Flickr.
  Geen idee hoe zo’n schootkussentafel er uitziet. Moet ik toch eens Googlen.

 3. Je kan in wordpress wisselen tussen wysiwyg en html. In de laatst kan je dingen aanpassen zodat het wel goed staat.

 4. Meestal schrijf ik op mijn ipad en soms op mijn chromebook… Af en toe wat problemen met foto’s die gekanteld zijn en op de 1 of andere manier niet op de juiste positie te krijgen zijn. Verder werkt het best lekker.

 5. Bloggen met mijn iPad vind ik niet fijn, er gaat altijd wat mis, met de telefoon trouwens ook niet echt. Geef mij mijn lappie maar hoor, heerlijk, daar kan ik alles mee, zou hem niet graag willen missen. Maar jij hebt minder tijd dan ik, dus ik snap je! Veel plezier ermee!

 6. De wereld draai door…ook zonder dat jij die constant in de gaten moed houden Liesbeth… :-) :-)

 7. Nu weet ik het zeker. Ga een nieuwe tablet kopen. De oude 7 inch heeft de geest gegeven. Ben dus aan de tweede toe. Vind het alleen zoveel geld en over 3 a 4 jaar moet je weer een nieuwe. Masr koop nu een grotere zodat ik ook op de bank kan bloggen. Bedankt voor de tip

 8. Een tablet zou voor mij iets te klein zijn heb dan ook een bakbeest van een laptop maar tja die ogen hé. Maar zo’n kussen gebruik ik al jaren zeker voor de laptop beter met de verluchting aan de onderkant. Rest mij jou een fijne (winterse) dag te wensen

 9. Je hebt me enorm geholpen. Ik loop al een tijdje te dubben er een an te schaffen. Ook om het bloggen gewoon ff lekker tussendoor te doen zonder de grote PC aan te slingeren.

 10. Ja, zalig hé. Zo werk ik ook. Mijn tablet kan ik echt niet missen. Goed idee zo’n schootkussen. Dat kende ik nog niet, maar ik mis het wel, nu ik dit hier zo lees…

 11. Tablet zou ik niet willen missen. Bed, bank, buitenstoel, overal ligt het bij de hand, Net even makkelijker te typen dan een smartphone.

 12. Bloggen vraagt inderdaad veel tijd en soms moet men keuzes maken Bij goed weer trek ik er op uit en ben ook minder op de pc te vinden.

 13. IKEA! Vandaag gezien en vorige week bij Kwantum. Die van Ikea zijn groter en het kussen is machinewasbaar

 14. klinkt bekend , al heb ik als gepensioneerde wat meer vrije tijd :)
  die 2de hands tablet krijgt wel nog updates neem ik aan
  en nog een vraag , waar kan je een schootkussentafel krijgen :)

  wens je bij deze gelijk een fijn weekend

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top