IJlandschap op de Loonse- en Drunense Duinen
Fotoserie,  Natuur,  Wandelen

Fotoserie: Loonse- en Drunense Duinen

Nog net in het vorige jaar maakte ik weer een wandeling, wederom de Loonse- en Drunense Duinen maar nu wel aan de ‘andere‘ kant. Had ik allereerst het idee dat het licht al weg was, bleek die aan deze kant óók achter een duin te schuilen. Ik wandelde rustig het natuurgebied in en zag al snel een enorme heuvel die ik op klom. Aan de andere kant gaapte wederom een enorme vlakte me aan. Adembenemend zo mooi en hier en daar nog bevroren. Een stukje naar rechts klom ik weer een duin over en daar in de verte was het wit van ijzel en mist. Ik liep er recht heen en voelde me in winterwonderland. Ik lette op bij het mountainbikepad en genoot van alle het bevroren riet en gras. Ik liep door de mist alweer een heuvel op en keek over de uitgestrekte vlakte van de Loonse- en Drunense Duinen waar net de zon onder ging. Aan de ene kant een gouden savanne, aan de andere kant een sneeuwlandschap ik heb nog nooit zo’n groot verschil op 100 meter natuur gezien. Terwijl de zon nog zacht door de bomen en mist heen prikte liep ik terug, diep onder de indruk van dit nationaal park.

19 reacties