Een rondje dwalen met de Willys jeep

Een rondje dwalen met de Willys jeep

Een rondje dwalen met de Willys jeep

Het was zowaar een dag mooi weer deze zomer en dus haalden we de Willys naar buiten waar ik zag dat ze een beetje slap bandje had. Met een compressor aan huis is dat vlot opgelost en toen we ons hadden ingesmeerd, smeerden we hem en vonden al snel voormalig Kamp Vught. 

Terwijl ik een paar boeken op de foto zette kwam een oudere man met zijn kleinzoontje die trots zijn miniversie van de Willys liet zien. Enorm schattig kindje wat heel ontspannen achter het stuur klom en me zorgeloos zijn kleine versie leende om vast te leggen. Via Cromvoirt wat echt mooie huizen heeft dwaalden we verder namen de verkeerde afslag op zoek naar vulling voor onze magen en vonden uiteindelijk een hele nieuwe Lidl in Oisterwijk o en ook wat voeding voor Willys die ook al aardig sputterde.

We staken schuin omhoog, genietend van een broodje en vonden Udenhout. En hoewel ik er al vaker geweest ben is er maar één ding wat ik weet van dat dorp want dat staat op de eerste rotonde. Er staat namelijk een nogal grote van bakstenen vervaardigde dildo op. Je kan van alles over dat stenen ding zeggen. Dat een fallus vroeger een statusverhogend symbool was of dat het kunst is omdat het stenen van de voormalige lokale steenbakkerij zijn bijvoorbeeld. Maar in mijn geval noem ik het daar in Udenhout penisdorp want welke lul heeft bedacht dat een bakstenen penis op de eerste rotonde van het dorp een goed idee is? Volgens mij ben je dat klein geschapen en/of kom je iets te kort.

Ronduit slecht navigerend, al zeg ik het zelf hè, reden we tijdelijk over een weg die me niet zo aanstaat in de Willys. Kijk nou mag ze wel op de snelweg maar echt lekker is dat niet. We gingen er bij de Efteling vanaf en stoven Ketsheuvel voorbij en namen toen wederom een heel logische afslag naar ’s Gravenmoer. Wie z’n moer? gaat hier niet op want moer slaat hier op een veengebied. ’s Gravenmoer was dan ook een veenkolonie. Ik genoot vooral van het ene boerderijtje wat zijn beste tijd wel heeft gehad, maar neem van mij aan het is echt een heel mooi dorp!

Via Waspik (niks schunnigs deze keer betekent moerassig vooruitstekend stuk land) en de Langstraat de spoorlijn die ik al besprak, dwaalden we verder. En toen zag ik Raamsdonk op de bordjes. Ik herinnerde me dat daar een mooi plein was maar had het beter op kunnen zoeken want we moesten nog een stukje verder. Raamsdonkveer reden we ook door en toen zag ik dat het Geertruidenberg moest zijn. Ik ben ook zo’n topografisch wonder. Maar toen ik de kerk herkende probeerde ik Frans met alle mogelijke moeite naar dat ene mooie plein te leiden. Moet zeggen dat het toen al meer lijden begon te worden want jeetje als je de route niet kent dan is dit nog steeds een onneembare vesting!

En dus dwaalden we af reden rond de Dongecentrale, reden naar Drimmelen wat ik qua naam nogal eens tegenkom in van die heerlijk oude oorlogsboeken over de Biesbosch. Vrij weinig daar wat de moeite van het delen waard was en toen we het op wilde geven zag ik vanaf de andere kant een bordje centrum en het is dat we daar een straat niet in konden en uiteindelijk maar iemand volgden maar hé toen stonden we eindelijk op dat hele mooie plein. Niet dat je er veel kan zien, bezoek het vooral in de winter of lente als die bomen hun blad kwijt zijn. We deden een rondje extra over het plein, kan je maken met een Willys weet je en maakten toen dat we wegkwamen.

Met nog een enkele, benen strekken en koetjes fotograferen-stop, reden we zonder omwegen op huis aan hopend op nog meer mooie zomerse dagen.

 

24 thoughts on “Een rondje dwalen met de Willys jeep

 1. Jullie hebben weer een mooie rit gemaakt en zoals altijd een bijzondere ontmoeting.

 2. Je hebt dat jochie met zijn mini-Willy gelukkig én trots gemaakt denk ik :-)
  Moet wel leuk zijn, zo’n zomerse rondrit in een open Willy !

 3. Wat een leuk Brabants rondje! En inderdaad; die piemel in Ulvenhout slaat nergens op. Wel geweldig dat je dat jochie met de miniversie van de Willys tegenkwam!

 4. We hebben meer mooie dag dan slechte dagen, zo ervaar ik het toch hier in Zeeland. Toeren is altijd leuk.

 5. ja ik loop daar alle keren weer te genieten
  zo mooi als de vlinder zijn , als je de tijger zo recht in de ogen kijkt is schitterend

 6. Het is inderdaad een kwestie van je kans pakken, nu het in Nederland eindelijk echt prachtig weer is. Wat een mooi ritje hebben jullie gemaakt. Maar word je niet stijf en lamlending van het in de auto zitten? Ik heb daar altijd zo’n last van…

 7. Ik kwam vroeger wel eens in Uden ivm honkbalwedstrijd(en) van mijn jongste tegen het plaatselijke team maar kan me die rotonde niet voor de geest halen. Heeft dus niet veel indruk op me gemaakt haha

 8. De echte Amsterdammer noemt de Dam hier het ‘Penisplein’ met dank aan het Nationaal Monument daar met die vormgeving…

 9. Heerlijk zo’n tocht, met dat mooie weer, is een jeep natuurlijk ideaal.
  Ik heb ook een oriëntatievermogen van nul komma nul.
  Je zult maar is een “penisdorp” wonen….hahahaha!

 10. Prachtige rit. En wat is dat boerderijtje prachtig zeg! Veel mooier dan die ‘kunst’ op de rotonde, maar ja, dat is al snel:).

 11. Wat een heerlijke rit maakten jullie.
  In de Ardennen is ook zo’n dorp, ben naam even kwijt ,waar hele dorpje vol penissen staat.
  Je zag wel veel mooie dorpjes en daar is de sfeer altijd top.

 12. Dat was weer een mooi ritje, en het is er nu ook echt het weer voor.
  Dat jochie moet de dag van zijn leven hebben gehad om even achter het stuur van een echte Willys te zitten. Dat zou ik zelfs nog hebben, denk ik.

 13. Wat een prachtige dag moet Willy hebben gedacht, nu kunnen we samen een dagje naar buiten.
  En gelijk hebben jullie, een prachtige dag om te genieten. Hans

 14. Die staat ook niet hoog op mijn lijstje maar het verschil is wel dat je dat ding niet als eerste ziet als je Rotterdam binnen rijdt.

 15. Ik ben benieuwd hoe jij buttplugkabouter in rotteram dan noemt.

  Love As always
  dimario

 16. Gelukkig hebben we nu een paar mooie zomerse dagen, dus ik verwacht nog meer van deze mooie series…

 17. En om de weg te wijzen moet je ook zeker mij niét meenemen, mijn richtinggevoel is onderontwikkeld. Maar je kwam toch waar je wilde zijn en daar gaat het om.

 18. ja zo’n fallus symbool noem ik ook niet echt een mooie binnenkomer voor een dorp
  dat oude boerderijtje vind ik mooier , maar jullie genoten een mooi rondje bij mooi weer

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top