Doezel

Doezels week sneeuw, snot en lente

Eén zeer aangename goedendag mijn lieve volgers, allereerst mijn nederige maar niet al te erg gemeende excuses voor het lange wegblijven. Het was Liesjbed die ooit met Doezels week in foto’s begon maar ik vermoed dat ook zij wel eens denkt aan een andere titel. Maar dames en heren u loopt werkelijk vre-se-lijk achter dus ik neem u maar direct mee terug in de tijd.

Snotterigheden
We zijn allemaal een beetje ziekjes geweest. Maria is er nog niet helemaal vanaf. Ik had vanaf mijn mandje prima zicht op Maria in het andere mandje. Frans is zelfs nog met haar naar de dierenarts geweest, niet dat dat nut had hoor.
Ook Kitty was flink ziek, wilde niet in onze buurt komen wilde geen eten. Kwam niet binnen, Kitty was weer voor even een wilde kat. Maar na een dag of 3 was het beter, nu Maria nog.
Maria voetjesVoor even in de sneeuw
Had de voorspellingen al begrepen aan de werkelijk bizar grote schoenen die klaar stonden. Mickey vond de sneeuw geweldig, achja de jeugd, ik ben er geen fan van. Maar Liesjbed, toch al minder jeugdig als u het mij vraagt, is er ook dol op en vroeg me de sneeuw in.

Ga je mee de sneeuw in Doezel?
Nog voor geen 100.000 snoepjes
Ach toe Doezel 5 minuten 2 goede foto’s.
Ik hield wijselijk mijn mond maar streek uiteindelijk over mijn katerhart.

Hé Does toch buiten?
Je staat bij me in het krijt. Je hebt niet genoeg snoepjes in huis.
Doezel en Mickey in de sneeuw Ik liet mij voor even van mijn beste kant zien en het lukte Liesjbed om een paar goede foto’s te maken. Ondertussen brult Liesjbed vanuit de kamer, ik kreeg verdomme nog geen 2 minuten Prins Braakbal toen zat je alweer met je trut in je mandje. Dames en heren het doet gewoon zeer zulke taal alleen maar over te moeten typen. Dat is toch geen taal voor een dame? Laat staan voor een Prinselijke Kater.

Mickey Muis ving nog een muis, de uitslover.

Mora slaapt in de schuur een deel is afgezet en een houtkacheltje houdt de boel op temperatuur. Maar ze is zeer tevreden over het fleecedekentje wat Liesjbed aan haar afstond. Mora en Mickey gaat beter. Liesjbed blijft maar tegen Mora zeggen dat die kleine groot gaat worden, maar Mora is ook niet bang voor Job. Die slaapt overigens in de buurt en is af en toe in het inmiddels geïsoleerde kattenhuis. De bovenetage is voorzien van extra planken en stro. En beneden heeft piepschuim en een doos vol poetsdoeken het enigszins te behaaglijk gemaakt.

Aansteller van een boomklever
Zat nog in de boom, twee keer! Alleen Liesjbed heeft me door die zei pak de hoge druk spuit is ‘ie zo beneden. Frans vond dat ik vanzelf wel kwam. Ze hebben me door merkt u het, geen ladders in de boom en dus ben ik zelf maar naar beneden gekomen. Ze waren niet specifiek heel tevreden met mijn optreden, laten we het zo maar zeggen.

Mickey naar de dierenarts
Liesjbed is met Mickey naar de dierenarts geweest. Had hem van tevoren ingefluisterd dat het eraan zat te komen en dat hij een keel op moest zetten in de auto. Maar luisteren ho maar. Die kleine schijnt als een voorbeeldig nieuwsgierig kereltje zijn chip te hebben gekregen. Hoorde Liesjbed nog tegen Frans zeggen dat Mickey nu ook een paspoort heeft en dat ze toen ze zijn naam door moest geven eigenlijk Mickey Muis van Molenzicht tot ‘Liesjbeds ouderlijk huis’ had willen zeggen. Als ze maar niet denkt dat die klein haarbal van een aanloper opeens van kattenadel is!

Snoepjes op rantsoen
Lang geleden alweer klaagde ik tegen Liesjbed dat de Hofleverancier wel XL verpakkingen hondenstickies had maar geen groot formaat kattensnoepjes. Liesjbed heeft dat op mijn verzoek doorgegeven en in de digitale folder verscheen een grootverpakking  snoepjes. Helaas zijn ze nooit geleverd. Sterker nog ze greep al een paar keer mis, de snoepjes zijn op rantsoen!

Gistermorgen schreden Liesjbed en ik door de paleistuin. Het was koud geweest maar Liesjbeds nieuwe bloemetjes kunnen tegen de kou. Ze heeft leuk opgeruimd en ik hoop haar binnenkort het goede nieuws te brengen dat de door haar verstopte ballen bloeien.