Doezels week over zijn extra personeel

Doezels week over zijn extra personeel

Doezels week over zijn extra personeel

Al sinds ik samen met Liesjbed ben, heb ik altijd extra personeel gehad zoals een prinselijke kater dat betaamd. Tot op de dag van vandaag heb ik dat nog. Een mannetje of vrouwtje extra voor als Liesjbed onverhoopt even afwezig is. Tegenwoordig is Frans mijn extra personeel, maar soms vraag ik me af of Liesjbed dat niet aan het worden is. Frans verzorgt mijn ontbijt (en die van Liesjbed) en hij ontfermt zich ook over mijn kattenbak. Subtiel heeft Liesjbed me wel eens gewezen op het aanwezige perk waar de dames hun gat graven, maar ik laat mij niet verlagen tot zulk gedrag en eiste mijn privé perk. Arrogant was Liesjbeds conclusie en dus gebruik ik de kattenbak die nu meestal door Frans wordt schoongemaakt. Liesjbed kent ook haar taken hoor. Zo betaald Liesjbed alle verzorging van de poesjes, eten, kattenbakvulling en ja ook het speelgoed. De dames en ik eten uit dezelfde twee bakjes, ik heb nog steeds mijn prinselijke brokjes maar wil graag eens afwisselen met de brokjes van de dames. Een versnapering gaat er altijd in, ziet u.

Inmiddels is het mooie weer met ons, hoewel de wind nog aanwezig is schrijd ik graag een rondje door de tuin of laaf mij aan de zon op het dak. Ook eis ik af en toe knuffels en aandacht van Liesjbed, ik kan niet veel bij haar liggen omdat ze nooit op de bank zit, die zo fijne stoel te klein is en het mij net iets te druk in bed is.

Met de andere dames gaat het goed, raak steeds meer aan hen gewend. Ook de zwerfkater die regelmatig komt eten laat ik voor wat het is. Af en toe zit ik nog wel achter Kitty aan, maar die slaapt vooral heel lief. En die eet kaas, laatst gewoon van de boterham van Liesjbed! Moet ik eens doen! Tssss.

Op moment van schrijven heb ik een vervelende bult op mijn staart. Die heb ik gisteren opgelopen maar is nu alweer wat kleiner. Liesjbed zat er net aan vond ik niet leuk. Ze wilde duidelijk weten wat er gebeurd was. Ik wil het er niet over hebben. Frans denkt dat ik ruzie heb gehad met één van de dames en dat de zwelling een bijt- of krabwondje is. U mag er het zijne van denken, ik wens er niet meer over te spreken, mijn prachtige opperhuid aangetast, het is zó onprinselijk.

Zo dan is het nu weer tijd om mijn extra personeel lastig te vallen. Ik hoor geluid vanuit de keuken en zoals u begrijpt sprint ik even heel onprinselijk die kant op omdat mijn snoepjes anders door één van de dames genuttigd wordt. Kan ik daarna tevreden van een tukje genieten met een goed gevulde buik.

Doezels week over zijn extra personeel

21 thoughts on “Doezels week over zijn extra personeel

 1. Ik zou eens een erwt onder Zijne Koninklijke kussentje leggen (-: Honden hebben een baas en katten hebben personeel. Konijnen trouwens ook, kan ik je verzekeren!
  Die kussentjes op de bovenste foto…zo lief ♥

 2. Goed om weer ‘ns een keer iets van je te lezen Doezel. Over het algemeen ben je wel tevreden begrijp ik. Fijn.

 3. Hoogheid ik wil U toch even complimenteren met Uw schrijfstijl, ik had m’n bedenkingen of de aanwezigheid van het harem Uw schrijftalenten zou laten ondersneeuwen maar gelukkig, die zijn intact. Geniet van het leven en vertel het Liesjbes maar niet, maar volgens mij vind Uw manlijke personeel haar gewoon ook een lief poesje, vandaar dat hij ook haar voer verzorgt! Ik groet U hoogheid.

 4. Doezel jou leventje is toch helemaal niet slecht zo te lezen. Een harem, 2 man personeel. En laat ze dan maar zeggen dat je arrogant bent, je weet gewoon wat je wilt, en daar zijn ze misschien wel jaloers op, weet jij veel.

 5. Je zou toch denken dat het zo simpel is. Ken je plek als mens, dien de koninklijke hoogheden met alle egards die zij verdienen en geef hen te eten en drinken als het hen belieft. Ik maak dat hier ook mee. Twee van die prinselijke schoonheden. En de huisregels worden me dagelijks bijgebracht….

 6. De koningin die hier tijdelijk woont heeft net zulke nukken :-)

 7. Een prins verdient een prinsenleven. En een bult op je staart verdient aandacht!

 8. Een beetje verwend is niet erg, maar dit klinkt naar een beetje meer verwend. Die foto met Prins in Krat is adorable…

 9. ha die Doezel
  dus je bent al aardig ingeburgerd op je nieuwe plekkie
  goed personeel , soms zelfs twee :) , en wal lol met de dames
  met helaas een wond aan je prinselijke staart , gaat ook wel weer over
  wens je een fijn weekend
  geniet de zon

 10. Een echt prinsenleven heeft die kat. Tja, waarom nemen een mens anders katten in huis? ;-)
  Leuke verslag, mooie foto’s.
  mvg,

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top