Fietshotelbel
Product

Fietshotelbel

Tijdens één van mijn laatste wandelingen door de Action zag ik deze wel heel grappige fietshotelbel. Uiteraard kon ik er in de winkel al moeilijk vanaf blijven, precies de goede kleur, geluid was goed en toch liet ik de fietshotelbel achter, ik had hem namelijk niet nodig. Degene die ik had die functioneert prima, is net zo lekker gekleurd en die zit prima daar op mijn stuur.

Fietshotelbel

Inmiddels alweer jaren geleden kocht ik een tweedehands transportfiets, daarop zat een grote zilverkleurige plingplong fietsbel. Prachtding was dat. Fietsers en voetgangers waren niet gewend aan dat ding en vlogen aan de kant. Grote groep wandelbejaarden? Met een paar tellen aan de kant. Een stel langzame puberfietsers? Half tegen elkaar aanrijdend vlogen ze de stoep op. Helaas is iedereen inmiddels gewend aan die bel want ze zitten op zoveel fietsen. Lang zo leuk niet meer die bel en je begrijpt het die fietshotelbel bleef maar in mijn gedachte en dus kwam ‘ie er.

Voor nog geen hele euro nam ik de bel mee en installeerde hem zelf. Zonder maar een spoortje weemoed mikte ik de stippenbel in mijn fietsreparatiekistje en installeerde helemaal zelf (behulpzame Frans van me afhoudend -de schat-) mijn nieuwe fietsbel. Uiteraard herkennen jullie allemaal de hoteldesk bel en ik kan jullie dan ook vertellen dat hij precies zo klinkt, en op de stuurhaak eronder na, er ook zo uit ziet. De paar keer dat iemand naast me kwam staan bij het stoplicht viel de bel wel op, je ziet ze ‘ploing’ denken en weet je, ook als het je eigen bel is krijg je neigingen. Jammer dat Frans er niet op reageert.

20 reacties