Doezels week lichtjes en een belachelijke sjaal

Doezels week lichtjes en een belachelijke sjaal

Doezels week lichtjes en een belachelijke sjaal

Ziet u dames en heren wat ze met me heeft gedaan? Wat moet een Prinselijke Kater ondergaan om eens de tijd te krijgen om een blogpost te typen? De laatste keer dat ik me tot jullie, mijn zeer gewaardeerde volgers, mocht richten was het oktober. Oktober!! Toen was het nog weer voor een wandeling door de paleistuin nu staat er een boom binnen en wandel ik daar wel een rondje om.

 • Lichtjes op mijn buitenverblijf

Frans en Liesjbed hebben mijn buitenverblijf van lichtjes voorzien. Ging even kijken maar kan niet zeggen dat het naar tevredenheid gebeurd is. Ik hoorde die twee namelijk maar zeggen dat het het kattenverblijf is en dat Job dan niet in het donker hoefde te zitten. Hij is een kat en ik ben vrij zeker dat hij ook Tapetum lucidum in zijn ogen heeft en nee dat heeft niks met die rare nieuwe boekenserie van Liesjbed te maken.

Inmiddels hebben alle katten in dit huis hun jaarlijkse dozendans weer gehad ben er bekaaid afgekomen ik was niet langer tevreden over de zo zorgvuldig door Liesjbed uitgekozen mandjes en slaap nu op de rand van de bank. Heb vandaar een uitermate goed uitzicht naar buiten en als ik wil kan ik naar de overigens charmant aangeklede boom kijken. Liever lig ik opgerold onder het dekentje en hou alles door een kiertje in de gaten. Bijvoorbeeld dat Maria in de met houtnerf beschilderde doos van de Reserve Hofleverancier huist, dat Kitty in Liesjbeds stoel slaapt en zich door Liesjbed naar een andere plek liet verhuizen. Een klein wonder maar het is haar al twee keer gelukt en dat zonder verwondingen! Mickey slaapt op de bank of bed. U begrijpt mijn zeer gewaerdeerde gevolg, we hebben het goed hier maar geef dat vooral niet aan die onderknuppels van ons personeel door. Ze zouden eens naast hun schoenen gaan lopen.

Mora verbleef een paar dagen binnen is niet bevallen, ze is te onrustig en Mickey en zij zijn geen vrienden. Daarom ze slaapt nu weer in een doos in de schuur met een diverse hoeveelheid fleecedekens en jassen. Job is flink dik geworden, we weten zeker dat hij op diverse plaatsen eten komt halen want hij durft hier kieskeurig te zijn. Hoe ordinair en onbeschoft! Wel hebben we allemaal kunnen aanschouwen dat hij in mijn buitenverblijf verbleef. Het huis is van binnen geïsoleerd met piepschuimplaten. Op zo’n plaat staat een doos met oude truien en een jas maar uiteraard wilde Job niet blijven liggen zodat Liesjbed hem even kon vereeuwigen. Daar moet je toch een Prinselijke Kater voor zijn begrijpt u, ik weet gewoon wanneer van mij verwacht word dat ik geduldig en aanminnelijk poseer.

Liesjbed bestelde wat te eten voor ons heb de postbode er hartelijk voor bedankt en vervolgens de hele doos doorgezocht vond mijn favo stokjes niet. Mauwde om een verklaring toen zei Liesbed me dat ze de puntjes had gebruikt voor een zakje brokjes. Smaakten nog best aardig maar miste mijn stokje als toetje. Bij de Hofleverancier kocht ze zakken met brokjes die we allemaal zó lekker vinden dat Liesjbed ze als snoepjes aan ons geeft. Ze zijn van Purina One en u weet dat het een kwestie van tijd is dat we ze niet meer lusten. Dat hebben we laatst ook al afgesproken over de Felixbrokjes maar dat weet Liesjbed nog niet.

 • Jong en oud op dieet

Och vergeet ik het bijna, Mickey is dik geworden! Heeft niets met zijn vacht te maken die kleine haarbal is gewoon een schrokkop en is op dieet. Vroeg Liesjbed fijntjes of goed voorbeeld niet goed doet volgen maar ze zei meteen de hele dag niets meer tegen me. Gevoelige snaar begrijpt u, helaas kunnen we niet allemaal zo’n atletisch, sterk en goddelijk lichaam hebben als ik. En daarover gesproken ik geloof dat ik een ruime hoeveelheid snoepjes heb verdient waar ik even achteraan moet. Rest mij, lieve volgers, u een zeer aangename periode toe te wensen. Denkt u allen aan uw gezondheid, laat vuurwerk achterwege en zoekt u vooral de nabijheid van een huisdier deze dagen, wel zo veilig.

24 thoughts on “Doezels week lichtjes en een belachelijke sjaal

 1. Wel koninklijke Kerstbengel.. het staat u goed hoor! Het komt prima bij uw eigen prinselijke bontjas vind ik.
  Ik weet ook niet of uw nieuwe plekje op de bank zo slecht zal zijn.. hoe dichter bij het personeel, hoe meer u dat waarschijnlijk oplevert.. en daar zal u toch geen bezwaar tegen hebben vermoed ik. Al waren de favo-stokjes er dan niet bij in de doos.. ik hoop dat u hen goed duidelijk gemaakt hebt hun bestellingen voor de volgende keer op orde te brengen.
  U vormde een geweldig mooie kerstkaart hier.. waarvoor dank!

 2. Echt, Doezel. Jullie boffen toch wel met jullie personeel, hoor. Maar dat vertellen we zéker niet verder. Ik moet zeggen; die sjaal staat je prachtig. Maar ach, dat wisten we al, he? Jou staat tenslotte álles. Fijne dagen!

 3. Wow dat is echt wel zoals je hem omschrijft, een prinselijke kater.
  Je hebt wel ontzettend mooie katjes zeg.
  Ik ben zot op poezenbeesten en die liefde is ook wederzijds.
  Ik moet er hier dagelijks 7 op hun wensen bedienen.

 4. Geef toe, die rode sjaal staat je echt prinselijk hoor maar ja, van onze eigen kater weten we nu eenmaal dat verkleedpartijen niet echt katten-dingen zijn.

 5. Hier ook niet, hebben ook wel een hoop hufterproof spul maar tot nu toe 1 bal en dat deden we zelf.

 6. Perspectief van een prinselijk huisdier. Altijd leuk. Hier valt vooral op dat de versiering door de drie deugnieten niet werd vernield nog….maar wat niet is kan altijd nog komen….

 7. Misschien heb je wel een punt Doezel. Het was veel te lang geleden dat je nog blogde. Nu voel he ,je zeker verwaarloosd en misschien zelfs een beetje jaloers.Je wordt nochtans echt in de watten gelegd

 8. Heerlijk om prins Doezel weer aan het woord te laten al begint hij wel wat kapsones te krijgen waar het eten betreft. Maar ja, goede fotomodellen hebben nou eenmaal altijd een streepje voor en mogen eisen stellen

 9. Mensen zijn zotte wezens. Daar kom je als kater wel achter. Ze kan zich beter bezig houden met een boekenserie om die te vinden.

  Love as always
  dimario

 10. Katten zorgjes en dingetjes, dat boeit de mens wel.
  Vrijheid in en om het huis is zo prettig, zeker op een stapel handdoeken slapen. Hans

 11. Ze proberen heel erg alle hapjes die de anderen laten staan weg te halen voor Mickey ze ziet.

 12. Wat een fijn logje weer Doezel. Ik vind de sjaal leuk hoor!

  Moet wel meteen aan onze Suske denken. Die dus ook enorm dik werd … en nu is hij er ineens niet meer. We missen hem ontzettend. Hopelijk is Mickey gewoon alleen maar dik?

  Krijgen jullie gewoon een of twee keer per dag te eten of hoe doet jouw mens het anders met dat dieet?

 13. Ik bewonder toch het geduld, of zo lijkt het toch tenminste, die je als kat opbrengt om met de sjaal te poseren. Die katten van mij krijg ik met de beste wil geen das omgedaan.

 14. Ha die Doezel
  je mag dan een tijdje niet geblogd hebben , mopperen heb je niet verleerd
  ik wens jullie fijne feestdagen en een gezond 2022

 15. Nou nou, hoogheid, u maakt het het personeel wel erg moeilijk zo met dat voedsel. Ik zou zeggen: geef het personeel een hoop warmte de komende periode!

 16. Fijn om weer bij te lezen over jouw/jullie leven.

  Ik was afgelopen zaterdag in thecoffeecat.nl in Almere.

  Mocht jij een plezierig logeeradres / vakantie plek zoeken? Dan is dat een aanrader. Liesbeth en Frans kunnen daar na de Lockdown ook iets drinken of eten.

  Voor nu fijne warme feestdagen

  Vrolijke groet,

Comments are closed.

Back To Top