Net op tijd naar de kringlooprondje

Net op tijd naar de kringlooprondje

Net op tijd naar de kringlooprondje

We leven ruim een maand geleden ik bel mijn vader en beide hebben we onze kalenders vast. Elk jaar is het weer de vraag wanneer alle roosters het toelaten om ‘voor de kerst’ langs te komen. We stelden de datum op 18 december en ik begon meteen met het maken van een lijstje. Want als ik dat eind naar mijn geboortegrond moest rijden, dan graag een paar combinaties. Het strand viel al vlug af en het voorspelde weer maakte dat ik kringlooprondje besloot te doen. Net op tijd zo bleek.

Kringloop Maasdijk
We waren later weg dan de bedoeling was en heel erg vonden we dat niet, het weer liet ons in de steek en zodra we maar even uit onze omgeving weg waren was het mistig. Niet mooi mistig maar klammig met bijbehorend zeverig zeikweer. We zouden het de hele dag houden. Op ons gemak reden we dan ook naar Maasdijk, een dorp niet ver van Hoek van Holland waar ik vorig jaar voor 50 cent per boek een gezellige stapel gevonden had.
De boekenprijzen waren boven verwachting niet gestegen en ik greep dan ook vol verwachting een mandje om die eens lekker te gaan vullen. Viel wat tegen moet ik zeggen, mijn ervaring met het voorgaande jaar liet ik me dan ook niet verleiden om bij de rest van de spullen te kijken. Ze zijn goedkoop qua boeken maar hilarisch veel te duur met de rest.

De Lier
Gelukkig had ik een lijstje van zes kringlopen gemaakt waar we uit konden kiezen. Maar eerst liet ik Frans een beetje door deze bijzondere streek toeren. De omgeving hangt van kassen aan elkaar en hoewel hier ons eten wordt gemaakt heeft dan niet alleen voordelen. Pas toen ik al rap richting de 20 ging zag ik voor het eerst de Grote Beer de constant aanwezige lichtvervuiling boven mijn geboortegrond maakte dat ik de sterren amper zag. We vonden in De Lier in een voormalige autoshowroom een Lidl waar ik boodschappen en lunch haalde om daarna naar de bijna naastgelegen kringloop te gaan. Kan er kort over zijn bedroevend slecht.

Inmiddels druppelde ook bij ons de verwachten lockdown maatregelen binnen. We hadden ons de avond voor ons vertrek getest, negatief uiteraard en besloten nog één laatste kringloop te doen mits het niet te druk was. We reden naar de Recycling in ’s Gravenzande en toen ik mijn neus om de hoek stak zag ik dat het rustig was. Ik greep een mandje en vermaakte me bij de boeken tot het me wat te druk werd en ik tevreden mijn weg vervolgde naar mijn familie. Daarvoor was ik tenslotte richting het mijn geboortegrond gereden.

23 thoughts on “Net op tijd naar de kringlooprondje

 1. Goede timing! En handig om van alles te combineren als je toch die kant op gaat. Die luchtverontreiniging herken ik wel. Vroeger in Breda zag ik de weerspiegeling van de kassen bij Oosterhout in de lucht.

 2. Toen wij hoorden dat die lockdown wel eens afgekondigd kon gaan worden, zijn we ook maar een rondje Utrechtse Kringlopers gaan doen. Met de nodige resultaten. En op zaterdag nog even langs een paar adresjes waar ik op voorhand even gewenste artikelen kon scoren voor Kerst en daarop volgende verjaardag. Opdat die feesten niet zouden eindigen in goede bedoelingen en cadeaubonnen. Hoe zeer ook op prijs gesteld uiteraard….:)

 3. Gelukkig was je net op tijd om je uitje te maken en naar de kringloopwinkels te gaan, je hebt in ieder geval weer genoeg boeken uitgezocht.
  Wij hadden ook geluk, wij konden net nog de kerstmiddag voor onze flat houden, iedereen vond het heel leuk en ging met een presentje weer terug naar hub eigen appartement.
  Groetjes Irma

 4. Heerlijk lezen is zo’n beetje het beste wat je kunt doen. Lockdown of niet. Ik haal ook graag wat van de kringloop hier in Veendam. Leuke prijzen, boeken meestal in nette staat en ruim keuze.

 5. Dat heb je écht net op tijd gedaan. Fijn dat het niet al te druk was. Had ik wel verwacht, maar blijkbaar zat Nederland in de kledingwinkels en bouwmarkten…

 6. Ik snuffel ook graag in de boekenhoek maar had er verleden week geen tijd voor. Wel om de auto uit te laten met spullen die na onze verhuizing achter gebleven waren bij dochter waar we tijdelijk gewoond hebben. Net op tijd!

 7. nog net op tijd een geslaagde uitje naar familie en hobby
  genoeg te lezen in de lockdown

 8. Het is mijn opgroei-grond daar maar lang niet geweest. Wel leuk zo’n kringlooprondje, jij komt de lockdown wel door!

 9. Gelukkig heb je dit uitje nog gehad en geslaagd ook zo te lezen. De Lier daar had mijn man familie wonen, hoe heette die ook alweer…van de Berg ofzo. Nou ja, er staan heel veel kassen…

Comments are closed.

Back To Top