6x Kerstmuziek die niet walgelijk is

6x Kerstmuziek die niet walgelijk is

6x Kerstmuziek die niet walgelijk is

Er was een tijd dat ik kerst kak vond en die gemaakte sfeer om te walgen. Voeg daar nog wat van die zoetsappige muziek aan toe en mij ben je kwijt. Serieus kwijt want ik ging met liefde mijn avonddienst werken want ik gaf geen ruk om kerst. Ergens is dat laatste veranderd want halverwege september trof ik in de eerste kringloop het kerstspul al aan en haalde er mijn hart aan op. Op 3 november draaide ik mijn eerste kerstliedje en omdat ik een nogal tof nummer vind begin ik ermee en deel meteen meer kerstmuziek die niet walgelijk is.

Sabaton – Christmas Truce
Stevig, rauw, oorlogsdingetje mooier kan niet.

Patty Gurdy feat. Fiddler’s Green – The Yule Fiddler
Patty Gurdy deelde ik hier al eerder en ook Fiddler’s Green is me niet onbekend. Met deze samenwerking hebben ze dan ook het beste in elkaar naar boven gehaald en een kerstnummer met Ierse invloed afgeleverd.

The Lathums – Krampus
Brits, Indie pop en daarnaast ook nog eens vlot en blij lekker kerstliedje met een heel lekker tempo.

ABBA – Little things
Jaren heb ik er op moeten wachten maar dit jaar kwam ABBA met de al in 2018 voorspelde nieuwe muziek en dit kerstnummer is er één van. Het is een lief kersterig nummer maar ook typisch ABBA en ABBA tja dat blijft goed.

George Ezra – Come On Home For Christmas
De zanger heeft zo’n lekkere stem dat als hij mijn boodschappenbriefje zingt het nog lekker klinkt. Gelukkig heeft het nummer meer diepgang en is gewoon een lekker nummer om één van die stukgedraaide walgnummers op je playlist te vervangen.

Trans-Siberian Orchestra – Christmas Eve
Een jankende gitaar en een goede drummer is per direct een goed begin voor een stevig stuk kerstmuziek ware het niet dat ik de clip net zat te kijken en daar een beetje van zat te walgen, mij iets te lieflijk. En dus deel ik met liefde een huis waar ik niet naast of tegenover wil wonen maar wel met plezier naar kijk.

Welk kerstnummer vinden jullie echt walgelijk of juist niet?

29 thoughts on “6x Kerstmuziek die niet walgelijk is

 1. Daar zitten lekkere nummers bij. Ik vind Lonely this christmas van Mud zo lekker om keihard mee te zingen. Heerlijke foute smartlap. Vond ik altijd, hoor ;-)

 2. Er is niet zoveel kerstmuziek die je langdurige kunt verdragen vind ik. Hoewel ik White Christmas van Bing Crosby toch altijd wel weer een klassieker vind.

 3. Ik luister er een paar dagen voor kerst naar en dan is het klaar:)
  Hoort wel bij de sfeer.

  Jouw foto is leuk met al de rode spullen.

  Hierbij fijne kerstdagen,
  Hilly

 4. Hahaha ‘die niet walgelijk is’. Ik ben helemaal into kerst, maar kerstmuziek zet ik niet supervaak op, behalve op kerst zelf, want dat hoort er dan even bij of zo. Mariah blijft mijn favoriet hahaha sorry not sorry.

 5. De meeste kerstmuziek ontgaat me. Alleen Nick en Simon vind ik zo walgelijk dat ik dat meteen af zet. Ach, op de eerste kerstdag start de Top2000 en zijn we uberhaupt van de kerstmuziek af….:) Winkelen kan ook niet meer, dus de zgn. achtergrondmuziek is daarmee ook verdwenen….

 6. Een echt kerstlied of soort protestsong. “Kerstmis is de dag dat ze niet schieten” Wannes van de Velde” want Kerstmis moet toch een feest van Vrede zijn

 7. Geef mij maar Sabaton, een lekker rauw stukje geniale muziek én een goddelijke stem ! Om kippenvel van te krijgen !
  Andere klassieke kerst-shit muziek kan me ook gestolen worden.

 8. Achja dat is dan ook zo erg niet voor je toch? Ik geef er eerlijk gezegd ook niet veel om en om nu met een groep samen te gaan zitten lijkt me helemaal geen goed idee.

 9. Kerst kan mij gestolen worden , dus het liedje van the Lathums (met de tekst Christmas will be cancelled) sprak mij wel aan! Hier geen nummers die ik leuk vind. We doen ook niets aan Kerst en ik hoor zojuist het nieuws (zaterdag 18-12 08.30 uur) en het lijkt erop dat dit jaar kerst ook in Nederland geannuleerd wordt!

 10. Voor iedereen is er wel een smaak in de muziek.
  De laatste clip vind ik wel gaaf. Hans

 11. Mijn favoriete kerstnummer is Stop the Cavalry (al is dat eigenlijk niet eens echt kerstlliedje heb ik me ooit laten vertellen. En ik vind Christmas was a friend of mine ook erg mooi.

  Last Christmas vind ik echt te lelijk. En All I want for christmas ook.

 12. Ze kunnen allemaal goed door de beugel maar alleen voor de eerste ben ik de koptelefoon gaan pakken, geweldig, en nog lekker lang ook. IK heb geen playlist maar áls ik die had zou dit nummer er zeker op staan. Niet alleen tijdens de kerst.
  Het nummer van ABBA doet me erg aan een oud nummer van ze denken.
  Prettig muziekje maar geen uitschieter, het laatste nummer is mijn tweede keus.
  Méns is dat genieten met Christmas truce op de oortjes.

 13. ABBA hoeft van mij niet, de rest gaat wel.
  Er zijn genoeg ouderwetse kerstliedjes die mooi zijn maar op de juiste tijd. In een katholieke Nachtmis is Stille Nacht nog steeds ontroerend maar daarna niet meer.
  Ook vreselijk is een radiozender die doorlopend zoiets uitzend, net zo erg als in carnavaltijd.

 14. Oh help, dat kan dus ook nog? Dat je ineens blij gaat worden van kerstspullen? Ik kan het me bij mezelf niet voorstellen, maar ben benieuwd.
  Ik ga qua muziek voor de oude, christelijke klassiekers. Maar niet te vaak en te veel. Zo vanaf Kerstavond is oké;).

 15. Met uitzondering van Abba heb ik je lijstje goedgekeurd, vooral dat geweldige ‘Chrismas Truce’ van Sabaton zal ik nog wel eens draaien. Zelf heb ik een lijst van zo’n 100 mp3-tjes met vooral oudere alternatieve kerstnummers; rock, rock ’n roll, blues , kortom van alles wat niet direct gangbaar is.

 16. Voor mij ‘Do they know it’s Christmas’ van Band Aid. Ja, ik weet het, een jankerd. Maar als ik dit liedje hoor moet ik altijd terug denken aan die heerlijke tijd (1984) met drie pubers in huis die dit geweldig vonden. Het lied en de band kwamen toen heel vaak op televisie en dan zaten we allemaal te kijken. Het jaar erop verdween het singletje wat ik voor ze had gekocht stilletjes naar de jeugdsoos waar de middelste dj was.

 17. Ik weet er twee: Eenzame kerst van André Hazes en Merry Xmas Everybody van Slade. Dit zijn, voor het goede begrip, all time favorieten. (In een goede bui voeg ik ook nog Muds Lonely this Christmas toe.) :-)

 18. Voor mij is er niets veranderd , al die z.g feestdagen gaan geheel aan mij voorbij

 19. Mij zegt de specifiek op kerst gericht muziek niets, met uitzondering voor Happy Xmas(war is over) van John en Yoko.

Comments are closed.

Back To Top