Doezel ging naar de meisjes

Doezel ging naar de meisjes

Doezel ging naar de meisjes

Met oud en nieuw in het verschiet leek het me beter Doezel alvast te laten wennen aan de poezen van Frans. Bij mij in de straat steken ze overal vuurwerk af en dat klapt uit elkaar zowel voor als achter mijn bescheiden bovenwoning. Dat het vaak net boven mijn terras uit elkaar klapt is niet bepaald bevorderlijk voor de zenuwen van Doezel.

Hoewel ik een paar van die plastic draagmanden heb, is Doezel in de tussentijd uitgegroeid tot een flinke kater en dus besloot ik een bench aan te schaffen. Een puppy bench voldeed en voor een zachte prijs haalde ik die bij iemand op. Doezel had de bench al bekeken maar toen ik hem erin stopte was hij toch niet bepaald onder de indruk. Hij wilde eruit en liet dat de hele weg weten ook. Op de terugweg liet ik hem los in de auto waar hij verbaasd en nieuwsgierig mauwend op mijn schoot kroop en naar buiten keek. Tot zover de bench.

Wetende dat Doezel een beetje bang jongetje is zette ik hem met bench en al binnen en daar begon het blaasorkest al. Marion deed een poging, chill beest is dat toch geef haar d’r nestje wat te eten en het is goed. Maria blies zich de dag door, die was totaal niet gediend van mijn knappe kerel, Kitty naaide er meteen uit en Moortje liet zich niet zien. De eerste dag ging het nog wel met Doezel maar de tweede dag blies en gromde hij ook naar mij.

Uiteraard heb ik Doezel ook om zijn mening gevraagd maar hij wilde er, nukkig als hij nog steeds was, niet veel over kwijt.
Wat vond je van al die poezen Doezel?
‘Op de foto waren ze veel leuker’.
Wil je dan geen Prins met Harem worden?
Ik krijg een haarbal van al die wijven.

Zowel Doezel als Maria zijn jaloerse krengetjes en dat was duidelijk te merken. Voor oud en nieuw maken we een fijne kamertje voor Doezel apart waar hij kan slapen en zijn ding kan doen. Niet zo gezellig maar nog altijd beter dan hysterisch door het huis rennen als er weer een vuurpijl voor mijn raam klapt.

Wat doen jullie met jullie huisdieren komende oud en nieuw?

23 thoughts on “Doezel ging naar de meisjes

 1. Ik ben niet thuis met Oud en Nieuw, maar ik weet dat mijn kat wel verschrikt reageert op vuurwerk. Ik probeer er niet teveel aandacht aan te schenken, zodat ze het niet als nog enger dan normaal gaat beschouwen.

 2. Momenteel heb ik geen huisdier(en).
  Maar vroeger was het echt vreselijk om ons hondje getroost te krijgen met al die harde knallen

 3. Gelukkig trekt Quandy zich er niets van aan, en geen enkele voorganger van hem had er last van.

 4. Wat een miserie dat vuurwerk voor de dieren.Mijn docher haar katten zijn er ook zo verschrikkelijk bang voor

 5. Tsja, met drie van die buitenaardse wezens hier binnen wordt het weer een onrustige nacht. De chief hier doet het in zijn broek en verdwijnt naar diepere gekrochten, terwijl de twee vrouwelijke wezens het niet zoveel uitmaakt. die gaan op dat moment graag met ons naar bed en liggen al onder de dekens voordat wij boven zijn.

 6. O, dat is het enige moment dat ik blij ben dat ik geen huisdieren meer heb!
  Want wat zijn die katten van mij jaren bang geweest, en wat heb ik het er jaren toch wel moeilijk mee gehad…..
  Wens jou fijne feestdagen.

 7. Whahahaha, doezel steelt mijn hart”Ik krijg een haarbal van al die wijven.”
  Met Beau hoeven we niets bijzonders te doen, vuurwerk laat hem koud en hij doet gewoon wat hij altijd doet.

 8. Haha, het blaasorkest (-: Je zou zeggen dat een kater warm loopt voor een stel leuke meisjes…
  We zijn zelf thuis met de jaarwisseling. Rosa laten we om 23.00 uur uit. Mevrouw Konijn zorgt wel voor zichzelf. In de tuin hebben we nog twee konijnen. Hun hok sluiten we altijd af met een houten klep. Zowel tegen de (eventuele) vorst als de herrie.
  Leuk je weer te lezen.

 9. Zo, ik weet inmiddels mijn plaats…;-)
  Mijn laatste huisdier, Binky (een 2 kilo zware chihuahua) was echt nergens bang voor. En gelukkig dus ook niet voor vuurwerk.
  Sterkte ermee!

 10. Wij gaan altijd naar de camping voor de rustbanken onze teckels en die van mij. Daar is in december geen mens te bekennen, terwijl onze straat verandert in Syrië.

 11. Onze honden zijn gelukkig niet bang voor het vuurwerk. De hond hiervoor..poeh wat was die bang,toen hij ouder werd en dover was dat gewoon een zegen.

 12. Wij zitten nu in de Ardennen waar geen vuurwerk is. We namen Storm mee. Hij had wel een beetje stress, maar dat is nu over. Hij doet het goed en verkent constant de nieuwe omgeving. Fijn zo. En ik hoef hem nu niet te missen.

 13. O hilarisch dit zoals je dat beschrijft.
  Hier zijn 3 van de 4 heel bang. Ze verstoppen zich meestal onder ons bed. Hoe dat dit jaar gaat wordt spannend aangezien er een kat een zware operatie krijgt donderdag. Ben bang dat het vuurwerk dan nog spannender zal zijn voor hem.

 14. Briljant ook , de reactie van Doezel op die meiden ?

  Hier twee katten die niet zo moeilijk doen over vuurwerk. Ze blijven gewoon binnen.

 15. hier ook geen huisdieren , maar de problemen zijn mij helaas maar al te bekend
  wens jullie suc6 met Doezel en de harem
  als ook fijne dagen en een gezond 2018

 16. Onze twee katten blijven gewoon binnen zoals gewoonlijk.
  Ze zijn niet meer van de jongste en s’ nachts er op uittrekken is niets voor hen, zeker niet voor Annabel die al altijd een huiskat geweest is.

Comments are closed.

Back To Top