Dierendag: Onze katten in feiten en foto’s

Dierendag: Onze katten in feiten en foto's

Dierendag: Onze katten in feiten en foto’s

Op een dag als deze, dierendag 2020, moet ik wel een positieve blog maken over onze lieverds. Dit jaar merken we echt wat een huisdier brengt. Het is niet alleen afleiding en liefde maar ook een voor mij geliefd (foto)onderwerp, ze maken ons aan het lachen en wakker maar daar wennen we aan. Ook pikken ze onze dekens en stoelen maar komen ook knuffelen en vragen om te spelen. Ik kan mij geen leven zonder katten voorstellen en vier dan ook dierendag met een ode in foto’s aan onze katten.

De eerste nacht dat Doezel bij me was, gooide hij per ongeluk de vuilnisbak om en kwam dat met een ‘mauwmauwmauwmauw’ vertellen. Hij is graag buiten en geniet enorm van de tuin en ligt vaak op het dak. Pik, ventje en Doesje zijn zijn bijnamen en ik ben de enige naar wie hij luistert. Nu met Mickey is hij niet zo blij, maar hij is dan ook enorm jaloers. Doezel ligt graag onder dekentjes en hangt over mijn schouder te spinnen als ik hem knuffel.

Maria is een prinsesje poes en sprong ’s nachts bovenop me omdat ik Frans inpikte. Tegenwoordig loopt ze om me heen op weg naar Frans, bij hem slaapt ze onder de deken tot ze het te warm krijgt. Maria is heel lief en nieuwsgierig en ‘valt om’ waarna ze op haar rug gaat liggen. Buikje aaien vindt ze heerlijk. Ze is ontzettend speels en verzot op Frans. Nadat we haar zusje in hadden moeten laten slapen, zocht ze meer en meer contact met mij.

Job weet wanneer ik in de slaapkamer ben en mrrrrrrauwt dan onder mijn raam, dat geluid gebruikt hij niet voor Frans. Hij is niet tam te krijgen en respecteren dat. Mora is niet bang van hem. Job slaapt af en toe in het huisje, meestal tot het etenstijd is. Dan verdwijnt hij weer. Sinds we Mickey binnen hebben, komt Job vaker. We weten zeker dat ze elkaar al kende, maar vermoeden dat Job Mickey’s vader is.

Mora is altijd een beetje schuw, maar miauwt hard en veel om haar net gevangen muis te showen. En om kaas, Mora is dol op kaas en vindt dat ze elke morgen een plak kaas verdient. Mora slaapt in de schuur, de wollen deken in de jeep en een doosje met wollen deken zijn haar favoriete plekken. En ze is een stoere dame, soms pakken we haar op dan kruipt ze spinnend tegen je aan.

Mickey miauwde in de tuin en reageerde op ons toen we hem riepen, nu weten we dat dat ‘eten maken’ betekent. De kleine donderstraal is alweer ruim 2 weken binnen en we kunnen hem aaien, optillen is de volgende stap. Hij slaapt de hele nacht door en maakt ons niet wakker. We kunnen zelfs uitslapen, maar zeker Doezel is niet van de kleine knapperd gediend.

Ik ging eens ’s nachts naar het toilet toen ik een kat heel hard hoorde miauwen. Kweenie wie je bent maar als je zo mauwt mag je binnen. Het was Kitty, die normaal alleen heel zacht geluid maakt. Kitty is de slimste van het stel. Ze ligt veel op de auto als ik één van de andere katten kwijt ben dan vraag ik haar waar die is. Ze kijkt dan die kant op. Roomkaas is ze dol op, net als redelijk ruw aaien. Optillen moet je niet willen maar na een paar jaar is ze erg aanhankelijk naar me.

Fijne dierendag allemaal!

45 thoughts on “Dierendag: Onze katten in feiten en foto’s

 1. Geef het eens op gezette tijden eten, jaag hem van het aanrecht en blijf dat doen. Jagen is een instinkt dat hoort erbij. Katten willen aandacht en liefde, je laat de hond uit geef de kat ook wat aandacht. Wie weet wordt het beter. Stug volhouden.

 2. Ik zou mijzelf wel een dierenliefhebber noemen, maar onze kat irriteert me meer dan dat ik er iets aan heb. Mauwen, op het aanrecht springen en jagen. Ik denk dat we hierna geen kat meer nemen. Gelukkig hebben we nog een hond.

 3. Wat een heerlijk stel! Ik was altijd een hondenmens. Ik had als kind altijd al honden en later zelf ook. Van katten moest ik niet veel hebben omdat ik altijd hoorde dat katten zo eigenzinnig zijn. Maar toen kon mijn verkering zijn kat terug krijgen die nog bij zijn ex woonde. Nu is Spike al weer tien jaar bij ons en ik ben helemaal om. Katten zijn leuk! Eigenzinnig inderdaad. Maar ook heel lief en aanhankelijk. Dat had ik niet verwacht. Spike is mijn grote vriend nu. Gelukkig is het wederzijds!

 4. Prachtige foto’s van je katten, mooi dierendagblog.
  Zelf ben ik een hondenmens.
  Groetjes Irma

 5. Heel mooi en leerrijk wij hebben hier ook al een tijdje onze “zwerfpoes” Onlangs kwam er een kleintje bij maar ondertussen terug verdwenen. De poes kan wel niet binnen omdat we al lang een valkparkiet hebben die uit zijn kooi komt Denk niet dat die zouden overeen komen. Er zijn buren die op de vraag van de gemeente zwerfpoezen hebben gevangen en bij de dierenarts laten behandelen. Die krijgen dan een knipje in hun oor heeft die van ons ook . Het zou een kater zijn volgens de buur en is nu regelmatig bij ons heeft zijn plaats onder de veranda .Is heel lief en akkoord dat ie niet binnen kan Grts

 6. Wat een boel mooie katten heb je. Vooral die foto van de kat op de rug vind ik prachtig. Katten kunnen zo onbeschaamd luieren en ontspannen : )

 7. Oh ik houd zo hoe jij van je poezen houd.
  En hier ook twee heerlijke poezen in huis. Wordt tijd dat ik daar weer ‘ns een logje aan waag.

 8. Zo zeg, dat zijn er nog al wat. Leuk gedaan! Katten heb ik niet, wil ik ook niet. Ik vind ze erg mooi en zo maar ook onberekenbaar, buiten dat om ook nog eens allergisch er voor. Wij hebben altijd labradors gehad maar gaan nu zonder dieren door het leven. :-) Mooie fotos serie! Groetjes, Sonja

 9. In dat geval.. ik neem aan dat je het gemerkt zou hebben als Kitty zwanger geweest was, maar het viel me wél meteen op op deze foto’s dat Mickey precies dezelfde zwarte tekening boven z’n oogjes heeft als zij.. net twee kreeftenschaartjes! Job heeft ook wel zoiets maar toch net anders.

 10. Zo schattig! Je weet dat ik een hondenmens vindt, maar deze zijn wel echt TE leuk.

 11. We hebben nog één kat over maar denken er aan nog een te adopteren in de nabije toekomst. Je hebt er zoveel vreugde en gezelschap aan.

 12. Ik heb nu een kitten omdat die is aan komen lopen, Doezel heb ik net voor het asiel weten weg te houden. Ik wil nooit meer zonder katten, ze brengen shit gezeik en kosten maar ook zoveel plezier liefde en laten je elke dag lachen.

 13. Een dier houd je jong en bezig wat goed is voor een mens. Plus het gezelschap wat een dier geeft. Ik zou ook voor een ouder dier uit het asiel gaan als ik zelf al op leeftijd was. Ik kan me geen leven zonder dier voorstellen.

 14. Dat is een afweging maar ik heb het in mijn testament staan. Ik snap je hoor, maar een ouder dier uit het asiel misschien?

 15. Wat een leuke foto’s…Soms denk ik wel eens terug een huisdier te nemen maar mijn verstand zegt neen.Op mijn leeftijd moet je geen huisdier meer nemen want wat gebeurt er met je huisdier als je er niet meer bent..Dat doe je een dier niet aan.

 16. Wat hebben ze allemaal netjes meegewerkt aan deze reportage.
  Stel dat Job de vader is van jullie nieuwste aanwinst, dan heb je in de toekomst nog wel kans op meer aanloop.

 17. Je foto’s zijn prachtig en wat je schrijft klop helemaal.
  Heb nu geen huisdieren meer, maar mis de katten best wel. Hans

 18. Prachtig beschreven allemaal. Ik ben meer een hondenmens, en woon nu alleen dus huisdierloos, maar kan het me levendig voorstellen dat ze veel vreugde brengen.

 19. Ik had katten, oudste heeft een kat, middelste heeft een kat en een hond, en jongste wil een kat. Kortom: ik heb het doorgegeven, het kattenvirus ?

 20. Katten of honden.. mij maakt het niet uit.. vind beide leuk om in huis en in je leven te hebben. Dierenvrienden kan ik ook veel beter lijden dan mensen die niet van huisdieren houden. ;-) Fantasrisch leuke omschrijvingen van jullie lieverds!
  Maar vriendlief bleek allergisch voor katten.. kwamen we achter toen we ook eens een aanlopertje hadden.. een schatje die qua kleur wel wat op Doezel leek. Tranende oogjes en niesbuien.. en toen katje niet meer terug kwam, waren we er dus niet zo rouwig om. Jammer genoeg had ie wat ‘vriendjes’ achter gelaten.. maar daar hielp een spray wel tegen. ;-)
  Nu alweer járen een hond.. en ja, die moet uit.. weer of geen weer. Maar daar wen je aan hoor.. en omdat het moet neem je sneller het risico.. en dat pakt soms heel goed uit.. vandaag zou het slecht weer worden en kijk.. we wandelden úren op de Strijbeekse heide en er is geen druppel gevallen..! :-)

 21. Ik zou ook niet zonder onze katten kunnen. Alhoewel we er nu nog maar twee hebben, Een beide lusten ze geen kaas en geen vis…

 22. katten… ik hou er niet echt van…50 jaar geleden heeft een kat mijn hand rechterhand lelijk opengekrabt , meerdere hechtingen waren nodig, inentingen tegen ik weet niet wat allemaal waren nodig…
  Sindsdien ben ik een hondenvriend :-)

 23. Mooie foto’s van de katten Liesbeth. En de biografietjes zijn ook prachtig. Iedere kat zijn/haar eigen temperament en karakter. En geschiedenis. Ik zou die stoere, gehavende Job zijn verhaal wel eens willen horen vertellen.

 24. Mooie foto’s van je katten zeg. Daar heb je vast heel wat tijd in zitten of is het van een langere periode.

  Love As Always
  Di mario

 25. een mooie ode aan jullie katten
  in woord en beeld
  denk trouwens dat het daar iedere dag dierendag is :)

  ja ik zie ook de dieren liever in het echt , ook deze insecten
  maar met de beschrijving er bij , is dit voor jong en oud interessant

 26. Fantastisch mooie fotoreeks van je dieren! Je ziet dat ze nog redelijk jong zijn of toch nog speels. Ze genieten van hun leven bij jou!

Comments are closed.

Back To Top