Toch nog een uitje voor de jeep

Toch nog een uitje voor de jeep

Ze mopperde pasgeleden nog vreselijk maar daags erna vormde een uitnodiging weer een glimlach rond haar bumper. Toch nog een herdenking en een rondje met bezoek op veilige afstand. Toch nog een uitje voor de jeep over lichtjes, herdenking en boek.

Vorig jaar tijdens een mooie rit leerde Frans en ik Marit kennen. Een lieve meid met groene kleding aan en nadat ik het Frans gevraagd had reed ze de rest van de dag mee. Ook daarna hebben we haar meegevraagd in en met de jeep. Helaas gooide corona de plannen van museumbezoek in de war maar met de Lichtjesroute in gedachte, waarbij zij achter ons zit en eventueel coronagevaar wegwaait, vroeg ik haar mee. En zo geschiedde.

Van herdenking naar Lichtjesroute
’s Morgens nog werden Frans en ik verwacht bij het monument in Helmond ’t Hout, onder de bevolking overigens nog Mierlo-Hout. Deze omgeving werd op 22 september 1944 bevrijd maar toch heeft het tot 2011 moeten duren eer het monument er kwam. Het is in de jaren nog uitgebreid met panelen en geadopteerd door een plaatselijke school. De kinderen van groep 8 krijgen lessen over de Tweede Wereldoorlog en onder normale omstandigheden zouden we ze in onze wagens naar de nabijgelegen oorlogsbegraafplaats vervoeren. Normaal wordt het dit jaar niet meer maar om nog enigszins sfeer te brengen waren we met een aantal wagens aanwezig.

’s Avonds is op die locatie een herdenking voor volwassenen. In tegenstelling tot de vorige keer dat ik deze herdenking bijwoonde was het schitterend weer en daarom besloten Frans en ik aansluitend de Lichtjesroute te rijden, gelukkig kon Marit ook. Nog voor de herdenking pikte we haar op. Ze had me reeds verteld dat ze een boek voor me had gevonden en toen ik het vast had zag ik dat het de omnibus was. Super!

Ik genoot tijdens de herdenking vooral van de bagpipeband uit Gemert maar hield zelf een veilige afstand. Het was heel wat minder druk dan de vorige keer dat ik hier was, toen reed een tank de straat in en leerde ik Frans kennen. Na de herdenking sjeesden we naar Eindhoven. De Lichtjesroute loopt door de hele stad en met een ommetje waren we al op route. De vorige keer kon ik me nog goed herinneren. Opbreking na opbreking en nadat we verkeerd gereden waren hielden we het voor gezien. Ook nu reden we een paar keer verkeerd, maar we vonden onze weg eigenlijk vrij makkelijk en genoten van de jeep en de lichtjes. En met een jonge, slimme en grappige griet achterin hadden we een gezellige rit en hopen op goed weer en nog een uitje voor de jeep.

25 reacties

 1. Ahhh, ik heb een zwak voor doedelzakken. Fijn dat jullie er even op uit konden. Dat doet een mens en een Willy goed!

 2. Mooi dat er, ook al was dat in aangepaste versie, wel iets georganiseerd was. En fijn dat de jeep ook weer kon glimlachen;).

 3. Leuk, nog een ritje met de Jeep. Jullie hebben er veel plezier mee, dat is wel duidelijk. In de buitenlucht loop je ook weinig risico om besmet te raken.

 4. RE: verwend ben je
  Sorry zal dat niet meer zo schrijven,
  maar na bijna 100km en half 5 opgestaan zijn viel het een beetje tegen die ochtend ?

  mooie video met die doedelzakken heel mooi uitje met de Jeep Liesbeth
  laatste met die lichtjes molen is ook erg leuk.

 5. Heel weinig volk alleen wat genodigden. En zo’n korps past omdat de Schotten ook tot onze bevrijders horen.

 6. Waarom weet ik niet maar ik vind die doedelzak korpsen ook echt bij dit soort herdenkingen passen. Het val me op dat de kijkers op straat toch ook best redelijk afstand houden.
  Willy’s weer helemaal in de nopjes natuurlijk.

 7. Jeep wil ook wel eens in de wielen komen.
  Leuk om zo andere te ontmoeten.
  Leuke video, Heerlijk om de doedelzak weer te horen.
  Is de mooie roodharige jongedame Marit? Hans

 8. Toevallig had ik vandaag ook wat over WOll twee op de site staan. Maar dit is leuker om te doen. En als je de mooie jongedame daar ook nog een plezier mee kan doen…

 9. Net op tijd gekomen om niet depressief te worden wat een heerlijk beleving. Tof dat jullie Marit op sleewouw namen en de corona maatregelen ook toepasten

 10. Wat een mooie dag was dat. En zo fijn dat jonge mensen interesse hebben in wat er 75 jaar geleden gebeurde.

 11. heel mooi Liesbeth
  dat had Willy ff nodig , en jullie ook
  mooi dat de school daar de panelen van het monument heeft geadopteerd
  en een jonge meid zo’n interesse heeft in het WO 11 gebeuren , net als jullie

  ja ik vind het genieten iedere keer weer als ik door de dierentuinen wandel

Reacties zijn gesloten.