De grootste minibieb Bieb-po-wagen de Prins

De grootste minibieb Bieb-po-wagen de Prins

De grootste minibieb Bieb-po-wagen de Prins

Een maand of wat geleden kwam ik tijdens mijn zoektocht naar een mooie minibieb route de grootste minibieb tegen. Bieb-po wagen de Prins is een “minibieb” in Gassel bij Grave en is de grootste minibieb die ik ooit ben tegenkomen.

De grootste minibieb Bieb-po-wagen de Prins
Gassel is zo’n dorpje waar je van hoort en het niet meteen thuis kan brengen. Het gebeurde mij ook maar zodra ik de eerste foto van die geweldig grote minibieb zag, was ik maar wat blij om te zien dat die in een klein Brabants dorpje bij Grave is. Net buiten het dorpje wordt al bijna 5 jaar met plezier Bieb-po-wagen de Prins onderhouden als minibieb. Maar zo mini is deze bieb niet, want zodra ik de deur van de wagen opende riep ik naar Frans ‘ik ga verhuizen’, wat een weelde zo leuk ingericht en zoveel boeken. En allemaal op genre gezet! In de wagen is werkelijk aan alles gedacht, niet alleen een heerlijke luie stoel ook een zacht dekentje, een haakje voor je jas en een leesbrilletje.


De Prins

Eigenaresse Koosje moest tot haar teleurstelling haar favoriete boekenwinkel in boekenstad Bredevoort missen, maar mocht van de eigenaar, die moest sluiten wegens brandgevaar, het uithangbord meenemen. Wat een mooie gedachte dat in ieder geval de naam van de tot het plafond gevulde boekenwinkel behouden is gebleven.

Ondertussen snuffelde ik de prachtig gevulde boekenplanken door en besloot uiteindelijk Frans maar even te roepen. Met onder mijn arm wat boeken, waaronder één die ik ooit nieuw kocht, liep ik terug en zei dat ik me nog wel even kon vermaken. Ondertussen kwam de man van de eigenaresse even buurten en vertelde dat er weleens een knul in had geslapen. De arme knul was uit geweest en had fietspech gekregen, zijn vader weigerde hem op te komen halen of hij in de bieb-po wagen mocht slapen. Hoewel het bankje achterin nu heerlijk vol lag kan ik me prima voorstellen dat je daar een tukje in wil doen. Wat een weelde om in wakker te worden en te mogen verblijven.

Bieb-po-wagen de Prins is geopend van zonsop- tot zonsondergang, is te vinden aan de Turnhoutseweg 4 te Gassel en is werkelijk de leukste en grootste minibieb die ik ooit gezien heb. Mocht je een rondje minibiebs in deze omgeving willen doen, lees hier welke minibiebs nog meer in de buurt zijn.

29 thoughts on “De grootste minibieb Bieb-po-wagen de Prins

 1. Wat leuk! Daar moet ik een keer langs fietsen. Zet ik er meteen mijn eigen boek neer…

 2. O. wat een heerlijke minibieb zeg ……….. die stoel, daar zou ik graag eens in gaan zitten genieten :-)

 3. Geweldig leuk! Ik bedenk me ineens dat ik morgen weer eens even langs de mijne moet lopen.

 4. Het is sowieso een prachtig initiatief om boeken te ruilen, maar met deze wagen wordt het helemaal een feestje :-)

 5. Geweldig! Wat een heerlijke sfeer hangt er in die Bieb-po-wagen. En de naam vind ik ook fantastisch.

 6. Geweldig leuk! Jammer dat het voor mij wel erg ver is anders was ik er zeker een kijkje gaan nemen!

 7. Dit is geen minibieb.. dit is een hotel voor boeken. Wat een feest moet dat voor een boek zijn om daar te verblijven.

  Love As Always
  Di mario

 8. Waaaw ! Zo mooi en super gezellig heb ik het nog nooit gezien !

 9. Leuk! ik heb zo’n woonwagentje altijd erg romantisch gevonden en dan zo gevuld met boeken…. Alleen komt er met al dat leesvoer van reizen niet zoveel ben ik bang. :-)

 10. Wat een gaaf ding zeg, kan me heel goed voorstellen dat je daar een uurtje rond wil hangen.

 11. Niet écht mini hoor.. zoiets hebben wij hier in de wijk in een oud winkelpandje.. vind ik ook niet echt een mini-bieb, maar is wel hetzelfde principe en fantastisch dat het er ís natuurlijk.. en zo’n pipowagen is sowieso knus.

 12. Ziet er enorm gezellig uit, je zou er zo een poosje gaan zitten lezen.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top