De grootste minibieb Bieb-po-wagen de Prins
Boeken en films,  Brabant

De grootste minibieb Bieb-po-wagen de Prins

Een maand of wat geleden kwam ik tijdens mijn zoektocht naar een mooie minibieb route de grootste minibieb tegen. Bieb-po wagen de Prins is een “minibieb” in Gassel bij Grave en is de grootste minibieb die ik ooit ben tegenkomen.

De grootste minibieb Bieb-po-wagen de Prins
Gassel is zo’n dorpje waar je van hoort en het niet meteen thuis kan brengen. Het gebeurde mij ook maar zodra ik de eerste foto van die geweldig grote minibieb zag, was ik maar wat blij om te zien dat die in een klein Brabants dorpje bij Grave is. Net buiten het dorpje wordt al bijna 5 jaar met plezier Bieb-po-wagen de Prins onderhouden als minibieb. Maar zo mini is deze bieb niet, want zodra ik de deur van de wagen opende riep ik naar Frans ‘ik ga verhuizen’, wat een weelde zo leuk ingericht en zoveel boeken. En allemaal op genre gezet! In de wagen is werkelijk aan alles gedacht, niet alleen een heerlijke luie stoel ook een zacht dekentje, een haakje voor je jas en een leesbrilletje.


De Prins

Eigenaresse Koosje moest tot haar teleurstelling haar favoriete boekenwinkel in boekenstad Bredevoort missen, maar mocht van de eigenaar, die moest sluiten wegens brandgevaar, het uithangbord meenemen. Wat een mooie gedachte dat in ieder geval de naam van de tot het plafond gevulde boekenwinkel behouden is gebleven.

Ondertussen snuffelde ik de prachtig gevulde boekenplanken door en besloot uiteindelijk Frans maar even te roepen. Met onder mijn arm wat boeken, waaronder één die ik ooit nieuw kocht, liep ik terug en zei dat ik me nog wel even kon vermaken. Ondertussen kwam de man van de eigenaresse even buurten en vertelde dat er weleens een knul in had geslapen. De arme knul was uit geweest en had fietspech gekregen, zijn vader weigerde hem op te komen halen of hij in de bieb-po wagen mocht slapen. Hoewel het bankje achterin nu heerlijk vol lag kan ik me prima voorstellen dat je daar een tukje in wil doen. Wat een weelde om in wakker te worden en te mogen verblijven.

Bieb-po-wagen de Prins is geopend van zonsop- tot zonsondergang, is te vinden aan de Turnhoutseweg 4 te Gassel en is werkelijk de leukste en grootste minibieb die ik ooit gezien heb. Mocht je een rondje minibiebs in deze omgeving willen doen, lees hier welke minibiebs nog meer in de buurt zijn.

29 reacties