Fotoserie: De stropoppen van Oeffelt

Fotoserie: De stropoppen van Oeffelt

Fotoserie: De stropoppen van Oeffelt

Stiekem dacht ik er al aan en hoopte ik erop, toen we van de week ons favo rondje reden, zouden de stropoppen van Oeffelt er weer zijn? Al bij het naderen van de rotonde zag ik alle commotie want ik viel met mijn neus in de boter, ze waren de poppen aan het opbouwen. Beugels, touwen, krammen en een hoop geduld zorgt ervoor dat zelfs de armen van stro zijn gemaakt. Al 22 jaar worden de stropoppen opgebouwd door een flinke groep vrijwilligers van de plaatselijke carnavalsvereniging. Steeds hebben de poppen een ander thema en dat is toch best iets waar over nagedacht moet worden en die uitdossingen, die moeten ook gemaakt worden. Veel werk maar de sfeer tijdens het bouwen is meer dan goed te noemen.

Benieuwd naar de Stropoppen van Oeffelt? Ze staan er nog tot eind van de maand en zijn echt een bezoek waard!

 

16 thoughts on “Fotoserie: De stropoppen van Oeffelt

  1. Heel gaaf, die stropoppen. Er staat hier ook wel eens een verdwaalde stropop langs de weg. Moet er toch altijd om glimlachen.

  2. Hier neet over de grens staan er ook regelmatig. Ik vind het super.

  3. Leuk om te zien. Vind het toch al zo knap dat dat mensen zich daar helemaal voor inzetten en dan met carnaval weer om al die wagens klaar te maken..

  4. Wat een prachtige stropop, dat is een hele klus maar wel met een blij resultaat. Hans

  5. schitterende poppen van stro , dat hebben ze weer prima gedaan
    en het thema kon ik op de site niet lezen , aan de figuren op de 1ste foto denk ik aan iets als met ridders :)

  6. Wat leuk, maar wat een klus om die poppen te maken, . Voor jou extra leuk natuurlijk dat je dat nu ook op de foto kon zetten.

Comments are closed.

Back To Top