Fotoserie: De stropoppen van Oeffelt
Actueel,  Fotoserie

Fotoserie: De stropoppen van Oeffelt

Stiekem dacht ik er al aan en hoopte ik erop, toen we van de week ons favo rondje reden, zouden de stropoppen van Oeffelt er weer zijn? Al bij het naderen van de rotonde zag ik alle commotie want ik viel met mijn neus in de boter, ze waren de poppen aan het opbouwen. Beugels, touwen, krammen en een hoop geduld zorgt ervoor dat zelfs de armen van stro zijn gemaakt. Al 22 jaar worden de stropoppen opgebouwd door een flinke groep vrijwilligers van de plaatselijke carnavalsvereniging. Steeds hebben de poppen een ander thema en dat is toch best iets waar over nagedacht moet worden en die uitdossingen, die moeten ook gemaakt worden. Veel werk maar de sfeer tijdens het bouwen is meer dan goed te noemen.

Benieuwd naar de Stropoppen van Oeffelt? Ze staan er nog tot eind van de maand en zijn echt een bezoek waard!

 

16 reacties