De leukste feiten over poes Myra (met foto’s!)

De leukste feiten over poes Myra (met foto's!)

De leukste feiten over poes Myra (met foto’s!)

Begin november nam ik Myra mee naar huis, ze zwierf al maanden op mijn werk, was ongechipt en constant aanwezig. Dat ze al maanden op amivedi stond en asielen op de hoogte waren vond ik al een veeg teken en inmiddels is wel duidelijk dat ze gedumpt is en ze hier haar nieuwe plek gevonden heeft.

Ze is maximaal 4 jaar oud, kan de dierenarts aan de tandjes zien. Haar staartje is gebroken maar ze heeft er geen pijn aan en ook geen gevoel maar haar staartje is warm en ze houdt alles zeer goed schoon.

Ze kan zelf deuren open doen hoewel ze ook een hoop herrie kan veroorzaken zeg ik nu vrijwel meteen als ze aangeeft erdoor te willen dat ze het lekker zelf moet doen. De deur weer dichtdoen heb ik haar helaas nog niet kunnen leren.

Myra is cypers bruin maar niet helemaal symmetrisch.

Ze is een flinke dame maar ze weet inmiddels wel dat bedelen bij mij geen zin heeft. Maar ze kwam een halve kilo aan in de eerste drie weken dus drie keer raden bij wie het wel lukte.

Haar fixatie met eten is inmiddels verdwenen, ze springt niet meer op het aanrecht, steelt niet meer maar wil wel graag weten wat je hebt en of er iets voor haar bij zit.

Ik heb wel nieuwe vitrage nodig.

Ze had geen uitleg nodig over de kattenbak, we hebben er twee bijgezet maar ze gebruikt steeds vaker degene die er al stonden.

Ze heeft haar eigen plekje op mijn bed. Ik hoopte dat ze zoals de anderen in de doos wilde slapen maar ernaast is meer haar ding. Inmiddels heeft ze een uit meerdere dekentjes en kussens bestaande plek op bed.

Ze is best een haaibaai, Doezel en zij accepteren elkaar. Als Doezel haar met rust laat komt het helemaal goed.

De eerste keer dat ik haar buiten liet snuffelde ze 5 seconde aan een boom en schoot er in de 6e seconde in. Ze is graag buiten. De eerste weken heeft ze nog bij de buren onder een heg gelegen maar tegenwoordig blijft ze in de tuin en ligt veel op het dak.

Ze luistert prima naar haar naam maar die hoef ik echt niet veel te gebruiken, ik fluit mijn katten en ze weten precies welk riedeltje voor hen is. Ik heb ook voor Frans een riedeltje maar die was het er niet mee eens.

Myra en Mickey zijn vrienden, precies waarop ik hoopte toen ik haar in huis haalde. Mickey miste een speelkameraadje en Myra kan wel wat beweging gebruiken.

16 thoughts on “De leukste feiten over poes Myra (met foto’s!)

 1. Zo leuk om te lezen! En van dat filmpje smelt ik helemaal. Maar nee, ik doe het niet. Ik begin er écht niet meer aan. Of nou ja, misschien ooit…

 2. Myra heeft gelukkig een nieuw baasje gekregen, die wel de liefde en zorg geeft.
  Hoop dat jullie d samen lang mogen samenwonen. Hans

 3. Die heeft het getroffen bij jullie. Ik fluit ook meestal mijn katten. En een van mijn katten, Kaatje, houdt ook van open deuren, maakt ernstig misbaar als ik een deur achter haar sluit,

 4. Leuk beestje, en ze heeft zo te zien een prima plekje gekregen daar bij jullie. Hopelijk matten Myra en Mickey elkaar zo af, dat ze geen fut meer hebben om in het voorjaar achter de vogeltjes aan te gaan.

 5. Daar hoef ik niet op te blazen want dan is ‘ie er al. En ja dat filmpje ik was al een maand bezig die twee vast te leggen maar ben natuurlijk altijd te laat.

 6. Ik wou bijna schrijven ;”natuurlijk hoeft Frans geen fluitje, die heeft zelf…” maar als keurig oudje schrijf ik dat natuurlijk niet. ;-) .
  Hartstikke leuk om die twee zo bezig te zien met elkaar uitdagen.

 7. Heerlijk blog! Ik kan ook een boek schrijven over alle eigen(aardig)heden van onze katten.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top