De heldhaftige muis

De heldhaftige muis

De heldhaftige muis

Het was een stormachtige middag. Takken en regen tikte tegen de ramen de tv stond zacht met erop beelden van mijn favoriete serie. Ik had me net van wat te drinken voorzien toen één van onze katten wakker werd. Op zich niets vreemds ze is de meest alerte van allemaal en aan haar draaiende oren te zien had ze iets gehoord. Behoedzaam sprong ze van de radiator af sloop naar de deur en in plaats van haar gebruikelijke geluid was het nu alleen haar lichaamstaal die zei dat die open moest.

Inmiddels waren ook de andere dames wakker Marion gaapte hartgrondelijk en Mia keek nieuwsgierig om de hoek vanaf haar plekje. Allemaal schenen ze precies te weten wat er gaande was achter die deur. Hun snorharen trilde hun staarten zwiepten en behoedzaam kropen ze in sluipmodes naar de dichte deur. Die nu echt overduidelijk open moest. Voorzichtig liep ik naar de deur en terwijl de dames zich achter Kitty schaarde trok ik de deur open.

Maar geheel tegen wat ik verwachtte in sprongen ze niet naar wat er daar zat maar keken ernaar. Doodstil zaten ze en doodstil zat het. Geen snorharen bewoog, geen geluid werd er gemaakt. Zij waren al net zo verbaasd als ik want daar in de gang zat een muis. En zat was het goede woord want 3 paar katten ogen keken naar de heldhaftige muis die de tijd niet kreeg van zijn kolossale fout bewust te worden laat staan zich uit de poten te maken. Kitty schoot naar voren en was in een oogwenk verdwenen.

De andere dames dropen af Marion haalde haar schouders op en kroop weer in haar nestje. Mia keek nog even uit het raam en Doezel sliep overal doorheen. Onderwijl mijn camera grijpend zocht ik naar Kitty nog voor ik haar zag hoorde ik een laatste piep en bedacht ik me dit was de heldhaftige muis die het niet haalde.

22 thoughts on “De heldhaftige muis

 1. Een smakelijk hapje

  door een
  eeuwig
  onstilbare honger gedreven

  ging de muis in elke hoek
  naar iets eetbaar op zoek

  omdat een poes
  haar vond
  duurde de honger slechts even

  Prachtige foto van een mooie poes!
  Lenjef

 2. Tja, een foutje kan je fataal worden, dat bewijst dit verhaal van de heldhaftige muis maar weer eens.

 3. Awww super sneu wel voor de muis. Hier gelukkig nog geen muizen gehad met onze kat. Wel (toen we er nog 2 hadden) een kikker binnen gehad. Ook zo’n mooi verhaal, met goede afloop aangezien het buiten is gezet uiteindelijk.

 4. Hier geen muizen en katten.
  Die laatste zou ik wel graag willen hebben.
  Maar, de vrijheid van géén huisdieren hebben is ook fijn.

 5. Die muis had duidelijk zijn huiswerk niet gemaakt. Inbreken in een huis met vier katten. Dan bende wel een bietje maf.

 6. Ach, wél sneu voor de muis. In mijn eerste huisje met mijn eerste poes maakte ik iets soortgelijks mee. Poes was heel heel erg traag. Deed niet aan rennen en jagen. Zat gewoon de hele dag een luie poes te zijn. Zat zo ook buiten in mijn kleine binnentuin. Te soezen in het zonnetje. Tot er ineens een heel dom klein vogeltje de tuin in vloog en dertig centimeter naast Poes de landing inzette om op zijn gemakkie op de grond te gaan zitten. Poes hoefde alleen zijn rechter poot naar rechts uit te slaan, bewoog verder niet, maar had wél het vogeltje te pakken. Gegild heb ik, van boosheid. Zinloos natuurlijk, want ondanks flink schudden aan Poes, liet ze nooit meer los.

 7. Gelukkig hier geen muizen in huis. Wel eens een rat in de tuin gezien en die maakte rap kennis met de kat van de buren.

 8. De meeste muizen in huis hadden we toen er hier nog katten huisden.

 9. Haha, ik zou gillen, maar jij denkt eraan om je camera te pakken. Ik vind het dapper. En het levert ook nog eens een mooi plaatje op.

 10. Prachtig verteld. Ik hoorde er in gedachten van die Hitchcock geluiden bij. Iek-iek-iek-iek. Wel een beetje zielig voor die muis.

 11. Zo gaat dat aan deze kant ook, als zich een van de katten erom kommert, gaat de rest weer terug naar de startplaats…

 12. arme muis , kon vast niet bij wanden op klimmen
  maar zo jij het vertelde was het als een mooie horror film :)

 13. Aah gossie. Niet zo pluis met de muis. Mooi katten verhaal en met 4 katten wordt het verhaal 4 x zo spannend.

 14. Prachtverhaal

  Hier lopen de muizen alleen maar buiten het huis.

  Vrolijke voorjaarsgroet,

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top