De grootste nadelen aan de Willys jeep

De grootste nadelen aan de Willys jeep

Iedereen die ons ziet in de Willys jeep, en zeker met heet weer, benijdt ons. Natuurlijk weten we zelf ook dat die jeep geweldig is, dat elke rit weer een beleving is en toch zijn er dingen waar niet iedereen meteen aan denkt en dat zijn dan ook meteen de grootste nadelen aan de jeep.

Beestjes, bijna alle insecten vliegen over de neus en over ons heen. Bijna alles, een tor kan flink venijnig aankomen en ja ik schrik nog steeds als er iets kapot slaat tegen mijn bril. Serieus maar twee centimeter naar beneden dan had ‘ie afgeketst op mijn koddige koontje nu is een deel van zijn sappen er tegenaan gekwakt. Hebben we doekjes voor trouwens.

Selfie Boyfriend tag

In de jeep draag ik ongeacht het weer een muts en sjaal. Niet omdat dat me nou zo fantastisch staat, maar wel omdat die fijne krullen van mij eindigen als 1 bos klitten als ik ze niet bescherm. Daarnaast draag ik zowel die muts als sjaal om mijzelf te beschermen tegen een zonnesteek en verbranding. Meestal heb ik ook lange mouwen aan.

Wind en vuil. Op een hete dag is het werkelijk heerlijk in die jeep, rijwind maakt het een stuk koeler. Je zweet wel maar het waait meteen droog. Helaas sproeien ze met dat weer ook en dat grondwater stinkt. Ook stof, zand en ander vuil waait overal op aan en in. En uit. Als je niet op let waaien je spullen uit de wagen. Vasthouden of zetten is nodig. We zijn meer dan eens terug gereden om een verloren goed van de weg te plukken.

Onweer is ook best een naar dingetje. Als in een gewone auto de bliksem inslaat wordt dat door dat fijne omhulsel afgegeven aan de grond. Merk je weinig tot niets van. Omdat een Willys Jeep alleen een dak van stof heeft ontstaat er geen Kooi van Faradé en kan het best wel eens een nare uitwerking op ons hebben. Helaas weet je niet hoe bliksem zich gedraagt en dus rijden we zo min mogelijk met kans op onweer.

Achterlijke medeweggebruikers. Zoals wel bekend is hoef je in een Willys jeep geen riem te gebruiken. Ze zitten er ook niet in. Nu heb ik veel vertrouwen in Frans en zijn rijkunsten maar al tijdens mijn allereerste rit met hem, kwamen we een debiel in een bmw tegen die ons op 15 centimeter sneed en daarnaast voor ons volop op zijn rem stampte. Ik zag mijn leven overigens niet aan me voorbij gaan daar heb je geen tijd voor je moet je namelijk volledig schrap zetten en aan alles wat mogelijk is vasthouden. Nu was deze verkeershufter wel een extreme uitzondering we gaan vaker in de ankers maar das voor achterlijke fietsers. Voordeel is dat ze mijn gescheld door het gebrek aan behuizing prima kunnen verstaan.

Commentaar
Of het aan Frans en mij als stel ligt of omdat mijn kop hun niet aanstaat helaas krijgen we ook commentaar. Dat Frans de jeep af moet zetten terwijl we de pont nog oprijden. Dat de jeep een andere carburateur heeft en heel zuinig is afgesteld lijkt niemand zich te realiseren. Er zitten geen nazi’s achter ons aan dus waarom de boel zo afstellen? Heb ook al gehoord dat we beter kunnen gaan fietsen zou beter voor ons en het milieu zijn ik vraag me altijd af hoe vaak die mensen met het vliegtuig op vakantie gaan en of ze met de auto naar hun werk gaan. Maar die onzin die was nog niks met een opa tijdens een herdenking die ons vroeg of we van IS waren.

Maar geen zorgen het weerhoudt ons niet. Want al die dingen dat is niks in vergelijking met het grootste nadeel en das toch wel dat rijden met de Willys jeep alleen mogelijk is bij goed droog en warm weer en hoe mooi het weer laatst ook was, 15 graden is niet genoeg.

Jeep uit hibernation

21 reacties

 1. De jeep (Ford) van onze overbuurman komt nooit buiten. Zonde toch, het is toch een stukje historie dat gezien mag worden. Vind ik althans.

 2. Ik vraag altijd af of die lui in openkapjes/cabrio’s begin maart niet verrekken van de kou als je stoer over de snelweg jagen.
  Ja dus. Dat kan haast niet anders.

 3. Bij IS horen omdat je in een Jeep rijdt?
  Hoe zot kun je zijn.

  Mooi blog

  Vrolijke voorjaarsgroet,

 4. Serieus, die opmerkingen… Ik blijf me verbazen. Ik hoop ook op mooi weer. Volgens mij wil iedereen dat wel en dan kun jij weer lekker met de jeep op stap.

 5. Maar op mooie dagen voej je je zeker in de hemel en aan alles zijn voor en nadelen.geniet er ten voll van en negeer opmerkingen van dome mensen

 6. Ik had vrijwel dezelfde nadelen met mijn MG TF. Zo’n stoffen kap houdt de elementen niet buiten… Menigmaal hebben we bij onweer onder een brug gestaan. Met zo’n simpele roadster ben je ook meteen de ASO van de weg. De reden dat hij weg is gegaan is mijn kleindochter. We konden er maar met twee man in…

 7. ja zelfs zo iets moois als een oude jeep kent wat nadelen
  maar denk dat jullie daar wel tegen kunnen
  en ook die randdebielen welke opmerkingen maken , of zot gedrag vertonen , kunnen jullie wel de baas
  fijn blijven genieten , als het net ff wat warmer wordt

 8. Ik hoop dat hij zijn erfenis goed geregeld heeft. Dit jaar kan hij zijn wagen echt wel goed verkopen.

 9. Heb ooit een jeep safari gedaan en herken wat je schrijft over de nadelen.
  Mijn haar was nadien niet meer in model te krijgen. Hans

 10. Die opa was wsl zwaar dement. Anders een grof misplaatst grapje.

  Maar euh… met al die nadelen, vallen de voordelen haast in het niet. Haast… Maar niet helemaal..

 11. Ja de nadelen kon ik zelf ook nog wel bedenken maar ik snap dan wel weer dat je die voor lief neemt.
  Het is toch leuk om zo’n nostalgische jeep te hebben, en nog leuker als je er ook in kunt rijden.
  Maar ik rijd zelf liever in een dichte auto, van die wind om je hoofd wordt je echt erg moe!

 12. Ik vind ‘m prachtig maar inderdaad; het heeft zo zijn nadelen. Vorig jaar een bedrijfsuitje gehad met van die oude kevertjes. Man, wat een stank, wat een gehobbel. En 0 comfort. Dat zal met jullie jeep ook wel zo zijn. Maar toch vind ik ‘m heel bijzonder!

 13. Nee dat is echt geen vergelijking Willys rijden zalig. Zo wendbaar zo’n goede vering als je in de buurt bent mag je een rondje mee.

 14. Veel van wat ik lees maakte ik ook mee als ik weer eens een cabriolet meenam in mijn dealer/importeursdagen. Sjaaltjes, dassen, petten, extra regenjack, het waren geen overdreven toebehoren. Maar ook erg leuk om mee te maken..,…en een Jeep is nog eens een klasse apart…

 15. Het is een prachtige wagen. Ik wens jullie veel fijne, insectvrije, kilometers. En vreemde snuiters blijf je houden.

Reacties zijn gesloten.