Actueel Tuinlog

De eerste lentedag

De eerste dag dat het voelt als lente in mijn tuintje. De gure wind is gedraaid en verdwenen of ik voel het hier niet. Een briesje, de wind is er nog de roestige molen in de tuin draait nog rondjes.

Had ik net wel kunnen zien toen ik de vers gevulde hangpotjes eraan hing, Primula’s en iets met een winnend team. Niet kapot te krijgen die bloemen. Ruiken ook lekker, briesje brengt de geur mee vanuit de bak naast mijn bankje. Die had ik pas schoongemaakt trouwens, heel fanatiek met een lekker heet sopje alsof die klotevogels dat weten, pas ik er nog net op precies tussen de schijt. Charmant stukje wordt dit.
De eerste lentedag

Iets zoemt hinderlijk op mijn hoofd en landt iets te hard naar mijn mening op de cyclaam op het graf van poes Maria. Ik dacht dat al die cyclamen wel afgestorven waren maar bewonderenswaardig zag ik halverwege de winter een rode knop. Lag een steen bovenop het graf, meerdere trouwens, en één ervan half op de cyclaam. Die stenen liggen er omdat katten dol zijn op vers omgewoelde grond. Doen ze hun ding in. Dus voor wie de ene dag wil spitten en pas de volgende dag plantjes erin wil doen, trek handschoenen aan of gooi na het spitten een ruime en met nadruk op ruime, hoeveelheid koffiedik erop. Anders graai je geheid in de shit van Dikkiedik. Geen charmant stukje dit.
De eerste lentedagWel charmant weer trouwens, vinden de boeren ook. Die rijden alweer twee dagen met tonnen vol stront rond. Dat was wel weer een voordeel van die oostenwind ’t is nu gierwind maar van de gemeente en de provincie vinden ze dat dat erbij hoort. Mompelt iets over simpele kindjes geen charmant stukje dit, die stank trouwens ook niet zo. Gelukkig is ‘ie op een veld verderop bezig.
Oe een bij! Te snel voor mijn camera, of ik ben lui kies maar, ploept hij in de vers geplante Primula’s naast me. De rode is favoriet maar de gele overheerste nogal in de bakken van Lidl. Kosten trouwens €2.49, het spul van de Lidl is goed. Alleen de witte Campanula’s hebben er de brui aan gegeven.

Groot nadeel van in de tuin zitten is toch wel dat je alles ziet wat je nog moet doen (veel) en wat je anders zou willen (een hoop). In tegenstelling tot wat ik ga doen (vrij weinig). Eerst naar eens heel charmant genieten van de eerste lentedag, de tuin och dat bloeit vanzelf wel.