De eerste lentedag

De eerste lentedag

De eerste dag dat het voelt als lente in mijn tuintje. De gure wind is gedraaid en verdwenen of ik voel het hier niet. Een briesje, de wind is er nog de roestige molen in de tuin draait nog rondjes.

Had ik net wel kunnen zien toen ik de vers gevulde hangpotjes eraan hing, Primula’s en iets met een winnend team. Niet kapot te krijgen die bloemen. Ruiken ook lekker, briesje brengt de geur mee vanuit de bak naast mijn bankje. Die had ik pas schoongemaakt trouwens, heel fanatiek met een lekker heet sopje alsof die klotevogels dat weten, pas ik er nog net op precies tussen de schijt. Charmant stukje wordt dit.
De eerste lentedag

Iets zoemt hinderlijk op mijn hoofd en landt iets te hard naar mijn mening op de cyclaam op het graf van poes Maria. Ik dacht dat al die cyclamen wel afgestorven waren maar bewonderenswaardig zag ik halverwege de winter een rode knop. Lag een steen bovenop het graf, meerdere trouwens, en één ervan half op de cyclaam. Die stenen liggen er omdat katten dol zijn op vers omgewoelde grond. Doen ze hun ding in. Dus voor wie de ene dag wil spitten en pas de volgende dag plantjes erin wil doen, trek handschoenen aan of gooi na het spitten een ruime en met nadruk op ruime, hoeveelheid koffiedik erop. Anders graai je geheid in de shit van Dikkiedik. Geen charmant stukje dit.
De eerste lentedagWel charmant weer trouwens, vinden de boeren ook. Die rijden alweer twee dagen met tonnen vol stront rond. Dat was wel weer een voordeel van die oostenwind ’t is nu gierwind maar van de gemeente en de provincie vinden ze dat dat erbij hoort. Mompelt iets over simpele kindjes geen charmant stukje dit, die stank trouwens ook niet zo. Gelukkig is ‘ie op een veld verderop bezig.
Oe een bij! Te snel voor mijn camera, of ik ben lui kies maar, ploept hij in de vers geplante Primula’s naast me. De rode is favoriet maar de gele overheerste nogal in de bakken van Lidl. Kosten trouwens €2.49, het spul van de Lidl is goed. Alleen de witte Campanula’s hebben er de brui aan gegeven.

Groot nadeel van in de tuin zitten is toch wel dat je alles ziet wat je nog moet doen (veel) en wat je anders zou willen (een hoop). In tegenstelling tot wat ik ga doen (vrij weinig). Eerst naar eens heel charmant genieten van de eerste lentedag, de tuin och dat bloeit vanzelf wel.

27 reacties

 1. Grinnik. Ik ben dol op jouw charmante stukjes. En ook heel blij dat ik geen hele tuin meer hoef te onderhouden. Zou alleen willen dat mijn balkon aan de andere kant van het huis zat. Hoewel… dan had ik weer minder zon. En die zon is hard nodig met die koude wind.

 2. Dat fleurt op en die boerenlucht herken ik, ik rook het zelfs in mijn slaapkamer bij het wakker worden. Ik woon midden in de polder en de boeren waren al vroeg begonnen.

 3. Vogels hebben oog voor schone plekken, zoals net gezeemde ramen. Maar ja, jij hebt ook graag een schone wc toch?;)
  Heerlijk om weer in de tuin te zitten en bezig te zijn.

 4. Leuk, die primula’s! Ik zie op mijn balkon vaste planten in potten weer een beetje uitlopen. Had niet gedacht dat ze het zouden overleven. Lekker die lente! Charmant ook!

 5. Geniet van de zon en een windvrij plekje. De rest komt wel een keer. IJsheiligen is nog niet geweest, maar daar kunnen primula’s wel tegen.

 6. Ik was vandaag ook in de tuin bezig, maar dan met de poortdeur. Langzaam ontwaakt alles in de tuin.

  Love As always
  dimario

 7. Je bent goed bezig Liesbeth, echt een positief lente gevoel.
  Ja, niet alleen de natuur komt opgang, maar ook de mensen, goed voor de groei en bloei. Hans

 8. Ook ik rommel voorzichtig in mijn tuin.
  Al loop ik nog meer door het bos.
  En toch zegt men dat ik flink bijkleur van de voorjaarszon.

  Al hoop ik meer op hee verdwijnen van mijn buik ….

  Vrolijke Voorjaarsgroet,

 9. Ach, de rest van onze provincie kent de meur van varkens dus wat hindert een beetje kattenpoep. ☻

 10. Eerst en vooral genieten van het mooie lenteweer dat we gehad hebben en dat ze voor woensdag voorspellen. Dat werken in de tuin kan wachten, vind ik toch.

 11. ja minder erg was de geur van het mesten , toen men nog mest mocht uitrijden met stro er in , boven op het land , nu dat het vloeibaar in de grond wordt gespoten geurt het een stuk meer , en met stro was ook beter voor de weide vogels :(
  lekker weer voor in de tuin dus , beetje werk doen en lang in de zon zitten met een boek , morgen weer een beetje werk :)

 12. Vorige vrijdag was de strontgeur hier zo sterk dat ik de stank niet uit mijn reukorgaan kreeg. Alle boeren waren blijkbaar tegelijk bezig. Niet normaal.

 13. Precies! Eerst maar eens rustig kijken wat allemaal gedaan moet worden. En dan je ogen een beetje sluiten. De zon op je gezicht voelen, de geuren, van de bloemen, niet de gier, in je neus laten waaien, het kalme brommen van een bij in je oor. Morgen. Morgen is er weer een dag.

Reacties zijn gesloten.