Dagelijks bloggen hoe hou je het vol?!

Dagelijks bloggen hoe hou je het vol?!

Dagelijks bloggen hoe hou je het vol?!

Nou niet, is het eerste wat ik me bedenk bij die titel. Maar goed ik ben er alweer een aantal jaar mee bezig en begin het steeds beter onder de knie te krijgen. Dagelijks bloggen is een deel van mijn leven maar hoe combineer ik dat met fulltime werken, hobby’s en de dingen des levens.

Druk van de ketel halen
Dagelijks bloggen is leuk, maar dat kost tijd, heel veel tijd. Ik raad het iedereen af. Veel mensen gaan in de hoogste versnelling van start en zijn zo weer verdwenen. Bij mij is het dagelijks bloggen erin geslopen, maar het neemt best veel tijd in beslag en dus zeg ik; Niet doen. Maak liever een paar blogposts met plezier dan dat je jezelf dingen gaat verplichten en je je plezier kwijtraakt.

Mijn 4 redenen om te stoppen met bloggenGebruik je tijd
Ongemerkt gaat er veel tijd in alles zitten, als je steeds je laptop nog aan moet sluiten verlies je tijd. Ik heb een telefoon in mijn zak, een tablet in de buurt en mijn laptop op een vaste plek. Maar een kladblaadje waar je je ideeën op zet werkt ook. Ik gebruik op alle schermen Evernote. Een ideetje zet ik even snel met mijn telefoon erin, m’n tablet gaat mee overal naartoe en mijn laptop is voor als ik wat meer tijd heb. Probeer niet teveel afgeleid te raken door triviale zaken als berichten en mails. Ik heb al jaren geen fakebook of dergelijke dingen meer en heb dus ook geen afleiding eraan. Telefoon op stil en gaan. Gebruik je tijd goed ook al is het maar een half uurtje.

Plannen
Ik heb grotendeels het geluk dat ik op mijn werk af en toe tijd heb iets aan mijn blog te doen. Soms heb ik het niet en moet ik dus ook dingen plannen. Elke foto op mijn blog maak ik zelf dus als het die ene vrije dag die ik heb slecht weer is, heb ik wel een back-up nodig. Ik werk dan ook vooruit. Niks zo vervelend als op het laatste moment nog iets in elkaar te moeten flanzen. Er staan bijna altijd blogs vooruit gepland klaar en mocht ik eens geraakt worden door een schrijfmuse, dan schuif ik die andere rustig op om de blogpost on de spot te schrijven, fotograferen en publiceren.

Onderwerpen
Zoek naar je onderwerpen. Een beetje brainstormen kan geen kwaad. Als je dol bent op auto’s dan horen autostoeltjes, koplampen vervangen, die nieuwe versie en sneeuwkettingen er ook bij. Als je schrijft over kinderen dan is die nieuwe binnenspeeltuin, de beste luiers, tips om met je puber om te gaan en de leukste dingen voor kids op Nietflix er ook bij. Brainstorm desnoods met iemand samen over onderwerpen of lees blogsposts bij anderen. Zeker weten dat je op nieuwe onderwerpen komt maar hou er niet krampachtig aan vast een ander onderwerp is ook een onderwerp zeker als je er leuk over kan schrijven.

Afwisseling
Tuurlijk heb ik die ene vrije dag echt niet altijd zin om naar een scherm op mijn laptop te staren. Ik ben graag altijd onderweg, maar soms ook even niet. Ook ik kieper wel eens van moeheid net na het nieuws in slaap. Wissel daarom de leuke en minder leuke dingen af. En verplicht jezelf niks, dagelijks bloggen is alleen maar leuk als je er zelf achter staat.

Dagelijks bloggen hoe hou je het vol?! Nou zo dus. Hoe pakken jullie het bloggen aan?

31 thoughts on “Dagelijks bloggen hoe hou je het vol?!

 1. Tja met veel inspiratie en tijd lukt het best wel. Het eerste jaar van Iris Papilio heb ik precies 365 berichten geschreven. Maar daarna niet meer. Maar toen was ik zo in the mood dat het geen moeite kostte. Gaat niet meer lukken want er zijn veel meer andere dingen die ik ook leuk vind!

 2. Ik blog op de momenten dat ik zin heb om te bloggen.
  In het begin hield ik een schema bij… maar nu blog ik al jaren zonder druk… enkel als het mij past.

 3. In het begin (in 2005-> pfff) gooide ik van alles op mijn blog. Gewoon omdat het kon. Dat doe ik nu niet meer. Ik blog nu alleen nog maar als ik zin en tijd heb. Dan blijft het leuk, inderdaad. Ik vind het wel knap hoe jij dat doet, hoor!

 4. Ik ben dik 10 jaar begonnen met mvhpleintje bij web-log en dat deed ik 5x p/week op werkdagen….verhaaltje en foto`s
  Had toen vaak `wat` in voorraad.
  Na 2x web-log weblog werd en toen weer wp ben ik daar gestopt, want ik kreeg niets over gezet, toen naar am3 gegaan.
  Eerst weer 5x p/week 1 foto en dat heb ik sinds 1 jaar teug gedraaid naar 3 x op vaste werkdagen.
  Toen op een dag toch eens wp weer geprobeerd en alles getransporteerd en nu post ik daar als ik wat meer wil vertellen en laten zien. Dus zeer onregelmatig.
  Maar heb er nog steeds lol in ;-0

 5. Toen ik 12 jaar geleden startte met bloggen deed ik dat inderdaad elke dag. Later zelfs op verschillende blogs en sommige vulde ik dan elke dag met vijf verhalen. Toen jaar vol gehouden. Nu is dat weer teruggebracht naar een blog waarop ik wekelijks drie verhalen neerzet. De rest deel ik wel via de andere sociale kanalen. Ik reageer ook bij een vaste club mensen. Dat hoort zo in blogland. Over en weer reageren. Opdat je laat zien dat wat de ander schrijft ook interessant voor je is of leuk. Geeft toch rust om het iets minder intensief te doen, ook al jeuken de handen soms om nog veel meer neer te zetten….:)

 6. Heb ook een tijd lang dagelijks geblogd, maar kan me nu niet meer bedenken hoe dat lukte ……. ik heb zoveel andere leuke dingen die ik ook wil doen :-)

 7. Schrijven is voor sommigen moeilijker dan een foto te plaatsen Ieder vogeltje zingt zoals hij gebekt is niet ?

 8. Ik heb jarenlang dagelijks geblogd en daarna nog jaren vier posts per week. En nu per 1-1 met mezelf afgesproken dat ik alleen iets plaats als ik wat (on)zinnigs te melden heb.

 9. Eh, ja. Ik ben nog een beetje zoekende met Saralien merk ik, en dat levert heel veel doorgestreepte niet gepubliceerde blogs op.

 10. Ik heb jaren dagelijks geblogd, inclusief ingeplande blogs om zo een beetje druk van de ketel te halen.
  Toen ik met She’s ect begon, was het in eerste instantie de bedoeling hier alleen over het zoekproces naar mijzelf en ander werk te schrijven (en had zelfs een lijstje met onderwerpen) maar al snel werd het een grote zooi en blog ik bijna dagelijks. Het lijstje met onderwerpen ben ik kwijt. En als ik eens geen zin heb, of geen inspiratie, dan blog ik niet. Het moet wel leuk blijven, dat bloggen.

 11. Goede discipline hoor! Ik kan het niet, nooit gekund. Slechte blogger dus :’)

 12. Elke dag bloggen? Nee, dat zit er voor mij ook niet in. De ene keer heb ik meer inspiratie en tijd dan de andere keer. Bloggen verzet mijn gedachten, even met andere dingen bezig zijn.

 13. Ik heb het een tijd lang gedaan maar dat was nog in 2005 tot 2011 en daarna werd het minder. Gewoon geen tijd en onderwerpen meer en dan wordt het moeilijk…

 14. Ik blog elke dag.Ik beleef genoeg om telkens een blog te maken
  Als ik er even tussenuit ga dan blog ik niet maar begin terug als ik thuis ben.Ik moet voor niemand meer zorgen en doe nog alleen dingen die ik graag doe want ben al lang op pensioen.Zolang er mensen komen bekijken wat ik plaats ,blijf ik gewoon doorgaan.
  Bloggen vergroot mijn kennis en het zicht op de wereld

 15. Ik heb altijd wel wat klaarstaan en maak aan de lopende band nieuwe logjes, en dan is het altijd de keus maken welke het meest geschikt is. Rekening houden met lezers doe ik nooit, daar heb ik het gevoel niet voor, ik doe maar wat.

 16. Dagelijks bloggen lukt me niet. Ik begon 8 jaar geleden met mijn schilderblog en ik redde het echt niet om iets acceptabels te presenteren elke dag. Nu ik er ook een schrijfblog bij heb, blog ik ook niet dagelijks. Ik wil wat langer ‘broeden’ op mijn onderwerpen en ik wil ook mijn eigen foto’s gebruiken.
  Maar petje af, voor jou en degenen die het dagelijks doen! Goede tips!

 17. Sinds ik niet meer werk is het bloggen een onderdeel van mijn dagelijkse ritme geworden. Het geeft me veel plezier. Toen ik nog werkte lukte het me niet.

 18. Van meet af aan (en dat is ruim 15 jaar) heb ik bedacht om maar een paar keer per week te bloggen. Dagelijks heb ik nooit zien zitten. Schrijven en foto’s zijn bij mij geen probleem. Gaat allebei behoorlijk vlot en ik gebruik gewoon kladblok/notepad. Maar ik wil nog wel eens iets uitzoeken. Kijken of het echt klopt of dat anderen er iets over hebben geschreven. Vervolgens bedenk ik er dan een grafiek van te maken die nog niet bestaat. En dat gedoe (wat ik erg leuk vind) kan onbedoeld in de uren lopen. Geldt overigens ook voor reageren bij anderen en dat doe ik ook graag.

 19. Ik zou het niet kunnen combineren met mijn werkzaamheden. Ik blog een beetje intuïtief in mijn vrije tijd. Dat is een uurtje op mijn vrije ochtenden en nog vaker ‘s avonds. T.V. kijk ik niet, maar het lezen schiet er vaak bij in… ook jammer, maar een mens kan niet alle ballen in de lucht houden. Het moet ook ontspanning blijven…

 20. Mijn logjes plaats ik bewust om de andere dag. Iedere dag zou me ook lukken denk ik maar omdat ik graag de reacties beantwoord gun ik mezelf dat plezier om nog een dag in ieder logje te blijven “hangen”. Vooruit werken doe ik nooit en écht nadenken over onderwerpen doe ik ook niet. Er komt altijd wel iets op mijn pad dat ik kan gebruiken want dáár heb ik wel een neus voor.

 21. je doet het goed
  ik ben ook veel de hort op , met de fiets of te voet
  maar in de ochtend ff een uurtje , en zoals vandaag b.v na een fijn fietstochtje ff wat bijwerken
  fijne avond groet

 22. Ik werk niet.. en ik ben een huisvrouw van likmevessie, dus ik stopte heel veel tijd in m’n blog. Zo kon ik het héél goed volhouden om 12 jaar lang echt dagelijks te bloggen, zelfs tijdens m’n vakanties plande ik voor elke dag een postje. Nam ook altijd m’n cameraatje mee als ik de hond uit ging laten. Dát doe ik nu niet meer elke dag.. en ik blog ook niet meer elke dag sinds ik naar WordPress ben overgestapt. Ik zou het nog wel kunnen, maar de échte lol is er wel een beetje vanaf ondertussen.. de interactie tussen bloggers zoals het was in de tijd toen ik begon (2006) is er helemaal niet meer.. er zijn hele leuke bloggers gestopt omdat ze liever gingen FB-en.. en er zijn hele leuke bloggers zelfs ondertussen gestorven. Dus om me zelf op te leggen elke dag iets te posten.. die drive heb ik niet meer. Maar verslagen van de wandeltochten die ik doe en de vakanties die we hadden, dat vind ik nog wel leuk om te maken en later nog eens terug te lezen. Tót WordPress ook besluit om te gaan stoppen met de blogs.. of een update doorvoert waar ik niet mee uit de voeten kan.. en m’n werk van járen zowat helemaal kwijt ben.. zoals laatst gebeurde met m’n hele skynet-archief, dat nu gereduceerd is tot scrap..! Misschien dat ik dan wel helemáál stop.. :-/

 23. Hoe erg ook ik kan het me voorstellen. Van je af schrijven werkt erg goed zeker als je ervaringen kan delen met lotgenoten.

 24. dagelijks bloggen zit er voor mij niet meer in

  het zou een karwei worden en dat is toch niet de bedoeling

 25. Ik vind het knap dat jij – en anderen – iedere dag weer bloggen. Dat lukt mij niet, maar eerlijk gezegd heb ik dat ook niet meer geprobeerd. Op mijn eerste blog lukte het me jarenlang wel, wellicht omdat het onderwerp (mijn vader met Alzheimer) aanvankelijk een onuitputtelijke bron was waar ik uit kon putten.

Comments are closed.

Back To Top