Blogtips waar iedereen iets aan heeft

Blogtips waar iedereen iets aan heeft

Blogtips waar iedereen iets aan heeft

Eind 2017 schreef ik de eerste blogpost met tips om bloggen makkelijker te maken. Ik kreeg meteen de smaak te pakken en sindsdien blog ik regelmatig over bloggen en blog ik tips om beter te bloggen. Over die maanden zijn er genoeg tips de revue gepasseerd

De ellende van een bloggerReacties:
Wees tevreden met elke reactie die je krijgt. Reacties zijn een cadeau, geen verplichting.

Als je nergens reacties achterlaat, verwacht ze dan zelf ook niet.

Maak het je volgers makkelijk, heb je als Blogger blogger gemerkt dat je minder reacties kreeg na de veranderingen bij Google? Lees deze blogpost van Bloggen en Loggen. Hierin legt ze precies het probleem en de oplossing uit.

Als je maanden niet blogt door bijvoorbeeld een vakantie, accepteer dan dat je minder bezoek krijgt. Readers en volgers zijn je even vergeten.

Zorg dat de link naar je eigen blog bij reacties staat. Je kan hiervoor Gravatar gebruiken maar ook een WordPress account. Gravatar is op meer plaatsen te gebruiken en zeker wanneer je geen WordPress account gebruikt een handige optie.

En wees ook niet zo’n blogger die alleen komt reageren wanneer je zelf een niet zo lekker lopende blogpost hebt gepubliceerd. Het valt op en heel netjes is dat niet.

Een blogpost meermalen opnieuw publiceren is net zoiets en een beetje sneu.

Mooie blogfoto's makenFoto’s
Plaats foto’s die bij het jaargetijde horen, iedereen ziet meteen dan een blogpost over de datum is als het buiten net boven 0 is en er op de foto’s mensen in korte broeken staan.

Je gaat nooit betere foto’s maken als je de foto’s ergens leent of koopt.

Waag eens een poging met eigen foto’s gebruiken, je kan altijd nog een stockfotowebsite opzoeken.

Gebruik niet steeds dezelfde foto, de eerste woorden en die foto is wat je volgers zien in een reader.

Je kan ook een bepaalde soort blogpost altijd van eigen foto’s voorzien, al is het maar een wandeling of een shoplog.

Let bij het maken van foto’s op je eigen privacy en ook op die van anderen, lees er meer over in deze blogpost over bloggen en privacy.

Voorkom dat je volgers een RSI-arm krijgen van je blog, zoek je foto’s goed uit, plaats geen foto’s die op elkaar lijken en zet ze bij elkaar door een galerij te maken. In het scherm waar je je geouwehoer neerzet ga je naar ‘media toevoegen’, ‘galerij aanmaken’, kies een aantal foto’s en klik rechts onder op ‘een nieuwe galerij aanmaken’ in het volgende scherm kan je nog even aan wat instellingen prutsen en vervolgens wederom rechtsonder op ‘galerij invoegen’. De foto’s staan mooier, kleiner en niemand scrolt zich nog suf.

Website:
Maak een pagina over jezelf, desnoods een silhouet foto, volgers hebben graag een beeld van je al is die niet herkenbaar.

Maak een zoekoptie op je blog.

Bewegende plaatjes zijn zó vorige eeuw.

Bedenk dat nummers iets zeggen maar niet alles. Is een blog beter als er meer volgers en reacties zijn of als de foto’s en teksten leuk zijn. Hoge cijfers zijn ook een hoge verantwoording.

Prutsen aan je lay-out is leuk, maar steeds wat anders is dat niet voor je volgers.

Maak een home knop. En link je header door naar home.

Een contactpagina liefst met formulier is geen optie maar een vereiste, zeker als je blogt voor geld. Je wil toch dat mensen makkelijk in contact kunnen komen?

Waarom is bloggen zo leuk?Eerlijkheid:
Blog voor jezelf. Je mening, onderwerpen of smaak aanpassen heeft nog nooit gewerkt en zal je uiteindelijk tegen gaan staan.

Blog niet als je niets kan zeggen. ‘Morgen gaat er zo iets leuks gebeuren maar ik kan er niks over vertellen’. Je houdt je volgers een koekje voor die ze niet kunnen pakken.

Wees niet hypocriet. De ene week 10 flessen shampoo kopen en er een shoplog over schrijven en de week erna over duurzaamheid bloggen met blokken shampoo. Dat is hypocriet en dan ben je teveel bezig met rommel promoten waar je niet achter staat.

Maak geen clickbaite blogposts. Clickbaite zijn blogposts met misleidende sensationele titels die je moeten verleiden de blogpost te lezen of het filmpje op Youtube te kijken. Ben ik met mijn 5 redenen om te stoppen met bloggen ook wel een beetje schuldig aan uiteraard. Maar ik doel meer op dreigen te stoppen met bloggen en dan toch doorgaan door al die fijne reacties. -Ahh ik word toch nog gewaardeerd-, gewoon niet doen. Als je stopt prima, bloggen is een hobby en die hoef je niet altijd uit te oefenen.

Maak je titels waar, als je de 8 beste blogtips ooit schrijft, zorg dan dat je met wat nieuws komt en het ook daadwerkelijk goede tips zijn.

Bedenk dat een blogger ook nog een leven naast zijn of haar blog heeft.

Krijg je van iemand een e-mail of persoonlijk bericht via je blog, reageer dan binnen aanzienlijke tijd.

Vergelijk jouw blog niet met die van een ander. Jij bent een ander mens, kijk naar de verschillen, misschien blog jij veel korter dan diegene en heb je veel minder tijd voor je blog omdat je ook nog fulltime werkt.

Lees hier mijn Tips om bloggen makkelijker te makenOnderwerpen:
Wissel af, alleen verdrietige blogs werkt niet. Hooguit voor trouwe volgers. Ik ben echt veel met WO2 bezig, maar er dagelijks over bloggen kan ik wel maar doe ik niet omdat ik meer interesses heb. Ik schrijf over de Tweede Wereldoorlog om ‘de mens’ wat meer kennis over de Tweede Wereldoorlog te geven. Ik ga het niet door jullie strot te duwen.

Wil je vaker bloggen? Lees hier mijn blogtips over dagelijks bloggen en bedenk dat om de dag ook regelmatig is en om de twee dagen ook.

Hou regelmaat in je blog door vooruit te werken en tijdloze blogs op voorraad te hebben.

Plan wat blogs vooruit als je op vakantie gaat of een drukke week hebt. Zo verdwijn je niet geheel van de radar en heb je ook geen terugval als je na je vakantie weer volop gaat beginnen. Een paar blogs klaar hebben staan als je net terug komt is prettiger dan dat je meteen aan de bak moet met de koffers nog in de gang.

Niet op je volgers mopperen, dat zijn ook net mensen. Neem van mij aan dat dat je meer kost dan oplevert.

Schrijf je blogideeën op zodra ze je te binnen schieten. Ik gebruik Evernote wat zowel op computer, tablet als telefoon staat en heb bergen met kladjes staan die ik soms ook wel eens uitwerk.

Probeer nieuwe dingen uit, een nieuwe serie kan je nieuwe inspiratie geven en daarmee kan je ook nieuwe volgers aantrekken.

En denk je na deze blogtips waar iedereen iets aan heeft, ik wil er nog meer lezen, in deze blogpost staan nog wat blogfouten waarvan je helemaal niet weet dat je ze maakt. 

36 thoughts on “Blogtips waar iedereen iets aan heeft

 1. Zulke fijne tips! Ik vond zo’n contactformulier altijd een beetje stom, maar door jou ga ik er vandaag toch maar verandering in brengen. Zo’n formulier maakt het natuurlijk wel makkelijk om contact met mij op te nemen, in plaats van dat men mijn mailadres moet kopiëren.
  Ik wil wel meer blogposts plaatsen en enige regelmaat hebben op mijn blog. Gelukkig heb ik momenteel genoeg tijd om te schrijven :)

 2. Na een jaar of 13/14 bloggen is me het principe wel duidelijk. Tegenwoordig aangevuld met de sociale medie zorgt het voor verbreding van het lezerspubliek. Ik doe het tegenwoordig wel een stukje rustiger aan op bloggebied, want het moet geen werken worden natuurlijk…:)

 3. Eerste reacties moet ik steeds goedkeuren, lang geleden heb ik eens een aantal spam ip adressen geblokkeerd helaas kwam ik er later achter dat mensen die een ip met cijfers die hetzelfde beginnen, hebben ook geblokkeerd waren. Oeps een mailtje maanden terug lostte het op. Hartelijk dank voor je reactie, ik denk dat je reacties vanaf nu automatisch worden goedgekeurd.

 4. Heel veel goede tips, en ik blog – schrijf omdat ik het leuk vind en ik ben ook niet perfect dus er zal hier en daar vast wel een taalfoutje in wezen. Was hier ook al eens op visite geweest en komen lezen op een ander blog maar kreeg de reactie niet gezet, dus wellicht lukt het nu wel.

 5. Daar heb ik het al veel vaker over gehad, probeerde vooral met nieuwe tips te komen.

 6. Leuke tips weer, misschien heb ik het niet helemaal goed gelezen maar staat er ook in om de foto’s die je plaatst klein te houden? Scheelt een hoop data.
  Warme groet en een glimlach,

 7. Ik heb ook geen idee ik werk niet met blogger maar deel wel een link naar wie het wel weet en er over schrijft.

 8. Ik wist niet eens dat je bij mij eerst door een berg bruggen-auto’s moest tot iemand begon te klagen.
  Sinds ik modereer lijkt dat euvel verholpen. Toch is er nog een enkeling in blogland die met moeite een reactie kan plaatsen. Geen idee hoe je dat moet verhelpen.

 9. Wat een mooie en fijne tips! En je hebt helemaal gelijk. Ik probeer van ‘negatieve’ reacties ook altijd het positieve in te zien. Er zit vaak een kern van waarheid in en je kan er vaak ook wat leerzaams uithalen. Oké, tenzij het pure ‘haat’ is.

 10. Klopt, heb ik ook last van. Die link bovenaan verteld alle blogger bloggers hoe ze die ellende kunnen voorkomen.

 11. Altijd handig, die tips. Waar ik echt een hekel aan heb zijn blogs waar je voor je kunt reageren eerst moet bewijzen dat je geen computer bent. “Selecteer alle plaatjes met auto’s” of “Selecteer alle plaatjes met brandkramen”. En dan niet één keer, he? Bloedirritant!

 12. Mooie tips weer! Dat van die galerij wist ik nog niet, ga ik onthouden. Wat ik ook heel irritant vind, zijn van die reactievelden waar je niet gewoon naam/e-mail/(evt) website kunt invullen, maar waar je dan wordt doorgeleid naar inloggen met je WordPress-account. Dat is een reactiemogelijkheid die er exact hetzelfde uitziet als die van jou, maar bij jou hoef ik dan niet in te loggen, en bij heel veel anderen wel. Misschien ook leuk om te schrijven over hoe je dat doet?

  O, en wat betreft de bewegende plaatjes wil ik toch een uitzondering maken voor (relevante) gifjes. Love them!

 13. Bloggen over Bloggen is net zoiets als een krant die een stukje plaatst over het schrijven in een krant. Komt idd niet veel voor. ;-)

 14. Vooral jezelf blijven en heel zuinig op je lezers zijn daar ben ik het helemaal mee eens, dan krijg je vanzelf de lezers die bij je passen.

 15. Ik blog omdat ik het erg leuk vind en reactie vind ik ook erg leuk.
  De meesten die reageren ken ik al zo’n 15 jaar en daar bouw je een band mee op.
  Zelf reageren is ook belangrijk.
  Maar vind het ook erg leuk om bij andere te lezen, ik zet er de tv voor uit. Hans

 16. Hier zitten goede tips bij. Het was een een lap tekst, maar dat was niet erg. Het las makkelijk weg. Over shampoo zal ik niet snel bloggen.

  Love As Always
  Di Mario

 17. Weer wat handige tips!
  Wat ik verder een erg handig vind: zorg dat je zo min mogelijk spelfouten maakt. Laat je blog nalezen of lees je blog de andere dag zelf over voor je hem plaatst. (zegt de persoon die altijd met “d’s en T’s” aan het rommelen is ?) ik kom wel eens logs tegen die vol staan met spreektaal ipv schrijftaal. Zo jammer…
  Oh en wat ik ook zeer hinderlijk vind zijn die vreselijke pop-ups met “meld je aan voor de nieuwsbrief!”. Gewoon niet doen!

 18. er zijn geen 2 dezelfde bloggers
  ik ben blij met iedere reactie , al is het er maar 1

 19. Ik lees (en bekijk!) je blogs altijd en altijd met veel plezier. Ze zijn onderhoudend en meestal ook grappig. Deze tips bijvoorbeeld! Ikzelf beperk me, zoals je weet, tot een serie fotootjes eens in de 3 of 4 weken, maar interessant vind ik de tips wel omdat het inzicht geeft in de wereld van de ‘echte ‘ blogger. Veel zo niet alle aanbevelingen lijken me to the point.

 20. Haha, ik heb RSI van het naar beneden scrollen… Iedere blogger is anders, probeer in ieder geval een eigen stijl te ontwikkelen, zodat een blog herkenbaar is en de lezer dat ook ziet.

 21. Ik ben iedere keer weer blij met je tips, haal er altijd wel iets uit dat ik kan gebruiken

 22. Mooie tips weer. Ik gebruik nog maar kort foto’s, maar ik merk hoe leuk het is. Het maakt doorklikken vaak net wat aantrekkelijker. En oké, het maakt buiten lopen ook anders. Ik kijk met een ander oog.

Comments are closed.

Back To Top