Billy de Kat

Billy de Kat

Billy de Kat

Billy de Kat gaat over Fraser een autistische jongen van 3 die vanaf zijn geboorte een verlaagde spierspanning heeft. Ook was hij een huilbaby en heeft hij grote afwijkingen in zijn ontwikkelingen. Door het minste geringste kan Fraser volledig van slag raken met enorme woedeaanvallen tot gevolg. Die woedeaanvallen hebben veel invloed op het gezin en Frasers toekomst ziet er bepaald niet rooskleurig uit. Tot zijn moeder op een dag besluit dat haar zoontje een vriendje nodig heeft. Dat wordt Billy, een kitten die al heel snel begrijpt wanneer zijn hulp nodig is. Fraser en Billy zijn meteen dikke vrienden, langzaam gaat het steeds beter met Fraser van een ongelukkig kind verandert hij in een kalm tevreden jongetje die op moeilijke momenten, zoals zindelijk worden en traplopen, kan rekenen op zijn kat.

Billy de Kat van Louise Booth, de moeder van Fraser, is een waargebeurd verhaal. Het is een heerlijk, hartverwarmend en af en toe hilarisch verhaal over een toekomstloos jongetje wat tegen alle ideeën in compleet opleeft. Nog niet overtuigd? Kijk het interview hieronder!

17 thoughts on “Billy de Kat

 1. Ook demente mensen “hebben iets” met een kat, Henk in ieder geval wel. Ik kan aan de kat zien wanneer Henk wakker is uit zijn middagdut.

 2. Ik vind ook rust en ontspanning bij mijn katten. Ik kan et me heel goed voorstellen

 3. Ik heb het ook gelezen. Bijzonder boek. Ik denk dat het voor ieder kind goed is om een huisdier te hebben.

 4. Billy de Kat en andere dieren hebben een positieve invloed op ieder mens.
  Een kennis van me heeft een beperking en zijn vogels helpen hem door de moeilijk tijden. Hans

 5. Mijn dichter kon niet praten maar had contact met alle dieren. De meest woeste honden waren als lammetjes bij haar. We waren eens ergens op bezoek en daar was een grote kater. Die ging bij haar liggen en kiet zich door haar aaien. De eigenaren van de kat hielden hun adem in. Normaal was hij erg agressief.

 6. Die keren dat er een hond was in mijn school waren de moeilijkste kinderen een stuk gemakkelijker.
  Jammer genoeg waren er altijd collega’s die weer heel moeilijk deden over dieren in een school.

  Elke school heeft een muizenprobleem. Vreemd genoeg heeft bijna geen een school een schoolkat …

  Diervriendelijke groet,

Comments are closed.

Back To Top