Best wel augustus
Best wel

Best wel augustus

Best wel blij dat de zweetmaanden voorbij mijn god wat heb ik een hekel aan de zomer. Zeker dit soort zomers waarbij er vol trots verteld wordt dat we zoveel zon hadden. Meen je dat nou helemaal niks van meegekregen, ga ik nu de plantjes weer water geven. Zoals elke zomers betekent dat voor mij vrij weinig bijzonders doen want hard zonlicht, schreeuwende kinderen en een aanstaande zonnesteek die me dit jaar tot nu bespaard is gebleven. Waarschijnlijk omdat ik in het niets doen aardig getalenteerd blijk te zijn of gewoon aan het werk was. Maar met deze best wel augustus is de kans op hittegolven heel wat kleiner en niet onbelangrijk, komt mijn welverdiende vakantie ook weer wat dichterbij.

Best wel op de gezonde toer, kon bij puur toeval een hap avocado proeven waardoor ik per direct wist dat ik die dingen lekker vind en ook niet onbelangrijk, dat ik er niet allergisch voor ben. Waardevol. Ik eet ze het liefste uit het vuistje of op een geroosterde boterham met feta en een beetje peper en zout.

Best wel nog meer gezonde dingen, ik proefde de mango, ken dat alleen van al die gore sappen en besloot dat ik ook voor dit stukje gezondheid niet allergisch ben en eet ze inmiddels alweer een aantal maanden.

Best wel inmiddels foto’s gekregen van het kleine Poesje wat we ophaalde ze heeft het goed en de eigenaren zijn dolgelukkig. Heel bijzonder vond ik dat toen ik met de kleine dame in de auto zat aan de naam Lily dacht en de nieuwe eigenaresse zo bleek te heten.

Best wel weinig tijd gehad voor leuke dingen maar wel een heel goed minibieb rondje gedaan. We reden een avondritje in de hoop dat ik eens wat mooie foto’s kon maken, compleet kansloos met al dat dorre gras maar minibiebs blijven gelukkig altijd een goede reden voor een klein rondje omrijden.

Best wel getankt voor €1.639 in Duitsland, zeker met de boodschappen die we daar ook nog doen een besparen we heel veel. Het is trouwens ook de moeite waard net even iets verder na de grens door te rijden.

Best wel een nieuw beschermglaassie op mijn telefoon laten zetten door Vriendjelief die vond dat ik mijn telefoon niet meer moest laten vallen, tja kan wel ja zeggen maar we weten allebei dat dat toch zo niet werkt.

Best wel kleding gekocht via Markt.plaats, ben daar altijd wat huiverig voor geweest maar met het wegvallen van twee winkels waar de kwaliteit achteruit- en de prijs vooruit ging vond ik het tijd nieuwe opties te bekijken. Inmiddels een stuk of 4 shirts rijker voor zo’n laag bedrag inclusief verzenden dat ik vanaf nu eerst op MP kijk voor ik een winkel (virtueel) binnenstap.

Best wel een heel slechte inbreker aangetroffen in huis, de egel liep voor Vriendjelief uit zo ons huis binnen. Brutaal als de nete en blazen als ik hem met een handdoek en doos zo weer buitenkieper.

Best wel meer ongewenst volk aanwezig, we hebben een wespennest in de spouwmuur maar er tot nu toe niet zo heel veel last van. Af en toe een wesp in de badkamer die ik met een welgemikte klap met mijn slippers naar de eeuwige bloemenvelden stuur. Het viel me van de week ’s avonds op dat een stuk of 40 wespen tegen de muur geplakt bij de ingang zaten omdat het nest vol is. Klein Ter Apel hier alleen is dit de natuur en Ter Apel mensonterend. Zolang ze steeds grote locaties zoals Weert, Budel en Overloon (gaan) sluiten en inkrimpen zodra er maar even wat minder instroom is, houden we dit soort problemen. Ter Apel is een smet op onze samenleving, dat honderden mensen meerdere nachten achter elkaar buiten hebben moeten slapen echt chapeau dat gierig Nederland hiermee de wereld over is gegaan maar fijn voor Artsen zonder grenzen dat ze eens dicht bij huis kunnen werken.

20 reacties

 • Mevrouw W.

  Wij hebben tot nu toe geen wespen in de tuin. In het verleden hebben we wel wespennesten gehad en ook een nest met Europese hoornaars, maar dit jaar dus helemaal niks.

 • Marthy

  De benzineprijzen zijn in Frankrijk ook nog aangenaam, schrikken ons rot als we straks weer in Nederland zijn. En van Ter Apel krijg ik steeds een dik brok in mijn keel en tranen in mijn ogen.

 • Nicky

  Over Ter Apel wil ik het niet eens hebben. Hoe bizar dat ze er ook nog een tv-uitzending van maakten, he? Fijn dat het katje goed terecht is gekomen. En heel jammer dat naar Duitsland rijden voor mij niet loont.

 • Koffie Digitalix

  Best een prettig blog om te lezen.
  Een egel in huis… weer eens wat anders.
  Fijn dat je via MP kleren hebt kunnen scoren.
  En tanken in Duitsland… Ik zou de app Mehr tanken downloaden. In Duitsland kan de prijs per uur en per tankstelle veranderen. Die app houdt het heel leuk bij.

 • Liesbethblogt

  Ik ben door mijn grote maat zeer beperkt in wat ik kan kopen dus zijn het maar een aantal winkels. Daarnaast weet ik van die winkels mijn maat en ken ik hun kwaliteit. Ik draag alleen katoen met wat elastian de rest koop ik niet. Kan je hier iets mee? Als ik jouw mooie maat had, had ik de kringloop ingedoken kan je passen.

 • Aukje

  Natuurlijk vond ik het soms ook echt veel te warm.
  Maar elke dag met blote benen naar buiten kunnen, weinig om het lijf hebben en reuma die het er top op doet hoor je mij niet klagen :)
  Maar……..ik snap je echt wel.
  Ook wij zaten regelmatig binnen met alles dicht!
  En warm in bed.
  Dus…..

 • rietepietz

  Wat een plaatje die foto van je kleine rode vriendinnetje!Altijd fijn als je een adresje hebt voor kleding waar je blij van wordt. Ze zijn leuk die shirtjes. Van de zomer heb ik wel genoten maar natuurlijk wél m’n ritme een beetje aangepast aan de hitte. Duitsland is me te ver voor boodschappen en benzine, maar ja, we kunnen niet alles hebben, ik heb dan weer strand in de buurt.

 • dimario

  Best wel een leuke maand achter de rug, maar ik hou dan ook van de zon en warmte. Wespen heb ik het hele jaar niet gezien in onze tuin. We houden ons aan de afspraak, zij vallen mij niet lastig, ik laat hun leven.

  Love As Always
  Dimario

 • Karel

  aardig je best gedaan op best wel in augustus
  op die wesp doden na , vind ik dan :(
  bij de prijs van de benzine zou ik de . veranderen in een , :)
  anders is het toch wel erg duur die €1.649