6 voordelen aan bloggen die je van tevoren niet wist

6 voordelen aan bloggen die je van tevoren niet wist

6 voordelen aan bloggen die je van tevoren niet wist

Toen ik alweer lang geleden begon met (foto)bloggen had ik helemaal niet in de gaten dat er zulke leuke voordelen aanzaten. Ik wilde graag mijn mooiste foto’s delen als een soort dagboek en daar later de vooruitgang inzien. Pas toen ik zelf bij m’n foto’s ging schrijven realiseerde ik me dat bloggen veel meer is dan een tekstje schrijven. Dit zijn mijn 6 voordelen aan bloggen die je van tevoren niet wist.

Tips
Ontelbare tips kreeg ik al als reactie onder mijn blog, pasgeleden nog één die ik echt heel goed kon gebruiken. Is het niet een toptip over andere navigatie danwel een tip eens iets te bezoeken of lezen. Ik zal vast niet de enige zijn, maar die tips van anderen die waardeer ik enorm. Het ontvangen van tips is niet alleen leuk, het delen ervan vind ik nog leuker. Is het geen geweldige film, dan wel een museum of plaats om eens te bezoeken. Als ik maar 1 iemand kan bereiken en verder helpen dan is mijn blog post al geslaagd.

Reacties
Nou zijn die reacties niet altijd leuk, maar meestal wel. De mooiste reacties kreeg ik al, het is juist die feedback die een blog en dus ook mijn blog levendig maakt.

Mijn 4 redenen om te stoppen met bloggenLeuk naslagwerk
Hoewel ik af en toe met het schaamrood op mijn kaken de spellingsfouten uit oude teksten haal, vind ik het prachtig om eens een paar jaar terug te kijken. Die oude blogs brengen me niet alleen terug naar die tijd, ze geven me ook inspiratie voor nieuwe.

Betere foto’s
Het is niet van alle foto’s te zeggen maar als je weet dat je de foto’s nodig hebt voor een blog en dus om te delen en nooit meer te verwijderen, dan geldt het in ieder geval voor mij dat ik net even harder loop en net even meer mijn best doe om die (geweldige) foto te maken. Andersom is de tekst ook reuze belangrijk is een foto niet zo geweldig dan nog deel ik mijn eigen foto om het geheel compleet te maken.

Nog meer zien dan normaal
Beetje rare zin, maar ja het nog meer zien dan normaal is echt een voordeel aan een blog. Ik let als het ware constant op dingen waarover ik kan bloggen of die ik kan gebruiken voor bijvoorbeeld Grappigheden in ’t Wild. Ik ben veel minder geneigd door te rijden wetende dat ik de foto later kan gebruiken.

Nooit meer vervelen
Nou verveel ik me zelden, maar toch als je een blogger bent kan je je gewoonweg niet meer vervelen. Er is altijd wel iets te doen. Is het niet een paar foto’s maken of verkleinen dan is het wel een tekst schrijven of simpelweg iets doen aan of voor een blogpost. Vervelen is er eigenlijk nooit bij, hooguit raak je verveeld van het altijd maar moeten bloggen maar dat is niet bepaald een voordeel.

36 thoughts on “6 voordelen aan bloggen die je van tevoren niet wist

 1. En dat bedoel ik dus ook precies.
  Voor mij is t geen wedstrijd om zoveel mogelijk te bloggen. Dus is het soms iets meer, soms iets minder. Niet alleen maar bloggen omdat er nog een stukkie ‘uit moet’. Voor mij praktisch, omdat het zo’n persoonlijk blog is. Niet verbonden aan een merk bv. Wat er in beeld en tekst uitrolt moet wel de moeite waard zijn en netjes. Precies wat jij dus ook zegt. Dit vind ik een prettige manier van bloggen. Hou ik ook tijd over om bij anderen mee te lezen ;-).

 2. Nee zeker geen wedstrijd maar ik wil wel dat het er goed uit ziet. Maar het kost wel tijd.

 3. Ja hoor, o zo herkenbaar.
  Mijn voornaamste reden om te bloggen blijft het ‘vastleggen’. Ons digitale plakboek / dagboek.
  Leuke bijkomstigheid is dat anderen mee zijn gaan lezen.
  Ook ik herken in veel dagelijkse gebeurtenissen een blog. En heb daardoor altijd diverse foto’s standby staan.
  Het is bijna jammer dat ik zoveel dingen leuk vind om te doen, want anders zou ik blog-productiever zijn.
  Maar goed, het is geen wedstrijd ;-)

 4. Ik wil er nog wel een 7e voordeel aan toevoegen. Een aantal contacten zijn van online naar offline gegaan, en dat zijn mooie vriendschappen geworden. Zo leuk!

 5. Dit herken ik wel. Zeker een aantal voordelen waar ik nooit bij stil stond toen ik begon.
  Vooral het teruglezen vind ik erg leuk, de reacties van andere en het bijlezen bij anderen.
  Wat ik nooit heb geweten is dat ik sinds een paar jaar in alles een blog zie haha.

 6. Bloggen was voor mij een logisch vervolg op verhalen schrijven voor bladen, later webfora etc. Tegenwoordig doe ik de sociale media er bij. Ik denk echt na over wat ik fotografeer onderweg. En maak een planning voor wat ik op die media deel. Ook voor bloggen bestaat een planning. Met een zeker ritme. Zodat het altijd leuk blijft voor de lezers. Althans dat is de opzet. Dat bloggen doe ik nu een jaar of 12 en dat begon heel klein en beperkt. De diverse blogmeetings waren zeer interessant en maakten veel duidelijk over hen die achter die verhalen staken. Een deel daarvan zit nu op Facebook. Een hechte groep, soms zelfs met als gevolg mooie vriendschappen. Anderen vonden hun grote liefde via dat bloggen. Het kan allemaal. Ik lees bij jou met plezier, door de afwisseling, maar ook door de verzorgde foto’s. Het plaatje past!

 7. Eens. Het bloggen begon bij mij als een uitlaatklep en om dingen rondom mijn vader (met Alzheimer) niet te vergeten. En nu is het gewoon leuk: lezen bij anderen, stukjes schrijven, foto‘s maken voor stukjes ‘ooit’, reacties schrijven èn lezen, contacten onderhouden.

 8. Je zou het misschien niet zeggen, maar heb ondertussen toch echt wel een soort geleerd van je.
  Thanks for that!

 9. Toen ik in 2011 begon met bloggen, vond ik het doodeng. Nooit gedacht dat ik het zo leuk zou gaan vinden.
  Het werkt inspirerend en ’t is nog leerzaam ook. Ik lees met plezier bij je!

 10. Leuk lijstje en helemaal mee eens! Ik kijk zelf wat met meer aandacht naar de wereld door het bloggen lijkt het soms wel :)

 11. ja Liesbeth echt lekker handig van die lui
  en hoe het nu verder gaat , is afwachten , ik heb deze foto naar en de woningbouw en de uitvoerende firma gestuurd samen met hun eigen schrijven als waarom het vernieuwd moest worden , oud en dus niet echt veilig meer , mede ook door aansluiting zonnepanelen
  wordt vast en zeker vervolgd
  fijne middag groet

 12. Ik kan me zeker vinden in de voordelen.
  Een nadeel vind ik vaak de factor tijd. Doordat ik steeds meer blogs ben ga volgen (van diegenen die mij volgen), kom ik echt in tijdnood met het lezen van al die schrijfsels. Daar moet ik dus nog een oplossing voor zien te vinden.

 13. Ik lees ook af en toe blogs van mezelf terug en zie dan ook foutjes of zinnen die niet lekker lopen. Dan is het fijn dat het gemakkelijk te corrigeren is. Maar het leukst is die interactie met anderen én het bijhouden van je eigen webstek. Ik vind jouw blog super. Gevarieerd en mooi fotowerk. ?

 14. Ja dat gevoel van moeten is bij sommige de reden dat ze stoppen. Bij mij niet ik denk er ook zo over.

 15. Kan dit alleen maar beamen .Ik steek ook veel van andere blogs op.Bloggen is heel verrijkend.

 16. Sluit me aan bij de voordelen, nog een als aanvulling: het geeft ook een doel om de deur uit te gaan.
  Hans

 17. En bloggen geeft een soort van structuur, althans bij mij. Er “moet” elke een stukje tekst komen, met een behoorlijke foto. De wereld draait ook door zonder mijn blog, maar ik ben niet tevreden voor er een blogje af is. En het contact met de anderen is ook een leuke bijkomstigheid. Dus lekker doorgaan…!

 18. ik sta hier geheel achter
  ik ontving al tips over uitjes en mooie wandel oorden in ons mooie landje van andere bloggers

 19. Ik blijf je graag lezen, je verrast me steeds weer met je diverse onderwerpen!

 20. Op alle fronten hartgrondig eens, ik weet zelfs nóg wel een voordeel. Als je, zoals ik tegenwoordig, niet meer zo makkelijk op stap kunt wordt , door middel van de andere bloggers, de wereld bij je thuis gebracht. En dat niet alleen, ik heb ook “aanspraak” door de reacties en wordt erdoor gedwongen m’n gedachten op andere dingen te richten dan de omstandigheden die wel eens zorgelijk zijn. Dat van die foutjes terugvinden is natuurlijk zeker bij mij herkenbaar. Ik dénk altijd te lezen wat ik geschreven denk te hebben. Pas véél later kan ik zo’n logje lezen als “een vreemde” en zie dan belachelijke fouten!

 21. Ben het helemaal met je eens. Tips geven in de vorm van een blog vind ik het leukst. Helaas heb ik wat dat betreft niet altijd wat te melden. Maar een leuk verhaal gaat er ook wel in.
  Zo zij jouw katten verhalen of een gedicht ook niet te versmaden.
  Ga zo door Lisbeth, we kunnen je niet missen.

Comments are closed.

Back To Top