The Boat that Rocked
Boeken en films

The Boat that Rocked + Zwijmel

Ergens in 2009 zat ik in Rotterdam in de bioscoop en had ik met enige moeite mijn inmiddels-ex meegesleurd naar een film. Nog elke keer als ik maar één nummer uit die film hoor, of de film kijk ben ik blij dat ik de moeite gedaan heb want The Boat That Rocked is met recht een geweldige film en één van mijn favorieten.

De film speelt zich af in 1966 en volgt een groot schip waarop een aantal heel bijzondere mannen popmuziek draaien. Ze zijn enorm illegaal en daarom liggen ze op de Noordzee. De film begint als een jonge knul aan boord komt, Carl zoals hij heet, heeft het even een beetje verbruikt bij zijn moeder en op school. En moet daarom een tijdje bij zijn peetoom Quentin wonen tot hij zich weer een beetje ‘normaal’ kan gedragen. Enigszins een domme fout want Quentin is de eigenaar van Radio Rock en toevallig ook niet onbekend met het losbandige leven. Carl wordt onder de hoede genomen van alle mannen aan boord en volgt hun leven van jawel drank, drugs en rock-‘n-roll. DJ Dave maakt er zijn missie van om Carl ontmaagd te krijgen, maar terwijl dat uiteraard hopeloos misgaat wordt hij smoorverliefd op het nichtje van Quentin en is hij ook nog op zoek naar zijn vader. Ondertussen vinden dj’s de liefde, wordt er gefeest, komt een oude bekende terug, komt Carls moeder aan boord, leert Carl zijn vader kennen en wordt de voortgang van Radio Rock, zoals de radiozender heet, met de ondergang bedreigt.

Deze heerlijk feelgood movie speelt zich af tegen een achtergrond van een wat krakkemikkig schip, drukke motiefjes en vooral g-e-w-e-l-d-i-g-e muziek! 

15 reacties

 • Dwarsbongel

  Ik ken (de film en) de muziek niet, maar ik heb het idee dat stevig leentjebuur is gespeeld bij andere artiesten uit die tijd. Daarom zal het bij mij en een aantal andere mensen bekend voorkomen.
  Wel goed uitgevoerd, ze pakken het sfeertje wel!
  De zenders op de Noordzee, Veronica, Radio Noordzee en Caroline kon je bij ons niet ontvangen.
  Ik luisterde ’s avonds altijd naar de Engelstalige uitzendingen van Radio Luxemburg. Die was er ook eerder dan de “piraten” op de Noordzee.

 • willyduvel

  Heb geen kennis aan de film of muziek Spijtig Wel iets dat me bij blijft nu Die meegesleurde inmiddels Ex. Houden zo en blijven schrijven bij De wel heel knappe foto’s Grts

 • Karel

  ha die Liesbeth
  ja het is heerlijk wandelen in de herfst , ik ga morgen weer
  deed het vandaag af met een rondje fietsen en gelijk een boodschap
  in NL zullen we zeker geen onbekende verlaten plekken tegenkomen
  en ik vermoed eigenlijk nergens meer
  als ik aan de wandel ben in het buitengebied , kom ik wel eens langs verlaten huizen en schuren , zelf een fabriek , en wat ben ik dan geneigd op onderzoek te gaan , maar ik klim niet over hekken hihi
  fijne middag groet

 • Leo

  Ik ken de film niet. Wel de zenders die ten grondslag hebben gelegen van deze verhaallijn. Veronica, Noordzee etc. Wat waren we daar als puber blij mee. Heerlijke muziek uit een ander tijdperk. En dat gevoel van gedeelde piraterij. Jammer genoeg weggepest door de behoudende krachten van toen. Maar toen waren er ineens wel andere zenders op de vasteland te vinden. Hilversum 3 werd ingezet als opvolger. En dat is maar goed ook. Anders hadden we nu nog Mario Lanza, De Selvera’s en de Killima Hawaians gehoord…

 • AnneMarie

  Dat dacht ik ook. Het lijkt wel over Radio Veronica of Noordzee te gaan. Maar dat is niet het verhaal van de zenders. Ik ken de muziek nog de film maar klinkt wel goed.

 • Trees

  Lijkt wel een beetje het Radio Veronica of Radio Noordzee verhaal!
  Nooit van gehoord van die film maar de muziek ken ik zeker!
  Dankje voor het meedoen Liesbeth, echt een heel erg leuke bijdrage!

 • Rietepietz

  Het nummer kén ik wel maar in een andere versie, weet ff niet wie het gecoverd en bekend heeft bij het grote publiek. (of misschien was het wel andersom want ik ken de film niet: ;-)