Blogtip: 6 tips die je blog per direct beter maken

6 tips die je blog per direct beter maken

Blogtip: 6 tips die je blog per direct beter maken

Bloggen we zijn er allemaal dol op en dat spat van heel veel blogs af. Toch is er altijd ruimte voor verbetering, niet alleen in de onderwerpen of teksten maar ook kleinigheden verbeteren je blog. Daarom deel ik met jullie de 6 tips die je blog per direct beter maken.

Gebruik je eigen foto’s
Foto’s spreken, ze maken tekst duidelijker en trekken lezers naar je blog(post). Het al dan niet legaal gebruiken van andermans foto’s maakt de tekst wel duidelijker maar je creëert geen eigen stijl. En daarbij moet je goed opletten of je de foto daadwerkelijk mag gebruiken.

Hetzelfde gaat vervelen
Elke dag hetzelfde gaat vervelen, hoe geweldig dat ene onderwerp ook is, gebruik meerdere onderwerpen zodat je meer volgers aanspreekt. Meerdere dagen elkaar foto’s van dezelfde wedstrijd, bloemen, dieren, stad enzovoorts gaat echt vervelen. Kies de mooiste foto’s uit, wissel je onderwerpen af, zoek een andere insteek en probeer af en toe eens iets nieuws uit.

Blogtip: Voeg je link toe aan Gravatar

Gebruik de correcte link
De meest lonende manier om volgers te krijgen op je blog, is andere blogs volgen en je blogpost delen waar dat geoorloofd is. Als je ergens reageert gebruik dan de correcte link zo maak je het anderen makkelijk om jouw blog te vinden. Zowel via google als gravatar is het redelijk eenvoudig een account aan te maken (lees hier meer over Gravatar). Mocht je je website nog niet om hebben gezet naar https, doe dat dan alsnog en vergeet de link niet aan te passen. Je wil het je nieuwe volgers niet lastig maken met privacy errors toch?

Kwaliteit boven verplichting
Iedereen heeft het tegenwoordig druk, die paar uur die je voor je blog had bedacht zijn soms al voorbij voor je iets hebt kunnen doen. Voorkom dat je blog een verplichting wordt en werk eraan als je tijd hebt. Blog liever een dag minder als dat de kwaliteit ten goede komt en bedenk dat hoe meer tijd je erin steekt hoe meer je ervoor terug krijgt. En mocht je dan eens tijd en een overvloed aan ideeën hebben, werk dan vooruit het blogt veel fijner als je weet dat je nog wat blogposts klaar hebt staan.

Maak een pagina over jezelf (met foto!)
Iedereen wil graag weten wiens blogt hij of zij leest. Als je anoniem wenst te blijven is het aan te raden alsnog een pagina te maken maar bewust te zijn met wat je deelt. Je kan een silhouet of foto op de rug delen. En je regio of provincie delen in plaats van je woonplaats. Deze pagina is ook de plek om kort uit te leggen wat je volgers kunnen verwachten.

Reclame en cookies
Hoe leuk het ook lijkt iets te verdienen met je blog, je hebt geen idee welke reclame er tussen jouw content komt te staan. Reclameblokken staan soms letterlijk tussen je tekst, foto’s en/of reacties. Bedenk goed dat geld verdienen aan bloggen niet makkelijk is en misschien niet eens loont omdat mensen je blog erdoor weg klikken of een adblocker gebruiken. Helaas is tegenwoordig de cookiemelding verplicht, kijk goed waar je de melding plaatst. Over het menu is de domste plaats waar je hem kan zetten.

30 thoughts on “Blogtip: 6 tips die je blog per direct beter maken

 1. Goede tips! Ach, ikke in den beginne… Er moest iedere dag iets op. Maakte niet uit wat. Als ik echt niks wist, plaatste ik gewoon een mop. Erg! Inmiddels ben ik meer van ‘als je niks te zeggen hebt, houd dan je mond’. Dat bevalt me beter :-)

 2. Tips zijn altijd leuk om te delen, dank je wel voor deze! Gratis foto’s haal ik ook af en toe van sites, echter steeds met bronvermelding. Voorheen werkte ik vaak volgens een strak schema en blogkalender. Nu blog ik vooral op het gevoel, en zoals het me uitkomt en dat voelt veel authentieker aan… Ik heb wel gewoonlijk een reeks concepten klaarstaan en post deze pas, als ik er volledig tevreden over ben.

 3. Ik probeer zo persoonlijk mogelijk te bloggen. Geen jatwerk, alles eigen maak, meestal toch.
  Goede tips die iedereen zou moeten toepassen of op zijn minst proberen toe te passen.

 4. Tijdens lesdag 2 van de social media training had ik net wat punten genoteerd om She’s Changing wat aan te passen. Een deel van jouw tips lijken op mijn plannen. Een deel niet. Zoals de foto’s. Daar wil ik juist op gaan minderen. Of dat lukt is een tweede.

 5. Je kan met selfies ook afwisselen toch? Je schilderijen zijn ook zo leuk dus ja je doet verschillende dingen. En het was trouwens niet persoonlijk hè dit zijn algemene dingen iedereen mag ermee doen wat ze willen.

 6. Met foto’s van internet moet je oppassen er wordt niet voor niets gewaarschuwd voor auteursrechten. Zelf streef ik er altijd naar mijn eigen foto’s te gebruiken. Als ik leen bij de website gevelstenen is dat met toestemming van de beheerder. Verder gebruik ik een adblocker. Ik blog met plezier, maar blijf dat zonder foto en onder pseudoniem doen.

 7. Ik gebruik altijd eigen foto’s, fotograferen is- net als schrijven- ook een hobby. Alles zelf in de hand houden geeft voldoening al ontkom je soms niet aan een link om nadere info voor de lezer te verschaffen.

 8. Al enigermate door de wol geverfd op het bloggebied onderschrijf ik veel van de tips. Maar weet ook dat je bij sommige verhalen echt geen eigen beelden kunt gebruiken vaak. Beschrijven van een acteur of actrice zoals ik doe vraagt om opzoeken van beelden. Ik vermeld dan wel dat ze van het internet komen of Wikipedia. Verder altijd uit eigen archief. Vermeld er dan ook copyright bij, want dat wil nog wel eens leiden tot kopieergedrag. Ik plan mijn verhalen altijd relatief ver vooruit. Met ruimte in de planning voor tussendoortjes over actuele onderwerpen. Altijd afwisselend. Soms prikkelend, de discussie niet schuwend. En als je kunt of wilt, koppel je blog aan andere sociale media. Het aantal lezers neemt direct toe. Schrijven voor je eigen navel lijkt me ook zoiets…

 9. Bedankt voor de tips!
  Ik ga mijn informatiepagina nog wat aanpassen.
  En bij mijn logjes vind je steeds eigengemaakte foto’s terug ?

 10. Dat is een reden om voorzichtig te zijn met eigen werk.
  Ditzelfde kwam ik tegen met en kort verhaal van mijn hand. Toen ik erheen surfte verdween de site plotseling.
  Tekens als © worden gewoon genegeerd.

 11. Gebruik van eigen foto’s zou inderdaad het mooiste zijn.
  Lukt me lang niet altijd, want zo’n fotograaf ben ik niet meer.
  Ik haal alleen afbeelding van de bekende sites zoals bijvoorbeeld Pinterest en Pixabay en vermeld altijd de bron, maar of dat voldoende is zal blijken.

 12. Goede tips!
  Ik gebruik uitsluitend eigen foto’s, omdat ik geen problemen met copyright wil hebben. Er zijn wel veel sites met gratis foto’s, die je kunt gebruiken.
  Van mijn schilderblog zwerven afbeeldingen natuurlijk overal over internet, daar zet ik een watermerk en copyright mededeling op. Een vriendin maakte mee dat haar werk op een ander blog als werk van die ander werd geplaatst, gewoon jatwerk. Schijnt vaak te gebeuren.

 13. Ik gebruik alleen foto’s die ik zelf heb gemaakt. Sinds kort weet ik hoe ik een watermerk moet aanbrengen op die eigen foto’s, maakt het nog wat persoonlijker vind ik.

 14. Geen reclame, dat werkt afstotend, en verder gewoon je eigen krantje beheren zoals je het zelf wenst, nooit naar de pijpen van de lezers gaan dansen, dat loopt toch altijd fout af.

 15. Ik heb geen idee naar van de week was er weer een stuk over in kassa kan niet waar zijn of die andere. De boetes zijn niet misselijk. Ik hoop dat je je er in verdiept want ik ben heel benieuwd. En die pagina over jezelf dat moet je zelf weten. Ik zou je portret graag komen maken maar Zeeland is even te ver weg.

 16. Goeie tips, bij Blogtrommel staan er nog meer maar ik ga mijn eigen gang.
  Ik maak slechte foto’s en haal ze van Pixabay gratis
  Voor reclame heb ik een adblocker, lezers kunnen daar zelf voor zorgen.
  Kwaliteit, dat is een goeie maar ook een kwestie van smaak. Wat ik grappig vind is voor een ander een flauwe bak.

 17. En met ‘een blog beter maken’ bedoel je dus ‘interessanter voor ánderen’..? Hmm.. ik maak die blog eigenlijk vooral voor mezelf.. als anderen het interessant genoeg vinden om mee te komen lezen, vind ik dat natuurlijk heel leuk, maar ik ga m’n stijl er niet voor aanpassen. Nooit gedaan, in al die 13 jaar niet dat ik nu blog. Volgersaantallen zeggen me niks.. heb een leuk groepje vaste volgers, en af en toe eens een ‘nieuwe’ erbij.. vind het wel best zo.
  Ik ben ondertussen wél overgegaan tot het gebruik van alleen eigen foto’s.. in m’n beginjaren heb ik veel via Google gebruikt, maar dat doe ik niet meer. Én ik heb een ‘over mij’-pagina.. omdat ik dat bij anderen altijd mis als ze dat niét hebben.. is mij te geheimzinnig! ?

 18. Weer iets geleerd.
  A. Ik heb niet echt een pagina over mijzelf.
  B. Ik gebruik vaak foto’s die niet van mij zijn. Dan vermeld ik wel van wie ze zijn, maar toch weet ik niet altijd of het legaal is wat ik daar doe. Het gaat vaak over oude foto’s van ondertussen overleden fotografen, die ik haal op Pinterest. Dus ik vraag me ook af in hoeverre Pinterest dan o.k. is, aangezien men daar de foto’s vrij deelt… Iemand een antwoord?
  Het zou me wel spijten als ik die niet meer mag gebruiken want ze passen vaak bij mijn tekst. Of omgekeerd, ze inspireren me.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top