6 dingen die je niet tegen een blogger moet zeggen

6 dingen die je niet tegen een blogger moet zeggen

6 dingen die je niet tegen een blogger moet zeggen

Ergens zijn we allemaal trots op wat we doen. We weten hoeveel tijd een blog kost, weten hoe vaak we ermee bezig zijn en vooral hoe onbevredigend het kan zijn als we onze statistieken bekijken. Dat niet-bloggers denken dat we een blogpost even in elkaar gooien, dat zorgt nogal eens dat ik dingen hoor die ik niet wil horen. Lees hier de 6 dingen die je niet tegen een blogger moet zeggen en deel vooral de rare (en rake!) opmerkingen die jij al gekregen hebt. 

O dus jij maakt reclame en gaat gratis overal naartoe
Technisch gezien maak ik wel eens reclame, over een wel heel goed product of een goede actie om ergens betaalbaar heen te gaan. Maar nee ik heb geen reclamebanners op mijn blog en betaal alle trippies zelf. Ik hoef geen voorgekauwde zinnen en affiliatie links op mijn blog.

Mijn 4 redenen om te stoppen met bloggenJe bent echt niet zo interessant hoor
Over mezelf ben ik snel klaar gelukkig ik blog ook over muziek, katten, dingen die ik bezoek en de foto’s die ik maak. Ik ken geen blogs die alleen maar over de persoon zelf gaan.

Dus jij krijgt alles gratis
Eh nee, ik deel mijn adres niet dus nee. En daarbij stel dat ik misschien ooit eens een product wat ik gekregen heb zou gaan reviewen (dikke kans van helemaal nooit niet maar stel). Dan moet ik er foto’s van maken en tekst over schrijven en zorgen dat ik mijn geld krijg. Das toch wel heel veel werk voor ‘gratis’, vind je ook niet?

Je gaat er toch nooit geld mee verdienen
Heb ik allang gedaan. Maar niet genoeg om van te leven. Daar heb ik werk voor. Geld verdienen is niet alles, een mooie hobby wel.

Och zo’n website dat stelt toch niks voor
Nee joh die tekst en foto’s komen er vanzelf zo leuk op. Als je zelf geen website hebt of blog bijhoud dan kan je ook niet oordelen over de hoeveelheid tijd en moeite die erin zit.

Niemand leest die onzin / ik lees je blog niet
Ik begrijp dat mijn blog niet voor iedereen is. Dat is prima, ik lees ook niet alles. Maar het onzin noemen is onbeschoft. Dat zeg je ook niet tegen de schrijver van een boek. Ook de opmerking ‘ik lees je blog niet’, is eigenlijk not done. Als de blogger een bekende van je is, dan is het best leuk als je eens bekijkt wat diegene doet. Je leest ook op fakebook of twetter wat mensen delen en je gaat ook naar de website van die vriend van je. Alles lezen? Nee hoor nergens voor nodig, maar het getuigd van interesse er af en toe eens te kijken en het is best aardig als je er eens op terug komt.

En welke opmerkingen hebben jullie als blogger gekregen? 

23 thoughts on “6 dingen die je niet tegen een blogger moet zeggen

 1. Alleen iemand die mij niet uit kan staan probeert regelmatig nare opmerkingen te maken op mijn blog. Verder weten niet zoveel mensen het, hoop ik.

 2. O, zo’n blogje, doe jij dat? En dan een heel vies en meewarig gezicht trekken. Alsof je zielig theezakjes zit te knutselen of achter de rode lampjes je hele hebben en houwen toont aan de wereld. Meestal weten mensen gewoon niet goed wat het is.

 3. Geen herkenning. Maar dat zit vooral in m’n hyperanoniemiteit. Er zijn maar een paar mensen die weten dat ik blog en die stellen dit soort vragen zeker niet. Voor mij is een blog ook deels een dagboek en dat ie ook niet echt een verdienmethode. ;-)

 4. Geen. Want niemand (of nou ja, bijna niemand in mijn echte leven) weet dat ik blog.

 5. Ik krijg zelden nare reacties .Soms vragen ze of ik voor hun blog ook wil schrijven als gast,maar ik werk aan mijn blog en daar gaat genoeg tijd naartoe.Ik schrijf niet voor andere blogs en heb ook geen deelknop

 6. Eigenlijk nooit rare vragen gekregen, ook niet om reclame te maken . Ooit héél lang geleden eens éen negatieve reactie gekregen van een 13 jarig meisje die zich af vroeg wat zo’n oud mens met een site deed. Ze deed dat anoniem en ik heb daar natuurlijk metéén een logje over gemaakt want wie aandacht wil krijgt dat hoor. ;-) Ik voel het bloggen niet als een soort werken maar oke, ik heb tijd zat en het is echt m’n hobby, Bovendien schrijf ik de meeste logjes “voor de vuist weg” maar er komt natuurlijk altijd wat tijd bij om foto’s te bewerken. Echt nadenken over logjes doe ik niet maar het komt wel voor dat ik steeds tegen een bepaald onderwerk aanloop en , dan laat een logje zich makkelijke schrijven omdat het onderwerp al een tijd door m’n hoofd speelt.

 7. Tja, zo gaat dat soms.
  jij lijkt me overigens iemand die zich daar niets van aantrekt.

 8. Vroeger heb ik wel eens negatieve reacties gehad, maar daar trok ik me niets van aan.
  Het is een hobby en een hobby moet leuk blijven.

 9. Ik ben een paar keer benaderd om reclame te maken. Beide keren afgewezen vooral omdat het producten zijn die ikzelf nooit gebruik / zou gebruiken. Dan voelt het wel heel erg nep daar over te schrijven. De persoon die het tweede aanbod deed, accepteerde mijn nee gracieus. De eerste persoon wat minder. Wat ik wel niet dacht met mijn gepruts in de marge.

  De reactie die ik wel eens krijg is, waarom zou je dat allemaal willen delen? Een andere vorm is, ik weet alles al van je. Dan raak je aan de praat en blijkt dat ik online echt niet altijd het achterste van mijn tong laat zien. Zijn de mensen daar weer verbaasd over. Het is ook nooit goed.

  Over het algemeen krijg ik positieve reacties, inclusief de vraag, waar haal je de tijd vandaan. Dus die mensen zien wel dat er tijd gaat zitten in het schrijven van een artikel.

 10. Erg herkenbaar. In het begin vond ik het ook eng om toe te geven dat ik blogde. Mensen begrepen het niet, vonden inderdaad dat mijn leven niet interessant genoeg was of ze snapten niet waarom ik mezelf op het internet zette. Inmiddels heb ik dat soort meningen los kunnen laten en typ ik artikelen over de onderwerpen die dicht bij me liggen en waar ik graag over schrijf.

 11. Ik viste je uit de spam, beetje vreemd. Maar ik denk dat er heel wat bloggers zijn die een andere insteek hebben. Ook ik verander mijn teksten niet.

 12. Ik krijg soms wel de opmerking ‘Waarom zou je dat allemaal delen’/’Wat doet dat er nou toe voor anderen’ als het over mijn blog of Twitter gaat. Tja, als je niet in het blog(lees)wereldje zit, ga je dat ook niet echt begrijpen, denk ik. Het is gewoon leuk om te schrijven en online waardevolle contacten te hebben.

 13. Ik krijg nooit zulke reacties, maar als je mijn blog leest is dat ook wel duidelijk. En ja, ik draai een bericht zo in elkaar. Ga daar in feite nooit over nadenken, maar typ wat in me opkomt, wat ik heb beleefd, of waar ik me druk over maak. En of anderen dat nu lezen of niet: ik ga mijn schrijfsels niet daarop aanpassen.

 14. De meest gehate vraag is wat het oplevert… en als ik dan zeg dat er geld in gaat, je kosten hebt voor webspace, er dagelijks toch wel veel tijd inzit, krijg ik steevast de vraag als het niets oplevert, waarom doe je het dan.
  Gelukkig is mijn directe omgeving wel enthousiast.

 15. mogge Liesbeth
  goed stukje , precies zo het is
  zelf heb ik geen last van zulke vragen en of opmerkingen
  ik blog voor mezelf en niet voor een product of voor een ander
  ben blij als er reacties komen , maar zo niet , pech gehad :)
  geniet de dag

 16. Daar zitten wel wat bizarre reacties tussen ja. Mijn blog is onder vrienden en familie nog niet echt bekend, dus ik krijg vrij weinig reacties buiten de blog om. Maar…als ik reactie krijg, is dat eigenlijk altijd positief tot nu toe, gelukkig. En er stelt wel eens iemand een verhelderingsvraag, maar niet op een vervelende manier.

 17. Oo ja die krijg ik ook en of ik voor een chocoladereep een blog wil schrijven.
  Deze reacties waren deels offline ook.

 18. Ik krijg eigenlijk nooit zulke reacties. Wel laatst verzoek om een link te plaatsen maar dat doe ik niet, daar heb ik voor bedankt.

 19. wat mij vooral stoort zijn commentaren waaruit blijkt dat ze de foto en / of de tekst niet goed gelezen hebben..

  groeten

 20. Naar dit stukkie was ik wel heel benieuwd!!
  Ik blog voor mijzelf, en meer niet.
  Ik blog, en dan overdrijf ik niet, al 12 jaar.
  En heb nog geen tien vaste reageerders.
  En weet je, ik vind het echt prima.
  Als ik er zelf geen plezier meer in heb stop ik wel.
  Dus doordat ik (nog) niet zo bekend ben heb ik als blogger nog geen opmerkingen gekregen.

 21. Heb er nog eentje.
  Fanatiek mee lezen in het begin. Maar als blijkt dat je geen persoonlijke dingen opzet en ook geen klaagblog blijkt tezijn er nooit meer naar om kijken en dus ook nooit meer iets an je vragen erover.
  Hoezo nieuwsgierig en altijd in voor een roddel.

 22. Het ergste vond ik GEEN REACTIES.
  Toen ik pas begon heb ik dat meegemaakt, ik wist nog niet dat je zelf op pad moest om lezers binnen te halen. ☺

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top