19 dingen die ik niet wist over kittens
Dieren,  Katten

19 dingen die ik niet wist over kittens

Voordat Mickey zich aandiende had ik nooit een kitten gehad. Ik heb een dagje op 2 kittens gepast, heb ze geknuffeld en verzorgd in een asiel maar alle katten waar ik ooit een langere tijd voor zorgde waren volwassen. En dan kom je wel eens wat dingen tegen. 14 dingen die ik niet wist over kittens.

Dat half 6 ’s morgens voor hun een prima tijd is om te miauwen.

Dat ze ook kunnen blazen.

Dat 06:45 uur ook een prima tijd is om die ene knikker terug te vinden en mee te spelen op de tegels. Half 8 werkt ook.

Kittens zijn kampioen ‘kwijt zijn’. ‘Hij kan niet weg zijn, jaja dat zei je de vorige keer ook.

Dat een kleedje op de grond vragen om ongelukjes is.

Mickey eet als een bootwerker

Volgens mij hebben zoveel mensen grijze haren omdat ze ook een kitten hebben.

Kittens zijn sterk

Klokkijken is ook geen probleem het is regelmatig etenstijd.

Als kittens moe zijn gaan ze vreselijk wild spelen

Belangrijkste taak bij het hebben van een kitten is speelgoed onder de kast vandaan halen.

Spelen spelen spelen spelen spelen pok slapen.

Rrrrrrrrr rrrrrr rrrrrrrrrrrr rrrr betekent goedemorgen

Meest gestelde vraag deze week: waar is je muis Mickey?

Je krijgt echt geen fluit gedaan met een kitten om je heen.

Dat zo’n lief klein poesje zo enorm kan meuren op de kattenbak.

Zo’n klein beestje zóveel werk.

Je bed verschonen met een kitten is best een uitdaging

Kittens die stil zijn, dat betekent weinig goeds.

Dat je kitten wil slapen als jij wil spelen en vooral en bovenal dat kitten wil spelen als je ligt te slapen.

27 reacties

 • meninggever

  Wij zijn met kittens opgegroeid. De twee meest recente zijn net 2 jaar geworden nu en gedragen zich nog steeds als kleine pubertjes. Gelukkig met iets meer rust tussendoor. Maar we hebben er wel altijd enorm ban genoten. Het onbezorgde, het jou vertrouwen gunnen, lekker willen spelen, het dingen kapot maken, maar altijd omdat het nu eenmaal een kitten betreft en geen bewuste actie….Schatten zijn het…en nu nog steeds.

 • Nicky

  Hahaha! Geweldig dit! Hard miauwen doet onze bejaarde ook het liefst om half zes ‘s morgens, hoor. De kat, bedoel ik, hè…

 • Tamara

  Hahah, dit lijstje zou ik ook grotendeels kunnen zeggen over mijn dreumes! Wat mij verbaasde over een kitten is hoe aanhankelijk ze altijd zijn in de ochtend! Ik had ooit eens een zwerfkatje in huis gehaald en die was altijd ‘kwijt’ behalve toen ik net opstond, toen moest ze knuffelen. En anders mocht ik ze zelfs niet aanraken.

 • rietepietz

  Het is héél lang geleden dat onze vorige poes als kitten in huis kwam, het énige dat ik me heel goed herinner is dat ze áltijd “zoek zijn”, zeker in een kast van een huis met drie etages én een uitbouw doe je weinig anders dat “kitten zoeken” , volgens mij zijn alleen vlooien nog lastiger. En afhankelijk waar je het kitten vandaan hebt kan dat óók nog samen gaan. dat is pas echt feest. ;-)

 • Regenboogvlinder

  Ben geen kattenmens maar heb toch 2 kittens gehad, oh nee 3 want een jong gehouden toen nummer 2 zwanger was.. Ik hoopte alleen maar dat zij niet in de gordijnen zouden gaan hangen. Denk dat ik geluk heb gehad met ze. Als ik hoor wat 2 kittens tegelijk kunnen aanrichten en zelfs broer en zus regelmatig vochten.. brrr…

 • Matroos Beek

  Ik zou nog wel een kitten willen. Ze zijn zo lief en grappig. Helaas is er geen ruimte voor drie katten. We houden het bij twee. Sowieso, na een derde, wil ik allicht een vierde, enz… Ik ben er gewoon zo zot van.

 • AnneMarie

  Het is een schatje om te zien. Die onderste 2 foto’s zijn echt super.
  Pok slapen???? hi hi. Zo gaat het ook met puppy’s. Zo leuk maar wel ontzettend veel werk.

 • bvision

  Aan een kitten heb je meer werk dan aan een klein kind. Knikkers moet je niet in huis hebben, heb je ze eenmaal kom je er nooit meer vanaf. Ze verstoppen ze en halen ze weer tevoorschijn als je er het meeste last van heb. Een van mijn katten vond het heerlijk om een knikker van de trap af te laten rollen en onder op de tegels verder te stuiteren. Knikker in de bek, weer naar boven en nog eens en nog e… Die bewuste knikker hebben we nooit gevonden. Na afloop werd die weer ergens verstopt.