Zooparc Overloon

Zooparc Overloon

Zooparc Overloon

Hoog op mijn verlanglijstje met dagje-uit wensen stond Zooparc Overloon. Een dierentuin op de grens van Brabant en Limburg die sinds 2000 bestaat, maar die ik vandaag voor het eerst bezocht. Een deel van het oorspronkelijke park, een botanische tuin en vlindertuin, moesten door woningbouw wijken maar er is nog genoeg ruimte overgebleven in dit prachtige park.

Aankleding

Ringstaartmaki babyZooparc Overloon is zoals veel dierentuinen opgedeeld in gebieden. De dieren zitten niet zoals vroeger in kooien maar leven in ruime verblijven met soortgenoten en regelmatig ook met de dieren die ze in het wild ook tegen komen en naast elkaar kunnen leven. Nog voor de entree zag ik otters en rode panda’s en na de entree liep ik langs het strand waar ook de pinguins leven. Het park is zonder meer goed in aankleding en ook op de verderop gelegen outback, een ruim verblijf waar je tussen de dieren doorloopt, was aan de sfeer gedacht.

Drukte

De parkeerplaats liet al blijken dat het niet heel druk in het park was. Toch kom je door de te volgen looproute snel tussen meerdere gezinnen terecht. Hier en daar hield ik even in om wat mensen vooruit te laten lopen op andere plaatsen liep ik zelf door. Naarmate de dag vorderde werd het steeds rustiger.

Collectie

Het is een beetje vreemde benaming, maar Zooparc Overloon heeft een mooie collectie dieren. Met leeuwen, tijgers en giraffen en nog diverse andere dieren, ook op komst, is het zeker een leuke dierentuin om te bezoeken. Bij een aantal dierverblijven loop je ook tussen de dieren door. De ligging van het park tussen allerlei watertjes maakt dat je heerlijk door het park dwaalt. Wil je alle dieren zien dan is het een kwestie van het kompas volgen. Door het hele park staan ze en wijzen ze je de looprichting, toiletten, restaurants en uitgang.

Conclusie

Zooparc Overloon is echt een hele leuke dierentuin! Qua formaat is het park vergelijkbaar met Dierenrijk en Aquazoo en is dus kleiner dan de bekendere dierentuinen. Toch loop je er al gauw uren rond. Er zijn een aantal locaties waar je (overdekt) kan eten en genoeg bankjes om uit te rusten. De dieren hebben bijna allemaal ruime verblijven en de giraffen zijn ook binnen te bewonderen. Door de prachtige begroeiing kan je naast de dieren ook heel goed van de natuur genieten. Als ik al een nadeel aan dit park moet noemen is het het restaurant. Alleen vette-, zoete ongezonde dingen en soep. Zooparc Overloon is een fijne dierentuin de mooie verblijven en goede sfeer zorgen dat ik blij ben dat ik er eindelijk geweest ben en zorgen ervoor dat ik zeker nog eens terug ga.

Betaalbaar: 16,50 (kortingen mogelijk!)
Kindvriendelijk: Absoluut, met begeleiding want hier en daar loop je letterlijk tussen de dieren.
Bereikbaarheid: Bushalte in de straat.
Combineren met: De dierentuin is genoeg.
Voorzieningen: Toilet en restaurant zonder broodjes.
Website: Zooparc Overloon

16 thoughts on “Zooparc Overloon

 1. Meestal word ik een beetje verdrietig van dierentuinen. Al die dieren zielig in hun hokje. Maar dit klinkt wel goed.

 2. Geweldig hè had mazzel ze liggen er niet de hele dag.
  Heb je reacties uit de spambox gehaald, zo vreemd!

 3. Het was me volkomen onbekend. Mooi verslag met mooie beelden. Ik moet er ook eens naartoe gaan met Jeslynn

 4. Ziet er een hele leuke dierentuin uit en je foto’s doen een mens zin krijgen in een dagje dierentuin

 5. Leuk park hoor. Ben er toen ik in Brabant woonde diverse keren geweest met mijn kleindochters.
  Dat je daar nog nooit geweest bent zeg ;-)

 6. Doen het is een leuk park de dieren hebben fijne ruimtes maar zijn ook goed te zien. Zeker voor kinderen is het er leuk.

 7. Het is zeker een mooi prk waar je heel goed een dag aan kunt besteden. Ook voor gezinnen.
  Van het restaurant weet ik niet veel, waarschijnlijk hebben we er alleen koffie gedronken.

Comments are closed.

Back To Top