Groen blaadje en meer opmerkingen over leeftijdsverschil

Een jong groen blaadje in een relatie met leeftijdsverschil

Groen blaadje en meer opmerkingen over leeftijdsverschil

Leeftijdsverschil in een relatie, ergens rust er nog een taboe op. Mannen hebben dat positiever dan vrouwen, maar als je (dolgelukkig) in die relatie zit dan zijn die opmerkingen lomp en onbeschoft. Ook word je wat bijdehanter en heb je een reactie klaar mocht er iemand zo dom zijn iets negatiefs te zeggen.

Zo kreeg Frans een paar weken in de relatie al de opmerking met de strekking van ‘groen blaadje’. Nou voel ik me al een hele tijd niet meer groen en zo jong ben ik nou ook weer niet. Luistert, dit groene blaadje heeft al andere groene blaadjes gehad en dat bleken net zulke klootzakken als jij.

Is ‘ie echt zo oud?!
Ach joh dat went zo’n gebit in een glas en het tongt veel makkelijker.

‘Nee ik kan niet zo laat bellen dan wordt ze wakker en als ze wakker is moet ze de fles en een schone luier’.

Wat doen jullie dan zoal de hele dag?
Nou we puzzelen en kijken samen naar de geraniums voordat hij een middagtukje gaat doen.

Krijgt ‘ ie hem nog wel omhoog?
Dat vraag ik jou toch ook niet, debiel.

Maarre zoveel verschil is er niet hoor. Zowel Frans als ik hechten aan een goede nacht rust, we geven beide niet om uitgaan als in kroeg of café, hij heeft nog steeds zijn eigen tanden, hij heeft zonder middagtukje meer energie dan ik, we hebben veel dezelfde hobby’s en nee ik heb helemaal niks te klagen. Hooguit de dingen die niet leeftijdgebonden zijn.

16 thoughts on “Groen blaadje en meer opmerkingen over leeftijdsverschil

 1. Tja, mensen die iets negatiefs te zeggen hebben zul je altijd blijven houden. Weet je, leeftijd is eigenlijk helemaal niet belangrijk, als je allebei volwassen bent. Ik ken genoeg stellen met een aanzienlijk leeftijdverschil, allemaal leuke, blije en gelukkige mensen, en daar gaat het om

 2. Als je maar gelukkig bent! In de eeuwigheid gezien zijn we allemaal leeftijdgenoten, we schelen slechts een fractie. Maak je in de korte tijd dat je hier rond mag lopen niet druk met anderen geluk misgunnen, daar wordt niemand gelukkiger van.

 3. Mijn ouders vonden destijds het leeftijdverschil tussen Henk en mij al bedenkelijk, ik 16 en hij 22. De achterliggende gedachte was “die houd ze niet lang zoet met een handje en een kusje op de wang” .Dat wordt een “moetje”…. dat werd het niet, dit ondanks dat ze met de rest gelijk hadden
  Een leeftijd verschil tussen ruim volwassen mensen gaat alléén die mensen aan, al moet ik er persoonlijk niet aan denken om een toy-boy á la mevr. Paay aan te schaffen.

 4. Mensen vinden altijd wel iets wat (volgens hen) niet klopt, of het nou leeftijd is of iets anders. Sneu dat zulke types dat nodig hebben om zich beter te voelen.

 5. mogge Liesbeth
  ja die lui zullen er altijd zijn met die rot opmerkingen
  ik wed dat jij wel een goed woord terug hebt :)
  beter is denk ik het te negeren , is de moeite niet om er energie aan te besteden

  geniet de dag

 6. Gewoon negeren,Wat anderen denken moeten zij weten.Genieten van elkaar als het klikt en je relatie koesteren.Weer hele knappe foto bij je artikel.

 7. Ondertussen ben ik ouder geworden… en geen groen blaadje meer… maar tot zo’n tien jaar geleden vroeg men ook nog weleens of ik met m”n vader op schok was. Het kon mij niet deren – en mijn echtgenoot zeker niet. We vonden het best leuk. Dat is nu anders. Nu vind ik het vervelend dat hij al zo lang met pensioen is en ik nog een tijdje door moet gaan. Daar maak ik me wel zorgen over. Onze klokken lopen als het ware niet echt meer gelijk. Voor de rest niks te klagen. Het is maar een cijfer. Zolang we maar gezond zijn.

 8. Leeftijd is niet belangrijk. Mensen die jullie echt kennen zullen er waarschijnlijk nooit over beginnen, zij zien wel dat jullie een prima koppel zijn. Geniet nog lang en gelukkig van elkaar.

 9. Laat anderen zich druk maken over iets dat voor hen van belang is.
  Dan kunnen jullie gewoon van elkaar blijven genieten.

  Vrolijke groet,

Comments are closed.

Back To Top