Dierenpark Zie-Zoo te Volkel

Dierenpark Zie-Zoo

Dierenpark Zie-Zoo te Volkel

Al enige tijd was ik op de hoogte van het bestaan van Zie-Zoo een kleine dierentuin in Volkel. Het is niet ver rijden en toen ik met korting aan entreekaarten kon komen besloot ik het park, eindelijk eens te bezoeken.

Zorgdierentuin
Zie-Zoo is ontstaan als verzameling van een dierenliefhebber, hoewel het park in 2000 al opende was het maar 6 dagen per jaar open. In 2011 ging het park dankzij een dierentuinvergunning en een samenwerking met een autisme instelling, dagelijks open en werd daarmee de eerste zorgdierentuin van Nederland. Het park is gevestigd pal naast de ingang van Vliegbasis Volkel, is 5 hectare groot en volop in verbouwing.

Entree
We kozen een zonnige zondag om het voor ons totaal onbekende park te bezoeken. De parkeerplaats is dan wel goed aangegeven maar op dit moment een enorme modderige puinhoop, waar de brandweer ook niet door kan. Van hier is het een kleine wandeling langs een fietspad naar de entree waar alleen ruimte voor invaliden is om te parkeren. Via een helling lopen we het smalle entreegebouw in. De kaarten op mijn telefoon worden erg grondig geïnspecteerd en vervolgens wordt er een uitleg over het park gegeven. Ik neem de plattegrond mee wat niet nodig is, het is niet groot en op de plattegrond staat meer groen dan er daadwerkelijk is.

Hokken, tralies en modder
Het eerste wat me opvalt is de grote hoeveelheid hokken met zijwanden waar je van boven in moet kijken om de dieren te zien. Leuk dat er opstapjes voor kinderen zijn maar die verblijven zijn vreselijk lelijk, net zoals de rioleringsbuizen en boomwortels als aankleding. Dit deel van het park is oud en hoewel de speeltuin er goed uit ziet nodigt het allemaal niet echt uit. Het zijn veel dieren op een kleine ruimte en helaas ook nog een aantal dieren met stereotiep gedrag. Oftewel ijsberende dieren in te kleine verblijven.

Het eerste wat je ziet is ijsberende dieren in te kleine verblijven

Maar eenmaal verderop in het park wordt het beter. De te kleine bakken maken plaats voor grote open verblijven die helaas ook vaak nog omgeven zijn met lelijke hekken. Niet uitnodigend als je foto’s wilt maken of een flinke uitdaging het is maar hoe je het bekijkt. Het is allemaal redelijk nieuw en het gebrek aan groen en modderige ondergrond in een aantal verblijven maakt het niet beter. Allicht is het tijd wat dieren weg te doen zodat er meer ruimte in vooral het oude deel gecreëerd kan worden.

Prijzig park met goede bedoelingen
Toch heb ik me wel vermaakt in Zie-Zoo, je ziet de dieren van dichtbij en je ziet ook dat het park welwillend is maar gewoon de middelen niet heeft. Dat het park rolstoelvriendelijk is durf ik te betwijfelen, het park is nergens verhard en hoe kijken die mensen vanuit hun rolstoel in die eerste verblijven die kijken tegen lelijke bakken aan en kunnen niet even op een opstapje gaan staan. Dat er dieren in het park zitten die ik nog nooit gezien heb, pleit absoluut in hun voordeel maar na een paar uur had ik het er wel gezien en was ik vooral blij dat ik niet de volle mep had betaald. In het vervolg ga ik liever naar de parken die ik eerder al bezocht. Eerlijk gezegd verwacht ik niet dat ik Zie-Zoo nog eens bezoek.

Betaalbaar: €11.95 (nee, niet zo)
Kindvriendelijk: Ja
Bereikbaar: Bus op kwartier lopen.
Voorzieningen: Restaurant, niet uitgeprobeerd wel een terras buiten.

24 thoughts on “Dierenpark Zie-Zoo te Volkel

 1. Ah.. dat is wel jammer.. verkeerde prioriteiten. Kun je dat park niet ergens feedback geven.. op hun site of zo? Misschien vinden ze het interessant te weten wat hun bezoekers ervan denken?

 2. Nog nooit van dit park gehoord.
  De gewone dierentuinen betaal je al snel 23 euro of meer, dan vind ik dit nog wel meevallen.
  Foto’s zijn mooi.
  Groetjes Irma

 3. Jammer, zeg. Zeker voor de beestjes. Maar het is toch gelukt om mooie foto’s te maken.

 4. Zelf had ik nog nooit van deze dierentuin gehoord, maar het is dan ook totaal niet bij mij in de buurt. Jammer dat ze niet de middelen hebben om er iets moois van te maken met ruime verblijven voor de dieren.

 5. Nog nooit van dit park gehoord, maar wij bezochten af en toe alleen dierentuinen met onze kinderen (heel lang geleden) en kleinkinderen (die lrrftijd heeft er nog maar 1 !!
  Wel leuk verslag met mooie foto`s

 6. jammer dat er weinig ruimte is voor de dieren
  en dat nog wel op zich zal laten wachten

  ik was gister in Artis , de laatste keer was in 1964 hihi
  beviel mij zo goed , dat ik met een flinke korting een abonnement nam

 7. Het klinkt als een dierentuin met goede bedoelingen en een mooi initiatief, maar ook een dierentuin waar ze nog behoorlijk wat te doen hebben…

 8. Ze hebben geen plannen de hokken te verbouwen en hebben nog kooien met apen… Ze bouwen nu een nieuw entreegebouw en parkeerplaats in plaats van diervriendelijke verblijven. Daar gaat geen beter weer of een niet modderige parkeerplaats niets aan veranderen. Parkeren is er wel gratis voorlopig toch.

 9. Ah, maar het is volop in verbouwing schrijf je.. dan kun je eigenlijk nog niet echt een oordeel vellen vind ik.. het moet eerst af zijn.. en dan in een beetje leuker jaargetijde. ;-)

 10. Gelukkig zitten de dieren niet meer domweg in een hok, ook hier is er veel omgedaan om ze afleiding te geven. Hans

 11. Al maar leuk en aardig, maar ik denk niet dat de dieren er mee geholpen zijn. Dieren houden is leuk, maar het moet voor de dieren ook leuk en uitdagend zijn.

  Love As Always
  Di Mario

 12. Geen dierentuin voor een groot publiek dat is wel duidelijk. Het heeft gewoon een andere doelgroep wat blijkt uit de samenwerking met een autisme instelling. Maar meer betalende bezoekers trekken om de kas te spekken zal niet erg lukken en juist geld is nodig om de dieren beter te huisvesten. Toch wel een cirkeltje waar je lastig uit komt.

 13. Ik denk niet dat het me zou aanspreken,veel te weinig groen en niet echt diervriendelijk en ook vrij prijzig voor zo’n kleine Zoo

Comments are closed.

Back To Top