Persoonlijk Tirade

Waarom ik niet vlog

Zo’n 20 jaar geleden is vloggen in Amerika ontstaan en zoals wel meer rottigheid overgewaaid naar Nederland. Hoewel er echt wel vlogs zijn die iets te vertellen hebben lees je hier waarom ik niet vlog.

Als ik aan mijn blog werk dan maakt het meestal niet zo uit hoe ik eruit zie, als ik vlog moet ik fatsoenlijke kleren aan en ook m’n haar doen…het moet wel leuk blijven hè.

Polkadotquote

Boem kat in beeld

En verder lullen, te lang natuurlijk en dat je dan je conclusie wil vertellen en de kat mauwt dat hij/zij binnen of buiten wil of aandacht of eten of een doos of een ander dekentje of afgedroogd worden en weer naar buiten en waar had ik het over?

Wedden dat de B-roll van die mormels de show gaan stelen

Ik hoef echt mijn eigen stem niet te horen, kijk jullie weten niet beter maar ik pfff helemaal nóóit hoef ik dat nog terug te horen.

Ik heb geen talent voort kort en bondig.

Of te editen, ik heb al moeite met een filmpje van de katten maken, laat staan dat ik op geniale wijze een stukje tekst of een ander filmpje erin weet te plakken. Als ik zoiets ga proberen dan moet ik eerst een puber vinden die het geduld gaat hebben mij zoiets te leren. Kansloos dus.

Volgens mij heb ik cameravrees.

Ik weet trouwens ook niet hoe ik foto’s in een filmpje zet. Daar betaal ik mensen zoals Ilona voor, die kan dat gewoon heel goed en dan hoef ik er geen grijze haren, rimpels en een pesthumeur voor te krijgen.

Ik ben niet grappig op commando.

Mijn 4 redenen om te stoppen met bloggen

Ik ben pro lezen, dol op lezen als mensen mij volgen dan zullen ze lezen. Zeg niet dat jullie er wijzer van worden maar er is genoeg te lezen.

Ik hou mijn content graag ik eigen beheer, Youtube zoekt het maar uit met die kansloze filmpjes van me maar als ik ergens een berg energie insteek wil ik dat fijn in eigen beheer houden. Helaas ben ik niet zo rijk als onepuntcom denkt dus verklein ik mijn foto’s, upload ik bewegend beeld op Youtube en embed ik het op mijn blog.

Zo heb daar even een mooi vlogwoord ge-embed.
Ik ben heel slecht in dingen aanprijzen waar ik niet achter sta. Krijg ik zo’n sarcastische bek van, daar zou ik op zich best volgers en likes door kunnen krijgen. Maar niet betaald. Wat op zich best handig zou zijn als ik iets doe wat ik niet leuk vind. Dan begint het tenslotte op werk te lijken.

Ik ben het type die denkt dat ze het knopje echt heeft ingedrukt.

De grenzen die vloggers over gaan van beledigen tot aan mensen belagen, zijn niet aan mij besteed. Als ik zo volgers moet krijgen dan moet ik wel heel veel betaald krijgen. Of je moet me filmen als je aan m’n kat komt ofzo. Ga ik viral voor een strafblad.

Dat gebedel om duimpjes, belletjes en volgknopjes klinkt mij vooral als -vindt mij alstublieft leuk- in de oren. En ik hou niet van gebedel.

Wedden dat ik mijn telefoon elke vlog een keer laat vallen of opeens de andere camera gebruik, wat dan wel een verademing voor de kijker zou zijn.

Als vlogger schijn je ook overal een mening over moeten hebben. Liesbeth wat denk jij van de Fitbit? Als je je tanden moet beschermen bij een sport dan zou je het beter niet doen.