Veertien

Boei 14 bij een blog over een 14 jarige

Veertien

Met enorme weerzin volgde in de laatste tijd het nieuws. Uiteraard, het nieuws bevat tenzij je die ellende op 6 kijkt, niet heel veel goeds. Maar wat nu nog blijft hangen is het idee dat er dicht bij elkaar en kort na elkaar 2 hele jonge meiden zijn vermoord en dat er bij in ieder geval één van die moorden een hele jonge knul betrokken was. Of nou ja hij heeft bekend. Een 14-jarige een knul nog, begaat iets wat niet bij 14-jarige hoort. Ook niet bij volwassenen maar daar hebben we tenminste een rechtssysteem voor.

Hoe pak je een veertien jarige aan die een meisje verkracht en vervolgens vermoord? Mijn eerste gevoel? Nooit meer vrij laten komen dat wordt niks meer en pak die ouders ook meteen even op die hebben hun werk ook niet gedaan. Grof? Te horen krijgen dat je veertien jarige dochter vermoord is door een puber dat is grof. Als vader kalm blijven en de vader van de moordenaar niet aanpakken, das bijna een heldendaad. Vertrouwen hebben in het Nederlandse rechtssysteem, daar zouden ze bekant lintjes voor moeten uitdelen. En weet je wat het ergste is? Dat we straks allemaal weer doorgaan met ons leven en het nog geen eens nieuws wordt als die knul over een jaar (langer vastzitten is niet toegestaan) vrij komt.

Wat gaan ze in dat jaar met hem doen? De basis is toch al in zijn jeugd gelegd, tijdens de rechtszaak komt er vast naar buiten dat hij een waardeloze jeugd heeft gehad. Maar wie niet in Nederland? Hoe waardeloos was die jeugd niet, dat hij als geschifte met hormonen gevulde idioot op zijn 14e een moord kan plegen? En moeten we die ouders dan niet ff spreken? Of zeggen we daarvan dat die ook met de gedachte moeten leven dat ze een moordenaar op de wereld hebben gezet. Verwacht van mij geen melij. Ik leg de schuld bij ouders, mentoren, jeugdzorg en over een jaar bij de staat. Want dan wil ik niet in het nieuws zien dat een recidivist, van dan misschien net 16, weer een meisje heeft vermoord terwijl hij zijn straf toch zo goed doorlopen heeft.

9 thoughts on “Veertien

  1. Ik ben niet politiek correct, ga ik ook niet worden. In deze zaak al helemaal niet!

  2. Als ik zie hoe ik mijzelf later als ‘ondeugend’ beschreef toen ik 14 jaar oud was…..nou, ik was een watje. Werkte op mijn 14e, studeerde in de avonduren op een Handelsavondschool, deed er nog een cursusje tussendoor, werkte ook nog op zaterdag om mijn spaarrekening wat te spekken en had alleen de zondag om dat kattenkwaad uit te halen. En dan ook nog hobby’s beoefenen. IK had geen tijd voor die onzin. Nee, dat waren andere tijden. De discipline was groot en de straffen heftig thuis als ik iets zou uithalen wat niet door de beugel kon. Meiden waren prinsessen en die behandelde je met respect. Verliefd-verloofd-getrouwd. En geen rare tussenvormen. Ik bekijk dit verhaal van die meiden met een brok in de keel, ook richting ouders van die jongelui die zo uit de bocht zijn gevlogen. Want niet altijd loop je met een zweep achter die lui aan. Maar ben wel blij dat mijn opvoeding later richting nageslacht, rechtvaardig doch streng was. En mij dat allemaal niet is overkomen….

  3. Zo’n jongen is een wandelende tijdbom die vroeg of laat weer zal toeslaan.
    Wie hier schuld aan heeft is niet belangrijk. Dat hij uit de maatschappij verdwijnt wel.

  4. Ik kan me wel iets voorstellen bij wat je hier allemaal schrijft. Maar het lijft lastig schuldige aan te wijzen omdat áls het fout gaat dat meestal te maken heeft met meerdere dingen die fout gaan. En soms heeft zo’n jong “alleen maar ” een flinke kronkel in zijn hersenpan, dié kun je niemand verwijten maar juist dán zou zo’n kind nooit meer vrij moeten komen

  5. politiek correct of niet , ik sluit me bij je aan
    die snotaap enige jaren laten zitten op water en brood , en tot zijn dood tbs en niet met enkelband op verlof

  6. Ik kan je heel hoed volgen soms wordt men harder gestraft voor eenn diefstal als voor een moord.Het moet je kind maar wezen.Er wordt bij ons ook altijd gesproken over het verschrikkelijke leven in de gevangenissen maar de daders zijn binnen de kortste keer vrij en krijgen 2 de kans ,soms 3 de of 4de kans Terwijl de slachtoffers nooit een nieuwe kans krijgen.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top