Fotoserie: Amsterdam

Amsterdams beeld over een gracht met het rijksmuseum in de verte

Fotoserie: Amsterdam

Het zat er al maanden aan te komen, mijn to-do lijstje Amsterdam werd te lang. Het was dan ook alweer meer dan een jaar geleden en dus werd het tijd om mij naar Mokum te begeven. Een voortreffelijk treindutje en wat gerommel met straten verder stapte ik de stalling in om de laatste ov-fiets mee te nemen. Sprak ik ook de eerste persoon van de dag, jammer dat hij weer zo lekker aan het kutamsterdammer-cliché moest voldoen.

Ik maakte een u-bocht net niet over zijn tenen naar buiten en bekeek de nieuwe fietstunnel, nou weet ik het allemaal niet zeker enzo het is ook niet helemaal mijn interessegebied qua geschiedenis, ik vroeg het me daar ook maar ff niet hardop af. Maar volgens mij moet één van die scheepjes daar volgens de boeken gewoon de Rotterdamse vlag voeren. Pakt iemand dat even op, thanks alvast.

Ik bezocht wat dingen waar ik later over schrijf en trok daarna de conclusie dat ik ondanks de bizarre drukte nog tijd over had voor een rondje we-zien-wel. Het zo slecht voorspelde weer was overgegaan in toeristen met mutsen en handschoenen en Nederlanders in t-shirt. Ik had het prima in mijn vest en kreeg het zelfs niet te warm toen ik als vanzelf de wallen over fietste. De onsmakelijke heren en lege ramen vielen me niet op, wel een zooi liefdesslotjes aan een brug. Op de meest liefdeloze plek van heel Nederland hangen gewoon sloten met namen en hartjes erop, niet mijn logica.

Ik slingerde nog wat door de stad tot ik in de verte een groot gebouw zag pas na even realiseerde ik me dat dat mooie gebouw het centraal niet was en begon ik me tegelijk af te vragen waar ik nou weer was beland. Ik fietste maar ff verder en herkende na even de fietsdoorgang van het rijksmuseum. Het is niet dat ik opeens Amsterdam-kenner ben geworden, maar je werd dood gegooid met dat gebouw toen ‘ie laatst heropende.

Ik zocht mijn weg naar het centraal nou kan ik natuurlijk gaan zeuren dat het zo fucking druk is in die stad, dat er geen doorkomen aan is, dat al die kut toeristen het verschil tussen weg, fietspad en stoep niet kennen en als ze het wel weten, dat ze suïcidaal zijn en ik een vals kreng die ze niet eens uit hun lijden wil verlossen. Kreeg wel enorm de neiging eens niet te remmen, al was het maar om dat smoelwerk van die fietsenstalling aan te kijken en zeggen ‘liep in de weg, niet lullen maar poetsen maat’.
Maar nee ik laveerde braaf tussen knetterstoned en knettergek terug naar de stalling waar ik met piepende remmen en een sliding binnen gleed en tegen die knuppel zei: durf ik allemaal in jouw stad, maar heb het er nou wel mee gehad.

13 thoughts on “Fotoserie: Amsterdam

 1. Ik vind Amsterdam echt heel erg gaaf. Inclusief drukte en onwetende toeristen.
  Mooie foto’s!

 2. Oei, dat is mooi wel de verkeerde stad he! Al komen er helaas ook steeds meer toeristen naar Rotterdam :(

 3. Alweer een tijd geleden dat ik er geweest, tegenwoordig kom ik vaker in Rotterdam.

 4. Ik verklap niet alles in 1 keer dan krijg ik die blog niet vol he.

 5. Toeristen brengen geld in het laatje en het is tegnwoordig overal druk.Was vandaag nog in Antwerpen en daar was het ook verschrikkelijk druk.daarom trek ik ook zo vaak de natuur in.

 6. Ik ken Amsterdam niet genoeg om te weten waar je het over hebt;-)

 7. Een fraaie impressie Liesbeth. De foto van de vrouw die de duif aan het voeren is, vind ik heel erg mooi.

 8. Mij niet gezien, ik vind het helemaal niks dat Amsterdam. Overvol, druk en je ruikt echt de hele dag drugs. No spank you.

 9. Het schip in Delfts Blauwe tegeltjes onder NS Amsterdam Centraal schijnt inderdaad meer over Rotterdam dan Amsterdam te zeggen.
  Ach, vrije kunstenaars mogen zo’n vergissing maken bij de vrijdenkers in Amsterdam.
  Met jouw klaagzang over toeristen in het Centrum klink je al behoorlijk Amsterdams.
  Je zou hier kunnen wonen.

  De echte Amsterdammers wonen in Purmerend, Almere of Lelystad.
  De moderne Amsterdammers komen van over de hele wereld en ook uit Rotterdam.

  Vrolijke groet van iemand in Arnhem geboren en bij Eindhoven getogen.

 10. Het is ook een idioote stad met al die toeristen. Wij komen er over het algemeen met plezier maar zo af en toe krijg je de schijt van al die in stinkende en in het zwart geklede buitenslanders. Het heeft iig wel weer mooie plaatjes opgeleverd.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top