Van een versleten band naar nieuwe ketting, mijn fiets bij mijn persoonlijke fietsenmaker
Fietsen,  Thuis

Fietsen naar de Handyman

Dat ik veel fiets dat zal niemand ontgaan zijn, het bijhouden van zo’n fiets dat laat ik meestal aan de fietsenmaker over. Ik kan nog geen band plakken, letterlijk. Maar goed dat hoeft ook niet vaak want zo zag ik vandaag bij het pakken van mijn fiets al dat mijn achterband op was. De kenmerkende rode verkleuring laat er geen twijfel over mogelijk mijn buitenbandje was versleten. Voorheen ging ik dan vrolijk naar de fietsenmaker, tegenwoordig bel ik mijn persoonlijke Handyman.

Het was dan ook niet veel later dat ik, met een nieuwe fietsband aan het stuur, enigszins gespannen de kilometers naar hem aflegde. Nou weet ik heus wel dat hij me wel weer op zou komen halen, maar noem het eigenwijs, koppig en wat je ook wilt, ik wilde gewoon een eindje fietsen. Gelukkig haalde ik het en terwijl ik fijn onder een parasolletje ging zitten draaide Frans de Handyman mijn fiets om.

Ik moedigde hem vrolijk aan maar zoals wel te verwachten werd het allemaal iets meer dan alleen een buitenbandje. Want wist u dat er talkpoeder tussen de binnen en buitenband hoort? En dat mijn brakke fietsketting geen brak heeft? Das Brabants voor een verbindingsschakel. En terwijl het even rustig was, las ik een blogje tot die rust werd onderbroken door Handyman die mijn wiel bewerkte met een hamer. HiHaHyperventilatie pffff ik kijk wel ff niet.

Een uurtje later draaide hij mijn fiets om en terwijl ik een testrondje deed wist ik dat er weer heel wat rondjes fietsen gereden gaan worden, maar niet meer naar de fietsenmaker.

15 reacties