Fotoserie: De Verwelkte Markt

Opruimen van de marktkramen

Naar werkende mannen kijken doe ik graag, echt geen straf. Vergeef me mijn wat links feministische ideeën maar toen ik die mannen zag werken zag ik opeens de schoonheid van de verwelkte markt. Van de fruitresten op de grond, tot het afvalzakje bij een voor de rest schone rij kramen, van het water wat van het zeil afdruipt tot de laatste marktman die zijn spullen opruimt. En dan de harde werkers die met de laagstaande zon in hun gezicht sjouwen op weg naar het volgende plein naar daar waar de markt ook weer zal verwelken.

 

11 reacties

 1. Marktkramers

  telkens opnieuw opstellen en afbreken
  voor soms een haring
  doen ze hun ding
  over biefstuk hoor je hen nooit spreken

  Alsof je er bij bent in beeld gebracht, Liesbeth. :)
  Heel mooi!
  Lenjef

 2. Geweldige foto’s! En ja, de markt op zijn einde, dat vind ik ook altijd prachtig, vooral in de winter, als in het schijnsel van de lichtreclames de veegkarretjes van de gemeente over de glimmende keien dwijlen en een meeuw een vergeten frietbakje leegpikt.

Reacties zijn gesloten.