Verhaal

Winterslaap voor Willys

Zo Willys wat dacht je ik spreek eens op een christelijke tijd tegen haar.
Achja Frans is er niet en over christelijk gesproken je ziet er niet uit.
Dank u jeep subtiel als altijd.
Moet je me niet wakker maken.
Ik was aan het hoesten als ik je perse wakker wil hebben zet ik Rammstein wel op. Lekker stukje Duitse schreeuwmuziek werkt prima.

Willys keek me onbewogen aan en voor even dacht ik dat ze me niet verstaan had want echt veel stem had ik niet meer maar ze keek en subtiel veranderde de blik in haar koplampen. Je klinkt als een heel foute 06-lijn Liesbethje. Het zegt alles dat je daar verstand van hebt Jeep. Ze mompelde iets over jonge soldaten maar hield vlot op wetende dat ik haar zou wijzen op de tijd dat 06-lijnen ontstonden. Met een ondeugend grijns keek ik Willys aan en vroeg poeslief waarom ze me bij haar had geroepen.

Ik zat laatst met mijn radiootje te spelen en toen hoorde ik dat het weer niet goed ging met dat virus Liesbethje, weet je zeker dat je alleen verkouden bent. Getest en goed bevonden jeep. Zo klink je anders niet, vertel mij wat en om bij je subtiele bewoording te blijven ik voel me zoals ik eruit zie dus vermaak mij met zoveel mogelijk thuis blijven. Verstand komt met de jaren grijnsde de Jeep naar me. Niet bij Willys jeeps geloof ik he? Ik flapte het eruit en moest zo grijnzen om mijn eigen grapje dat ik spontaan een hoestbui kreeg. Niet leuk want ook mijn missende kies is alles behalve pijnloos gebleken. O vandaar dat je gezicht dik is aan de ene kant en minder dik aan de andere.

Echt jeep zeg wat je wil want ik ben niet in the mood hiervoor. Even hield Willys aan adem in en keek me bezorgd aan. Wil je tegen Frans fluisteren dat ik aan mijn bladveren voel dat het gaat vriezen? Hoeft niet jeep je carburateur is voorzien van koelvloeistof dat kan niet bevriezen. Zeg het hem toch maar en schrijf een blog er zijn vast weer mensen die hun slotontdooier in het handschoenenvakje leggen. Met een scheve grijns op mijn gezicht keek ik Willys aan het is tijd voor je winterslaap Willys wil je een dekentje? Met een vuile blik keek ze me aan volgens mij ben je zelf toe aan dat bejaardendekentje. Slaap lekker Willys.