Wat doet een blogger dan de hele dag?

Wat doet een blogger dan de hele dag?

Wat doet een blogger dan de hele dag?

Het klinkt als een hele onschuldige vraag en als je de ogen van het 11-jarige meisje had gezien, dan was die vraag ook echt onschuldig. Opgevoed in de digitale tijd lijkt alles vanzelf te gaan en dus omdat ik het wel een leuke vraag vond geef ik hier antwoord op de vraag; Wat doet een blogger dan de hele dag?

Teksten schrijven
Tja dat is het wel hè, heel veel en vooral heel vaak in mijn geval. Schrijven, soms alleen de ideeën en heel soms als de schrijfgoden me eens gunstig gezind zijn, dan schrijf ik hele blogs achter elkaar. Helaas heb ik nog steeds het nummer van die schrijfgoden niet en komen de teksten af en toe uit mijn tenen.

De blogfouten die je onbewust maaktWebsite bijhouden
Met een geniale blogtekst ben je er ook nog niet. Want voor je het weet nokt een plugin, ben je opeens beu van de zijbalk of wil je toch dat ene dingetje in een andere kleur. Dingen veranderen in de blogwereld en hoewel ik me er weinig van aantrek vind ik het wel belangrijk dat de boel er een beetje leuk op staat. En dat kost tijd.

Foto’s bewerken/zoeken/kopen
Dat ik al mijn eigen foto’s maak betekent niet dat ik ze er zo op kan zetten. Minimaal een beetje bewerken, verkleinen en de foto bij de goede tekst plaatsen. Ik heb er weinig verstand van maar foto’s op stockwebsites moeten ook gevonden en betaald worden en ja ook dat kost tijd.

Volgers volgen
Ik vind dat een blog valt of staat met wat interactie. Blogs volgen is dus ook iets waar ik mijn tijd insteek. Mooie foto’s, leuke anekdotes maar ook dingen waar ik wijzer door geworden ben, bloggen is een feest, meestal dan.

Ideeën opdoen
Soms is het een vraag van een lief meisje, soms iets wat ik zie en heel vaak begint het bij foto’s. Blog ideeën daar blijf ik in ieder geval mee bezig. Vooral omdat ik voor mijn blog dingen wil doen. Fotoseries schieten, dagjes weg, boeken lezen enzovoorts.

Mailen
Elke dag krijg ik wel een mail binnen of ik wil samenwerken, een product wil promoten of wat dan ook. Ik ben tot nu toe nergens op ingegaan omdat ik er mijn ei niet in kwijt kan. Daarbij is een tekst schrijven, foto’s maken en me houden aan hun regels best veel werk voor een gratis product waar ik niet op zit te wachten. Ik mail dus meestal geen standaard mail terug maar vraag of er mogelijkheden zijn of wijs het meteen af.

7 Nadelen aan Instagram en hoe je zonder app kan werkenSociale media
Sinds ik mijn Instagram weer ben gaan gebruiken, merk ik dat ik daar ook wel wat tijd in moet steken. Terwijl het eigenlijk alleen was om mijn blog iets levendiger te houden dan 1 keer per dag een nieuwe blog. Nu geef ik wel eens een vooruitblik of plaats ik (telefoon)foto’s als ik iets leuks zie. Dat het na even op mijn blog staat maakt het leuk.

Spellingfouten verbeteren
Ik zou er dagen aan kunnen besteden, want het begint met een tikfout en eindigt dat ik de blogpost helemaal aanpas omdat dingen veranderd zijn of ik het idee om kopjes te gebruiken nog niet had.

Dus als iemand je vraagt wat doet een blogger dan de hele dag? Antwoord dan alstublieft met een uitgebreid antwoord, want het werk wordt er helaas niet aan afgezien.

40 thoughts on “Wat doet een blogger dan de hele dag?

 1. Alle onderdelen bij elkaar nemen veel tijd in beslag, maar gelukkig brengt het meer dan dat het kost. Ik heb met veel plezier de reacties ook gelezen, sommige brengen zelfs inspiratie. Ik vraag me wel af of een groep volgers bijhouden en terugvolgen ook echt wat voor een blog brengt. Toen ik nog een beautyblog had, kostte dit giga veel tijd en de hits en volgers groeide de pan uit. Ik ben er zelfs mee gestopt omdat het te gek werd. Nu volg ik enkel degene die iets bij me raken. Reageren doe ik zelden, vaak is het al gezegd.

 2. Elke dag wel een onderwerp of wat. Niet altijd geschikt. Soms schuiven met planning. Omdat er iets actueels tussendoor komt. Vooral zorgen dat er afwisseling is. Puntige onderwerpen niet mijden. Combi maken van breed en persoonlijk. Historie en actueel. Vragen stellen en natuurlijk andere bloggers volgen die zelf actief zijn en bij jou meelezen of reageren. Het is en blijft lekker werk. Het ei kan er in kwijt geraakt worden en door de koppeling aan andere sociale media is de lezerskring aardig groot geworden. Mag ook wel na 12 jaar…:)

 3. Ja, er gaat zeker wat tijd in het bloggen zitten!
  Zelf steek ik de meeste tijd in het lezen en reageren bij anderen moet ik eerlijk zeggen. Maar ik blog dan ook niet elke dag. Hooguit eens per week.

 4. Jeetje, wat knap! Ik ben toch wel de meeste tijd kwijt met lezen van andere blogs en daarop reageren. En ja, ik lees ook de eerdere reacties. Soms heb ik meer dan 30 logs staan om te lezen. Eigenlijk zou ik dan alles op ‘gelezen’ moeten zetten. Maar dat kan ik niet. Fear of missing out, hè. En, oh! Bloggers die blogspot gebruiken. Dat kost ook veel tijd. Moet je plaatjes met stoplichten selecteren voor de kunt reageren. Zucht.

 5. Over wat ik mis, zou ik best een heel blogbericht van kunnen maken. Probleem is dat ik ooit een website met frames in html heb gemaakt en daar veel meer mee kon. Zo had ik een gecombineerd zoekvak, waarmee je op de gevonden pagina door kon zoeken naar de plek van het gewenste woord. Ik zie dat nergens. Maar ook reactienummering vind ik wel iets, Bij webminlog had ik dat via javascript toegevoegd, die toevallig ook nu hun advertentiebalk omzeep hielp. Maar ik zoek ook iets met slimme kolommen. Ik kan dat wel handmatig per bericht, maar dat is me echt teveel werk en het zal niet goed werken op een smartphone. Maar ook simpele dingen als reactienaam na 10 karakters afkappen. Deed ik ook bij webminlog. Zorgt er voor dat in het lijstje met laatste reacties maar 1 regel per reactie wordt gebruikt. Probleem is dus meer dat ik weet wat moet kunnen. Aan de andere kant zitten lezers daar totaal niet op te wachten. Ik heb ook geen zin om zo’n gewenst thema zelf te ontwikkelen en ben dus voorlopig tevreden met wat ik nu heb.

 6. Ik steek op dit moment meer tijd in het lezen van en reageren op andermans blogs dan in mijn eigen blog. Klein dipje.

 7. O ja, er gaat veel tijd in zitten , zéker als je dagelijks een logje zet. Ik doe het om de andere dag . Het schrijven is vooral erg leuk en dus ‘óók het schrijven van reacties. Dat doe ik , net als de logjes meestal zonder een echt plan maar precies zoals het me op dat moment invalt. Bij veel logjes lees ik ook de al gegeven reacties . Eigenlijk niet écht om niet in herhaling te vallen maar bij veel bloggers voegen de reacties iets toe.
  De lay-out houdt me niet meer zo bezig, heb nu al jaren dezelfse lay-out…..voor de “herkenbaarheid”zal’k maar zeggen” ;-)

 8. Klopt. Het zou al gauw een dagtaak worden moesten we geen andere verplichtingen hebben.

 9. Ik denk dat je niet de enige ben met verplichtingen een hobby kost gewoon tijd.

 10. Gezien mijn dagtaak en andere verplichtingen thuis kan ik niet altijd zoveel tijd besteden aan de blog als ik zou willen. Dat lezen van andermans blog kost ook veel tijd.

 11. In een blog kruipt al snel veel werk én tijd. Je moet ook heel zeker andere blogs bezoeken en eerlijke & gefundeerde commentaar geven op hun thema van die dag. Als je dat niet doet… je weet het dan wel hé :-)
  Bloggen moet ook een hobby zijn, als je dat doet uit verplichting, dan hou je dat niet vol denk ik. Voor mij persoonlijk is mijn blogje een virtuele expositie ruimte waar ik heel regelmatig mijn foto’s kan publiceren. Soms geef ik nog wat foto technische achtergrond informatie mee, voor wie dat wil lezen natuurlijk :-)
  Vriendelijke foto-blog groetjes :-)

 12. Hahaha, wat je zegt, het (vele) werk wordt er inderdaad niet aan afgezien! ;) Soms zou het fijn zijn als mensen snappen dat er in die ene blogpost uuuuuren werk zit. En tegelijkertijd: als ik dat “werk” vervelend zou vinden, was ik er allang mee gestopt.

 13. Mensen hebben er vaak geen idee van hoeveel uren werk er in zit. Ik heb regelmatig als ik ergens ben en ladingen foto’s maak dat mensen vragen staat het straks op de website. :-) Ik leg ze dan maar uit dat ik eerst nog naat huis moet, dan ongeveer 200 foto’s uit mijn camera halen en een klein beetje moet verbeteren, vervolgens moet bepalen welke in een verhaal passen en vervolgens het verhaal nog gaan verzinnen. Slideshow of filmpje maken van de andere foto’s eventueel nog wat doorlinken opzoeken en dan ben je al snel 8 uur verder. Oh joh daar sta ik helemaal niet bij stel hoor je dan :-(

 14. Mijn dagelijkse blog is een beetje de structuur in mijn dag, sinds ik met pensioen ben. Het kost de ene keer wat meer tijd dan de andere, maar dat is geen probleem voor mij, want het is echt een heerlijke hobby. Samen met het lezen bij anderen!

 15. Ben nou wel benieuwd wat je zo mist in andere layouts. Ik keek pasgeleden toevallig nog eens rond, ik ben ook een enorme zeikerd trouwens. Reacties vind ik heerlijk, soms baal ik wel eens als ik zie dat mensen op verschillende blogs hetzelfde reageren. Reageren om te reageren hou ik niet van. Toch heb ik de likes uit staan, die zie je nergens terug. Ik heb af en toe reacties van mensen zonder blog het zijn er inderdaad bitter weinig.

 16. Nee, geen idee maar wat ik wel weet is dat ik altijd blij ben met de jouwe;)

 17. En je hebt groot gelijk ook! Ik heb liever dat iemand tijd steekt in 1 blogpost per week en daar wat moois van maakt dan dat het afgeraffeld wordt voor 3 keer per week.

 18. Wauw en ik dacht dat ik al veel bezig was met mijn blog. Maar dat is niets in vergelijking met jou :-) Wel groot gelijk hoor, dat je zo een uitgebreid antwoord geeft want velen onderschatten toch het werk dat er in een blog kruipt

 19. Het abonnement wat ik heb staat mij niet toe ook maar iets in CSS aan te passen. Gelukkig maar, anders bleef ik aan de gang.
  Waarschijnlijk ga ik het in stappen doen. Maar eerst heb ik goede foto’s nodig…

 20. Kan je in de CSS de naam aanpassen naar het nieuwe bestand? Of via je provider het bestand vervangen? In de directory? Dat soort dingen kosten zoveel tijd ik moet er niet aan denken.

 21. Het is geen dagtaak, maar per dag ben ik er best wat tijd aan kwijt.
  Zeker wanneer ik de headerfoto’s per categorie aanpas. Dan mag ik aardig wat blogs ‘aanpassen’ (en aangezien een deel met de oude editor en een deel in de nieuwe editor is geschreven, gaat dat niet altijd even soepel.

 22. Het wordt wel eens onderschat Liesbeth, enig idee hoeveel reacties je per jaar plaatst?

 23. In dagelijks bloggen gaat denk ik wel een boel tijd zitten. Ik ga er meestal een dagdeel per week voor zitten, maar dan heb ik in mijn geval al vaak eerder dingen voorbereid (ideeen bedenken of recepten maken en fotograferen).

 24. Ik stop er (niet meer) zoveel tijd in. Blog ook maar een paar keer per week. Ideeen zijn niet moeilijk, omdat ik dagelijks een stuk loop en altijd wel wat ‘raars’ zie. Met texten hou ik me ook niet teveel bezeg, of het moet al zijn dat ik hele stukken schrap. Foto’s maak ik ook meer dan ik wil plaatsen en vooral bijsnijden en beter belichten is zo gepiept. Na 15 jaar ben ik wel een beetje klaar met de layout. Eigenlijk wil ik die alleen nog aanpassen als ik ergens een layout zie die ik beter vind. Helaas zie ik die niet. Erg veel van hetzelfde en de punten die ik mis, missen bij alle andere blogs.

  Bezoeken van andere blogs is wel een punt. Daar gaat bij mij veel meer tijd in zitten. Voordat ik een ractie plaats lees ik ook de eerdere reacties. Ik heb wel eens de indruk dat ik de enige ben die dat doet. Maar ik heb ook iets tegen reageren van bloggers onderling. Ik zou meer reagerende bezoekers willen hebben zonder blog. Die zijn er volgens mij wel, maar reageren niet omdat ze overal medebloggers zien reageren. En aan die ‘inteelt’ doe ik nu ook mee met deze reactie. ;-)

 25. Ja, dat is wel erg uitgebreid, maar dat moet ook kunnen, feit is wel dat een weblog onderhoud nodig heeft.

 26. Bloggen is voor mij vooral schrijven. Eigenlijk zou ik er meer voor buiten de deur moeten gaan om verhalen op te doen. Lezen en reageren bij medebloggers vraagt veel tijd, maar als gepensioneerde is dat geen probleem.

 27. De jongeren weten niet anders, mijn kinderen zijn er ook al mee opgegroeid en ik moest het leren.
  Een weblog is altijd weer een creatieve uitdaging. Hans

 28. Oeps, er staan wat vautjes in: gelijk moet geven achter en erop moet uit achter. Ik ging wat vlot door de bocht.

 29. In een ding moet ik je groot gelijk, er gaat knap veel tijd inzetten. Zeker nu je wat minder vaak erop gaat trekken zijn nieuwe ideeën welkom.

 30. Het lezen en reageren bij anderen kost mij meer tijd dan het schrijven van mijn eigen blogposts.

  Van beide geniet ik.

  Vrolijke groet,

 31. Prima antwoord, lijkt me. Toen ik begon, had ik niet gedacht dat er zo snel interactie zou ontstaan, maar juist die interactie vind ik heel leuk, zowel op de blog als op Instagram.

 32. Voor mij is het een hobby. De een besteedt al wat meer tijd aan z’n hobby dan de ander.

 33. Nou, wat ik zoal de hele dag doe? Alhoewel, ik zie mezelf niet echt als een blogger hoor. De tijd die ik stop in schrijven is amper een uurtje per week, maar dat komt ook omdat ik al lang afgestapt ben van dagelijks een blogje plaatsen. Foto’s maak ik met mijn mobiel en ik bewerk ze nooit en denk daar ook nog zo over na.
  Iedere dag volg ik een vast groepje bloggers en afhankelijk van hun productie kost me dat 20 tot 40 minuten.
  En als ik een ideetje opdoe, dan mail ik mezelf even snel.

 34. denk dat het meisje wel tevreden kan zijn met dit goede antwoord :)
  we bloggen allen wat anders , maar wat je zegt , het kost tijd
  ik vind dat niet zo erg , want ik heb heel veel vrije tijd
  fijne avond groet

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top