Het klinkt als een hele onschuldige vraag en als je de ogen van het 11-jarige meisje had gezien, dan was die vraag ook echt onschuldig. Opgevoed in de digitale tijd lijkt alles vanzelf te gaan en dus omdat ik het wel een leuke vraag vond geef ik hier antwoord op de vraag; Wat doet een blogger dan de hele dag?

Teksten schrijven
Tja dat is het wel hè, heel veel en vooral heel vaak in mijn geval. Schrijven, soms alleen de ideeën en heel soms als de schrijfgoden me eens gunstig gezind zijn, dan schrijf ik hele blogs achter elkaar. Helaas heb ik nog steeds het nummer van die schrijfgoden niet en komen de teksten af en toe uit mijn tenen.

De blogfouten die je onbewust maaktWebsite bijhouden
Met een geniale blogtekst ben je er ook nog niet. Want voor je het weet nokt een plugin, ben je opeens beu van de zijbalk of wil je toch dat ene dingetje in een andere kleur. Dingen veranderen in de blogwereld en hoewel ik me er weinig van aantrek vind ik het wel belangrijk dat de boel er een beetje leuk op staat. En dat kost tijd.

Foto’s bewerken/zoeken/kopen
Dat ik al mijn eigen foto’s maak betekent niet dat ik ze er zo op kan zetten. Minimaal een beetje bewerken, verkleinen en de foto bij de goede tekst plaatsen. Ik heb er weinig verstand van maar foto’s op stockwebsites moeten ook gevonden en betaald worden en ja ook dat kost tijd.

Volgers volgen
Ik vind dat een blog valt of staat met wat interactie. Blogs volgen is dus ook iets waar ik mijn tijd insteek. Mooie foto’s, leuke anekdotes maar ook dingen waar ik wijzer door geworden ben, bloggen is een feest, meestal dan.

Ideeën opdoen
Soms is het een vraag van een lief meisje, soms iets wat ik zie en heel vaak begint het bij foto’s. Blog ideeën daar blijf ik in ieder geval mee bezig. Vooral omdat ik voor mijn blog dingen wil doen. Fotoseries schieten, dagjes weg, boeken lezen enzovoorts.

Mailen
Elke dag krijg ik wel een mail binnen of ik wil samenwerken, een product wil promoten of wat dan ook. Ik ben tot nu toe nergens op ingegaan omdat ik er mijn ei niet in kwijt kan. Daarbij is een tekst schrijven, foto’s maken en me houden aan hun regels best veel werk voor een gratis product waar ik niet op zit te wachten. Ik mail dus meestal geen standaard mail terug maar vraag of er mogelijkheden zijn of wijs het meteen af.

7 Nadelen aan Instagram en hoe je zonder app kan werkenSociale media
Sinds ik mijn Instagram weer ben gaan gebruiken, merk ik dat ik daar ook wel wat tijd in moet steken. Terwijl het eigenlijk alleen was om mijn blog iets levendiger te houden dan 1 keer per dag een nieuwe blog. Nu geef ik wel eens een vooruitblik of plaats ik (telefoon)foto’s als ik iets leuks zie. Dat het na even op mijn blog staat maakt het leuk.

Spellingfouten verbeteren
Ik zou er dagen aan kunnen besteden, want het begint met een tikfout en eindigt dat ik de blogpost helemaal aanpas omdat dingen veranderd zijn of ik het idee om kopjes te gebruiken nog niet had.

Dus als iemand je vraagt wat doet een blogger dan de hele dag? Antwoord dan alstublieft met een uitgebreid antwoord, want het werk wordt er helaas niet aan afgezien.