Waarom ik mijn blog wilde verhuizen

Waarom ik mijn blog wilde verhuizen

Waarom ik mijn blog wilde verhuizen

Vandaag exact 10 jaar geleden maakte ik mijn eerste blogpost aan voor wat voor 5 jaar een fotoblog zou blijven. Ik postte elke dag een foto en voor de rest deed ik niet zoveel met mijn website. Maar daar kwam na een jaar of 5 verandering in. Lees hier waarom ik mijn blog wilde verhuizen en hoe ik de blogger werd die ik nu ben.

5 jaar geleden: Dagelijks schrijven en bloggen? Nee joh niks voor mij.

Al na een jaar zo’n beetje dagelijks een foto plaatsen vond ik het maar saai. Ik had wel blogs gelezen, schreef ook wel eens iets, maar omdat nou dagelijks te gaan doen nee joh niks voor mij. Het was nadat ik voor de zoveelste keer de vraag kreeg waar en hoe ik een foto gemaakt had, dat ik besloot in plaats over de locatie over mijn ervaringen te schrijven. Ik verklap mijn locaties niet zo snel. Ik realiseerde mij terdege dat mijn blog niet alleen voor foto’s hoefde te zijn en begon steeds vaker, steeds meer te schrijven. Ik verdiepte mij in het idee van bloggen en schreef onderweg de woordspelingen, info en zinnen die me te binnen schoten op.

Toch vond ik het in die tijd vooral belangrijk om gewoon ergens heen te gaan, foto’s te maken en te genieten. En dat was wel te zien aan mijn blog. Een paar maanden geleden heb ik veel van de zooi verwijdert, ook de eerste 5 jaar aan foto’s heb ik weggehaald. Maar de foto’s heb ik nog sterker nog de foto bovenaan mijn blog was ooit de eerste fotoblog die ik online zette voor wat toen Villasappho.nl was.

Toen ik Villasappho als nickname koos woonde ik nog thuis en zat nog op school!

Maar na een jaar of 9 had ik het wel gezien met die nickname die ik zo’n 18 jaar (!) geleden bedacht. Ik wilde een unieke nickname en die had ik daarmee voor jaren. Maar na jaren van spellen, uitleggen en opschrijven was het ook wel weer genoeg. Het stamt dan ook uit een tijd die niet meer vergelijkbaar is met nu.

Waarom ik mijn blog wilde verhuizen
Ik was al van 1 foto per dag naar blogger met diverse onderwerpen en volgers gegaan. Schreef niet alleen over ervaringen maar ook steeds vaker ter info. Ook qua techniek leerde ik, kopjes seo nieuwe templates. Ik ging van saai grijs en betaald fotowerk naar rood met witte stippen en een (soort van) serieus bloggen. Heel wat anders dan waar Villasappho.nl ooit voor stond. Ik was veranderd en dus mijn domeinnaam ook. Verhuizen was het laatste wat ik nog moest doen en toen ik vorig jaar met mijn huidige domeinnaam in mijn hoofd bleef zitten zette ik dat ook nog in gang. Dus vier vandaag mijn 10-jarig bestaan als blogger en dat met een domeinnaam die (voor iedereen) uit te spreken is.

31 thoughts on “Waarom ik mijn blog wilde verhuizen

 1. Mijn bloggeschiedenis startte ergens een jaar of vijftien geleden. Werd breder en breder en indertijd dagelijks. Omdat ik er nog wat (betaalde)content bij deed elders, had ik het er best druk mee. Na een gedwongen verhuizing van mijn persoonlijke Meningblog liet ik de teugels qua discipline iets vieren. Nu drie keer in de week, want pas op, de sociale media kwamen er bij en die bedien ik ook nog steeds. Gekoppeld met het blog, waardoor de belangstelling en het leespubliek ook breder werd. Bloggen bracht en brengt me veel plezier. In de beginjaren ook de bloggersmeetings in het hele land. Mensen ontmoeten die je al dan niet liggen. Sommigen nu vrienden voor het leven, anderen achter het toneel verdwenen. Bloggen veranderde sterk van karakter. Diehards gaan door, maken leuke afwisselende verhalen zoals jij. Ik ben van de inhoud..liefst met illustraties. En de discussie….:)

 2. Leuk om te lezen hoe ‘het’ begon. Herkenbaar ook hoe je blog met je mee groeit. Ik plaatste vroeger zelfs moppen als ik niks wist te vertellen (bloos). Gefeliciteerd met je jubileum! Op naar de volgende tien!

 3. Ik volg je nog geen 10 jaar in ieder geval. Ik blog wel al langer. Begonnen bij een gratis dienst en vanaf 2006 mijn eigen domein welke inmiddels ook veranderd is.

 4. Nog gefeliciteerd met je 10-jarige jubileum! :) En inderdaad, als de naam niet meer bij je past omdat je hem ontgroeit bent… lekker verhuizen naar een nieuwe naam <3

 5. Na 10 jaar bloggen is het wel bewezen dat je er plezier aan beleeft.
  Gewoon nog 10 jaar erbij. Hans

 6. Hieperdepiep hoera: 10 jaar bloggen. Op naar het derde lustrum. Ik kom hier graag!

 7. Het maakt me niet zoveel uit hoe je jezelf noemt, maar ik lees al een tijdje mee hier , gewoon omdat je eerlijk, soms recht voor de raap, bent en vooral natuurlijk een leuke schrijfstijl hebt.
  Gefeliciteerd met tien jaar bloggen, op mijn linken pagina staat nog je oude naam, als ik me eens héél erg verveel ga ik het aanpassen;-)

 8. Dikke proficiat met je 10 jarig blog jubileum !
  Voor mij is het uiterlijk van een blog minder belangrijk, de content, de boodschap die de blogger meestuurt, dat is het belangrijkste.
  Blijf verder groeien in je blog, het is meestal wel de moeite waard :

 9. Gefeliciteerd….

  Ik weet dat ik 9 jaar geleden wel eens op je blog gekeken heb, maar ben nooit blijven plakken tot een paar jaar geleden. Toen dacht ik, waarom heb ik nooit gezien hoe leuk zij schrijft…
  Het antwoord heb ik nu. Je schreef toen nog nauwelijks.

 10. Gefeliciteerd! Ik blog al jaaaaaren met onderbrekingen. Een verslaving die nooit clean zal worden!
  Goed bezig toch!
  Groetjes,
  Sonja

 11. van harte met je blog jubileum
  alles en iedereen veranderd Liesbeth
  je doet het prachtig met de verschillende onderwerpen in woord en beeld

  nee zeker geen wandel weer hé , komt wel weer hoor
  ik kon het Velp bij Grave niet , kijk ook weer een bewijs dat we alle dagen nog leren :)

 12. alles en iedereen verandert….

  logisch dat het zo zijn gevolgen heeft voor het bloggen

  rood met witte stippen, is nu zowat je handelsmerk geworden

  een genoegen om hier langs te komen

  groeten

 13. Congratzzz met je 10-jarige blogjubileum! :-)
  Een mens verandert in 10 jaar heel wat.. een blog navenant denk ik.. maar dat er nog veel bloggers zíjn vind ik al super.. ik denk dat we toch een uitstervend ras zijn. ;-)

 14. 10 jaar alweer! Ik volg je al behoorlijk lang en zal je blijven volgen. Altijd wel iets te beleven bij jou en niet op de laatste plaats bewonder ik je mooie foto’s.

 15. Ik blog ook alweer 9 jaar. Mijn eerste berichtjes heel bescheiden en kort en inderdaad veel foto’s. Nu blog ik gewoon lekker over alles wat me bezig houdt! Vooral doorgaan!

 16. Gefeliciteerd, Liesbeth. Je schrijven is leuk, maar ik kijk toch altijd nog wel uit naar je foto’s en foto-tips. Ik vind bijvoorbeeld dat je foto’s heel mooi ‘uitsnijdt’, of je maakt de foto’s direct zo, dat weet ik niet.
  Dus, wat mij betreft: vergeet je foto’s nog niet helemaal.

 17. je groeit in je ontwikkeling, daar moet een blog zich op aanpassen. Ik begin me nu af te vragen hoe lang ik hier al kom…

 18. Mijn tenen krullen wel eens als ik berichten van mezelf lees van 10 jaar of langer geleden. Soms denk ik erover ze weg te halen, maar toch, ik laat het maar zo. Dat was wie ik toen was, en er zitten ook goede dingen tussen.
  Ik ben wel wat ouder dan jij, dus de transformatie is minder groot, moesten mijn eerste berichten dateren van toen ik nog naar school ging, ik zou ze wellicht tóch ook weghalen :-)

 19. Een hele tijd Liesbeth.
  Ik ken je nog niet zolang, maar voel me hier wel thuis op je website.

  Je schrijft leuk en de foto’s zijn prachtig!

  Groet,
  Hilly

 20. Liesbeth, ja, dat lukt nog wel… ;-) Gefeliciteerd alweer als blogger. Dat is toch leuker dan alleen maar een foto.

  Love As Always
  Di Mario

 21. Mij maakt een domeinnaam en pseudoniem niet zoveel uit, zolang het maar kort, uniek en niet storend is. Vind het wel prettig als de domeinnaam vrijwel gelijk is aan hat pseudoniem waar mensen mee reageren. Villasappho vond ik net iets te lang, maar ook best grappig en zeker uniek. Nu je Liesbeth heet verandert dat niets in hoe ik je als blogger in m’n hoofd heb. Je moet al echt anders gaan schrijven wil dat veranderen.

 22. Wow, 10 jaar! Gefeliciteerd met die mijlpaal. Herkenbaar trouwens, om locaties liever niet te willen delen. Volgens mij is dat ook prima. Iedereen kan in zijn/haar eigen omgeving genoeg moois vinden. Als je maar goed kijkt…

 23. Mensen veranderen, bloggers veranderen, hun inhoud en naam vaak ook. Je doet het nog steeds uitstekend. Een plezier om je foto’s te zien en teksten te lezen. Indrukwekkend je kennis over WO II

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top