Vragende theezakjes in kerstsferen

Vragende theezakjes in kerstsferen

Vragende theezakjes in kerstsferen

De koffie op mijn werk is niet te hachelen en dus drink ik thee. Helaas met ik een kieskeurige en nam ik ook nog een doos theezakjes van de hofleverancier mee. Bij het zien van het eerste labeltje dacht ik o ja dat is er ook nog en inmiddels heb ik een aardige verzameling nieuwsgierige labels opgespaard. Dat er speciale vragende theezakjes in kerstsferen waren ondervond ik laatst en ach nu het toch bijna kerst is, vul ik ze ook nog even in.

Als je een glazen bol had, wat zou je dan willen weten over volgend jaar?
Als ik zo’n ding had zou ik toch zeker gaan handelen met voorbedachte rade.

Hoe breng jij het liefst tijd door met je familie?
Ergens op of rond kerst ga ik naar mijn familie, we eten samen maar er zijn geen verplichtingen, geen belachelijke hoeveelheden eten en ook geen gala kleding. Ik durf er heel wat op te verwedden dat mijn vader gewoon een joggingbroek aan heeft.

Hoe ziet jouw ideale kerst eruit?
In relaxpants een beetje kerstontbijten en als het mooi weer is misschien een kerststallenroute. Natuurlijk wil ik een mooie laag sneeuw, een perfecte zonsopkomst en de auto ontdooit als ik instap maar waarschijnlijk ga ik vrij weinig doen beetje rust en als het toevallig mooi weer is misschien een wandeling door een dorpje ofzo.

Met welke kerstversiering decoreer jij je huis?
Buiten voor de deur doe ik lichtjes in een klein kerstboompje en een grotere boom krijgt waarschijnlijk ook een snoertje. Vorig jaar vond een buurvrouw dat we dat te lang lieten zitten dus het blijft dat hangen tot de zomer.

Welk kerstliedje blijft altijd in je hoofd zitten?
Slade – Merry christmas everybody

Heb jij een kersttraditie?
We rijden elk jaar een route langs diverse kerststallen. Inmiddels weet ik de mooiste stallen in Brabant en Belgisch Limburg en vooral ook de mooiste stallen met de leukste ezeltjes.

Met welke drie woorden zou je dit jaar beschrijven?
Privit, groentetuintje en Myra.

Welke goede voornemen heb jij ieder jaar opnieuw?
Sparen

Wat is de beste plek op de wereld om te zijn met kerst?
Thuis in mijn aussie, het is ook hèt moment om je huis leeggeroofd te krijgen.

Wat staat er op jouw verlanglijstje voor kerst?
Sneeuw.

Wat zou je doen met kerst als geld geen rol speelt?
Ik zou die twee dagen de auto volgooien met eten drinken dekens enzovoort en met een rotgang naar Normandië rijden of naar de Ardennen, beide uiteraard voor mijn interesse in WO2. Wil daar nog steeds heen maar graag zonder poespas geen parades maar zoals het er nu is.

Als je een kerstbal was, hoe zag je er dan uit?
Mijn kerstbal zou een beetje smoezelige blauwe joggingbroek en een grijze hoody aanhebben, mijn favoriete kleding voor de kerstdagen.

Kerstbrood met of zonder spijs?
Kerstbrood zonder spijs is gewoon krentenbrood. Net zoals kerstbrood zonder poedersuiker paasbrood is. Volgens mij krijg je de poedersuiker tegenwoordig los erbij zodat ze met Pasen de broden kunnen verkopen die zijn overgebleven met kerst. Ik hoef het niet meer.

Van wie heb jij het leukste kerstcadeau ooit gekregen?
Opa, het heeft een stevige ruzie met mijn vader opgeleverd en ik moest ze gaan ruilen voor een grotere maat daags erna, maar ik kreeg rolschaatsen.

Droom jij van een witte of een zonnige kerst?
Wit! Kerst op teenslippers is geen kerst.

Wat is jouw favoriete kerstliedje?
Two Steps From Hell – Christmas Medley
Ik kan meestal niet wachten dit nummer te draaien.

Wat trek jij dit jaar aan met kerst?
Een hele nette zwarte broek, met daaronder al net zo keurige zwarte schoenen. Daarboven een tot in de details perfect gestreken witte blouse, eroverheen een zeer nette zwarte trui van deels Merinowol. En misschien als ik een heel dolle bui heb, draag ik ook mijn stropdas, het is tenslotte kerst.

Waar ben je dankbaar voor met kerst?
Als iedereen op tijd aan de boodschappen denkt en niet als een kip zonder kop door een supermarkt gaat omdat ze misschien wat tekort zouden kunnen komen. Om er vervolgens een vreetfestijn van te maken met een overvloed aan voedsel in plaats een overvloed aan gezelligheid. Daar zou ik heel dankbaar voor zijn.

Geef of krijg je liever cadeaus met kerst?
Geven, ik heb zelf genoeg.

Hoe neem jij de tijd voor jezelf in alle drukte van de feestdagen?
Ik doe gewoon nergens aan mee. Kerstontbijt vind ik leuk, iets speciaal als diner ook, maar de stress die mensen ervaren omdat het perfect moet zijn sorry dat komt er bij mij niet in. Ik heb jarenlang dat ‘het moet gezellig zijn’-gebabbel gehoord en dat is gewoon niet aan mij besteed. En voor de rest grandioos mijn snor drukken en geniaal delegeren, ik heb nog wat plaatsen vrij voor de cursus.

16 thoughts on “Vragende theezakjes in kerstsferen

 1. Altijd leuk om te lezen! Ik hoop dat jullie fijne kerstdagen hebben gehad. En ik ben blij dat er geen sneeuw lag :-)

 2. Wat een leuke vragen zeg. Tja, waarschijnlijk komen die over een paar maanden uit mijn doosjes thee :-) Ik koop ze altijd op voorraad in de aanbieding.

 3. Wat een leuke vragende theezakjes.
  Nog leuker de antwoorden die jij geeft :)
  Ik ben een theeleut, maar een theezakje in kerstsfeer had ik nog niet eerder.

 4. Ik heb ook andere thee, geen vragen meer.
  Antwoorden blijven namelijk ook vaak uit. Hans

 5. Die cursus klinkt bijzonder interessant! Nee hoor, ik heb inmiddels ook geleerd dat ik gewoon lekker thuis de kerstdagen door kan brengen. Zoals jij de ideale dagen beschrijft, herken ik het wel ongeveer.

 6. Wij fröbelen morgen wat kerststukjes in elkaar met vrijwel alleen natuurlijk materiaal, ’s avonds steken we hier en daar en extra kaars aan dan zijn we al mooi op weg. Af en toe een extra hapje en een klein drankje, dat alles zonder kerstmuziek, dan komen wij de kerstdagen wel door.

 7. Ik drink duidelijk andere thee dan jij, want ik krijg nooit kerstvragen.

  Love As Always
  Dimario

 8. Ik denk dat je minstens één van de dagen gewoon moet werken, Ja dat lees ik tussen de regels door , je weet vást wel waardoor. ;-)

  Ik ben ook wel bij voorkeur thuis maar bij geschikt weer is een wandeling door de duinen of zo ook prima. Als geld geen rol speelde zou ik zelfs helemaal niet anders doen, misschien zou ik dan wel anderen een mooi kerstfeest kunnen geven.

  Ik dacht even “naar een kerstbal” ging in een blauw jogging broek met een grijze hoody, ;-) Maar je wilt zo’n kerstbal. ;-)

 9. Helaas, hier weinig of geen kerstsfeer dit jaar. Teveel zorgen in ernstig zieke familieleden… Vroeger gingen we altijd een weekendje naar de Ardennen met mijn zus en zwager, onze beste vrienden, zijn gezondheid laat het niet meer toe terwijl er tot augustus niets aan de hand was met hem. Er kan veel veranderen op een jaar tijd. Pluk de dag.

 10. Petje af dat je al die vragen hebt beantwoord.
  Grandioos de snor drukken en geniaal delegeren is me voor het eerst sinds jaren dit keer niet gelukt, maar ik ken mijn grenzen dus van stress geen last.

 11. Ik pas.

  Voor mij geen kerstrituelen.

  Deze Kerst heb ik 2 irritant keffende oppashondjes op bezoek.

  Stille groet,

 12. Goh, dat is een hele waslijst, Ik vind kerst een echt familie feest, maar ook zonder poespas. En Imagine op de achtergrond.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top