Update uit mijn groentetuin
Actueel,  Tuinlog

Update uit mijn groentetuin

Mooie he die aardbei, plant in totale opwelling meegenomen en kan zeggen die ene aardbei smaakte dan ook prima. Voorlopig is het bij die ene gebleven en geef ik de sneue aftreksels die er nu nog afkomen met liefde aan de vogeltjes. Die ze laten liggen en liever droge pitjes knagen.

Zonnebloem
Ook bijzonder in mijn tuintje deze aardappel ik had een zonnebloem geplant moet hier misschien een bedevaartsoort van maken, beetje onzin verkondigen kleine entree heffen koffietje en wat lekkers en hoef meteen niet meer naar de baas.

Geen zonnebloem
O en de courgetteplant die het zo mooi doet en die ik zo liefdevol heb opgekweekt nou dat is stiekem een zonnebloem die ik niet geplant heb. Ik denk dat het een heel irritant Fransvogeltje was die per ongeluk een zaadje heeft laten vallen.
Gelukkig had ik nog drie courgetteplanten gekocht waarvan er 2 vol met schimmel kwamen te zitten en niet meer te redden waren. De ene ander hou ik goed in de gaten maar ik vermoed dat ik geen courgettes uit eigen tuin ga eten.

Verdwenen radijsjes in de sla
De radijsjes zijn kortgeleden door Frans tussen de sla geplant, sla die we eten en ontzettend lekker smaakt. En die zo geweldig groeit dat ik binnenkort de radijsjes kwijt ben of laat ik het zo zeggen die ik sowieso wel kwijt ben omdat de slakken de tuin nog steeds goed weten te vinden.

O wat bloeit daar zo mooi?
Onkruid.

Najaarsgroente
Vol vertrouwen kijk ik naar de naast de sla groeiende worteltjes. Eén worteltje is zo blij dat hij in bloei staat, lekker laten doen we zullen zien of er daadwerkelijk wortels groeien onder de grond. Ook de broccoli groeit goed, maar er is nog geen spoor van een daadwerkelijke broccoli tussen die bladen. Allicht dat ik in het najaar groente heb. Voorlopig is het nog zomer en hoop ik dat dat parasolletje mijn groentetuintje de komende dagen gaat beschermen.

25 reacties

 • Hilly Nicolay

  Heerlijk je eigen groente en fruit.
  Dit weekend beginnen we aan onze rode bietjes uit mijn eigen moestuintje.

  Fijne zomerdagen en groet,
  Hilly

 • Meninggever

  Ooit lang geleden verbouwden we op ons Bijlmerbalcon aardappelen en aardbeien, maar ook tomaten en zo meer. Ging prima. En groot voordeel, slakken kwamen niet naar 9 hoog toe gekropen….. Later heb ik er nooit meer iets mee gehad. Vrouwlief wel, die heeft nu weer frambozen uit de tuin en ook kleine tomaatjes…Maar ja..groene vingers, net als jij…

 • rietepietz

  Doén zou ik zeggen, zo’n bedevaartsoort van maken, je moet écht een gave hebben om wonderen te verrichten. Al met al een wonderlijke tuin. ;-) maar wél lekker groen.

 • Naomi

  Toch één aardbei geoogst. Gelukkig hebben we de foto’s nog;).
  Ik ben benieuwd of de rest het nog gaat doen. Zag hier ook al een tuin waarin er een doek over de planten hing, tegen de felle zon. Die parasol helpt vast ook.

 • dimario

  Ik doe meestal veilig alleen wat kruiden. Die zijn sterker.

  Love As Always
  Dimario

 • Liesbethblogt

  Een natte handdoek doet wonderen washandje kan ook, maak de vacht vochtig en de pootjes ook.

 • Aukje

  Je liefde voor planten en dieren!! Chapeau!
  Kim haar lieve Sok ligt vandaag echt uitgeteld op de bank.
  Morgen nog zo’n dag en dan echt wat minder alsjeblieft.

 • Marylou

  Goed bezig. Voort doen want je doorloopt een leerschool Het zal iedere keer beter en beter gaan. Die courgetten komen nog wel in orde .Wel voldoende water geven en niet op de bladeren gieten maar rond de plant.

 • Rob Alberts

  Of je groene vingers hebt?
  Ik durf er niets over te zeggen.

  Maar typen op jouw toetsenbord kun je als de beste!

  Leuk blog!

  Warme groet,

 • Happy Hulk

  En zie hoe moeilijk het is om biologisch te telen!

  Een heel groot deel van de Ierse bevolking vertrok naar Amerika omdat in hun natte land keer op keer de oogsten verrotte.

 • Karel

  ja er is ook wat geluk bij nodig Liesbeth
  ik zie de overzicht foto en vind dat jullie een heerlijk wild plekje hebben