Uitgekeken op Dierenrijk

Jongen lynx

Uitgekeken op Dierenrijk

Alweer een jaar of drie heb ik een abonnement op Dierenrijk, niet heel gek ook het park ligt 20 minuten bij me vandaan, de ideale afstand om er nog even heen te gaan als de dag wat gevorderd is. Maar dat laatste gebeurde dus al een hele tijd niet meer, sterker nog ik moest mezelf eraan herinneren naar het park te gaan en schoof het regelmatig voor me uit.

Uiteraard leer je een park kennen, de moeite om verzorgers te leren kennen heb ik niet gedaan, daarvoor zie ik ze te weinig, maar iemand groeten is normaal. Juist het formaat van het park zorgt ervoor dat je er makkelijk een rondje kan lopen. Lang geleden had ik een abonnement op Blijdorp, uren bracht ik er door bij de giraffen ik kwam alleen in het Oceanium als ik iemand bij me had.

Uitgekeken op DierenrijkDierenrijk is gebouwd op een uitloper van een voormalige vuilnisbelt. Daar merk je niets van het geeft het park juist die unieke glooiing. Waar je het wel in merkt is dat alle begroeiing jong is en daardoor wat sfeer mist. Ook de ligging heeft wat nadelen, het echt mooie licht is er niet te zien. De dierentuin is zeer gericht op kinderen, vandaar ook de bijnaam ‘de Kinderdierentuin’. Nou kom je in dierentuinen altijd al kinderen tegen, toch mis ik evenementen die daar niet of minder op gericht zijn. Hoeveel ik ook door Dierenrijk loop, ik lijk de enige volwassene zonder kinderen met een jaarabonnement. En hoewel sommige dieren intelligenter zijn dan de gemiddelde mens maakt een praatje een groet het toch leuker.

Of ik daadwerkelijk mijn abonnement niet zal verlengen, ik weet het niet. Het geld wat ik bespaar is de entree van 2 andere dierentuinen en de kortingsbonnen bij het abonnement geven niet de korting die ik ergens anders niet kan krijgen. Voorlopig ben ik uitgekeken op Dierenrijk, ondanks dat er een baby olifantje op komst is en ondanks dat de kleine Lynx zo’n fotogenieke kerel aan het worden is.

11 thoughts on “Uitgekeken op Dierenrijk

 1. Ik snap het wel hoor, ik begin dat ook een klein beetje bij de Apenheul te krijgen. En daar zit dan nog eens een flinke reis bij om er te komen. Sinds 2011 kom ik 2 tot 3 maal per jaar, en toch heb ik het dit jaar weer verlengd.
  Ik ben benieuwd wat jij gaat doen.

 2. De laatste keer dat ik naar een dierentuin was is denk ik een jaar of acht geleden of zo. Blijdorp in Rotterdam om naar de haaien te kijken die daar ondergronds zwommen. Bleken van de miniatuursoort te zijn. Dat viel aardig tegen. Nee, ik kom er echt zelden…

 3. Ik heb veel minder met dierentuinen, kom er eigenlijk uitsluitend met (klein”kinderen maar mensen die raag fotograferen hebben volgens mij altijd wel iets met een dierentuin.

 4. soms moet je er wat tijd tussen laten , om het nadien meer te appreciëren Liesbeth

  knappe foto’s

 5. Ik heb een beetje een haat/liefde verhouding met dierentuinen of -parken. Dieren achter tralies of op een klein stukje grond….nah. Ik zie ze liever in de vrije natuur. Ik blijf het een trieste bedoening vinden, die dieren die geen kant opkunnen en dan die luidruchtige kinderen die het geen bal interesseert. Vroeger toen ik klein was kwam ik veel in Blijdorp en Artis. Ik vond dat toen toch best wel leuk. Nu stukken minder.

 6. ja ik kan je redenering volgen , en er is genoeg ander moois te zien , maar voor die in de mooie foto’s zou je alleen al gaan
  over alleen gesproken , waarom niet alleen in Oceanium gaan

 7. Soms geraakt men uitgekeken op dingen en dan is het best ze enkele jaren niet te bezoeke..Dat je er bijna niet meer komt zegt genoeg en dan kan je dat geld beter gebruiken voor iets waar je nog wel naar uitkijkt.

 8. Dieren moeten niet in parken, maar vrij in de natuur. Mensen moeten in parken, zodat ze de natuur niet nog verder kapot maken.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top