Muzee Scheveningen

Het karakteristieke gebouw van Muzee Scheveningen

Muzee Scheveningen

Muzee Scheveningen is een leuk zeemuseum op een kwartier lopen van de boulevard. Het museum is gevestigd in een voormalige school uit 1877 die de sfeer van het museum alleen maar goed doet. Binnen vind je alles wat maar met de (Scheveningse) zee te maken heeft, van een ouderwetse badkoets tot de fascinerende onderwaterwereld.

Vers uit Brabant komen reizen genoot ik volop van de plat Haagse groet die ik kreeg. Er werd me gewezen op de tentoonstelling boven en zonder m’n rugzak maar met camera wandelde ik het museum in. Aan de hand van diorama’s wordt het dagelijks leven in de badplaats getoond van rond het jaar 1900. In dat leuk opgezette museum kom je op een fijne manier veel te weten over de tijd van toen. Klederdracht, inrichting van huiskamers, een kleine school, een winkeltje, het vooronder van een bomschuit en zelfs een nagebouwd straatje zullen je verrassen. Tussen de vele schilderijen door liep ik langs een badkoets waar vooral vrouwen gebruikt van maakte. Terwijl de koets door paard of mens naar dieper water werd gereden kon de persoon binnen zich omkleden en onbespied te water gaan. En over water gesproken, een zeeaquarium maakt ook deel uit van dit museum. Net zoals een grote collectie schelpen en een visserscafé waar regelmatig optredens worden gehouden. Laat je verrassen door dit leuke Muzee wat prima te combineren valt met een dagje Scheveningen.

Betaalbaar: €7,50
Kindvriendelijk: Ja!
Bereikbaarheid: Loopbaar vanaf de tramhalte. Parkeren in de straat.
Combineren met: Scheveningen strand.
Voorzieningen: Leuk museumcafé opvallend schone toiletten en gezellige bedrijvigheid.
Website: Muzee

14 thoughts on “Muzee Scheveningen

  1. Tegenwoordig werken we nooit meer lang achter elkaar dus het zóu wel kunnen. Maar hij is natuurlijk een halve Scheveninger doordat hij er een halve eeuw lang dagelijks kwam en ook nu nog regelmatig.

  2. Dat snap ik ook maar je kan natuurlijk ook gaan als jullie niet hoeven te werken.

  3. Ik moet me natuurlijk de ogen uit het hoofd schamen, zó vaak op Scheveningen komen en nog nooit in dit Muzee geweest. Vooral tegenwoordig zouden we daar natuurlijk ruim de tijd voor hebben en eerlijk gezegd heb ik het Henk al een paar keer voorgesteld maar die heeft er dan weer geen zin en wil naar huis als we gewerkt hebben.

  4. Altijd erg interessant om zoiets eens te bekijken! Alleen niet zo fijn met een hond.

  5. ik ben wel in Scheveningen geweest, maar het museum was me niet bekend

    vooral je eerste foto, is heel knap

    groeten

Comments are closed.

Back To Top