Heilige Boontjes

Heilige Boontjes Eendrachtsplein Rotterdam

Heilige Boontjes

Ooit lang geleden was dit gebouw het politiebureau ben hier ook wel eens achter een juut aan naar binnen gesjokt, ook met enorme tegenzin werd ik in een verhoorkamer gestopt alwaar dezelfde juut mijn kapotte hand begon te verzorgen….zeg wat dachten jullie dan? Dat ik voor me lol een tukkie ga doen in Hotel Emma? Dacht het niet.

Voor een bakkie pleurHet was uitgaansavond en het was druk, de meeste mensen lopen niet zomaar een kamer in, wel tegen je aan als je aan een balie staat en voor die dag had ik genoeg tegen me aan gehad. Ik was toen net over het hoofd gezien door een vent met een auto die nu niet meer zoveel waard was. Ik had me er namelijk tegen afgezet net nadat ik met mijn poezelige pootje tussen mijn stuur en zijn spiegel terecht was gekomen. Ik bloedde als een rund en was zwaar van plan het beige armanipak van die gladiool te besmeuren. Misschien was die cel toch wel een goed idee…

Anyway met een heel ander gevoel liep ik van de week dat gebouw weer in, trek in koffie dat had ik en ik kan je dan ook niet anders zeggen dat ze er wat moois van gemaakt hebben. De barista’s dragen shirts met teksten als; ‘liegen verboden’, pikant detail is dat zij vroeger verre van deze locatie bleven, de mensen die hier werken zijn het verkeerde pad op geweest. Hier bij Heilige Boontjes krijgen ze een kans om aan de goede kant van de celdeuren te blijven. Een mooi initiatief want hoewel ik niet zo van de bad boys ben liepen hier niets dan leuke kerels rond. En ze kunnen nog koffie maken ook! Daarnaast werd een paar dagen geleden bekend dat Heilige Boontjes de Hein Roethofprijs heeft gewonnen. Deze prijs van het ministerie van Justitie en Veiligheid wordt om het jaar uitgereikt aan een vernieuwend project dat criminaliteit helpt te voorkomen.

Ik keek rond, maakte foto’s en bestelde een bakkie pleur to-go. En hoewel het helemaal niet nodig is, is dat ideaal voor mensen die niet zulke goede herinneringen aan dit pand hebben.

Koffiebar in voormalige hotel Emma.

14 thoughts on “Heilige Boontjes

  1. He, wat grappig, dat is vlak bij het kantoor waar ik vrijwilligerswerk doe :-) Ben nooit bij Heilige boontjes binnen geweest, maar als ik dit zo lees, wordt ik nieuwsgierig.

  2. Het politiebureau heeft voor jou wel gemengde gevoelens, misschien wel voor iedereen die nu koffie drink.
    Die serveren zijn door de verandering van het politiebureau dus op het rechte pad gekomen. Hans

  3. Daar zou ik met die achtergrond ook wel een kop koffie gaan drinken. Een prima initiatief.

  4. prachtige naam en een prachtig verhaal
    ik zat ooit in een dorps gevang voor een uurtje , is nu een B&B
    zeg ik laatst tegen de zoon van die koddebeier , dat was het vroeger ook al :)

Comments are closed.

Back To Top