Tuinlog: update uit mijn groentetuin

Tuinlog: update uit mijn groentetuin

Tuinlog: update uit mijn groentetuin

Begin april zaaide we de eerste groente in ons vers omgespitte tuintje en inmiddels is de groentetuin al niet meer weg te denken. Elke morgen sjok ik in pyjama nog naar dat hoekje van de tuin en concludeer dat de sla het goed doet en dat de slakken het nog niet ontdekt hebben. Ze houden nog altijd meer van primula’s en van vliegen want als ik ze aantref is dat het gevolg. Ik mik ze op het schuurdak en van de week recht in de bek van een zwarte vogel. Ging zo snel dat ik niet eens zag welke vogelsoort het was. De slakkensoort weet ik nog wel, ga-ergens-anders-kamperen om precies te zijn.

Lange en korte worteltjes
Maar de sla is er nog, de courgetteplant groeit lekker in het zonnetje en ook de zonnebloemen groeien vrolijk door. Niet dat dat groente is maar wie weet zijn de zaden dit jaar wel te kanen. In een fanatieke bui hadden we twee soorten worteltjes geplant, korte en lange en toen het zeer herkenbare loof van de lange soort al boven stond wisten wij dat die van de korte niet meer zou komen. Er volgde geen eenzame trompet maar een fanatieke schoefelaar (ik) en Vriendjelief stopte een nieuwe poging onder de grond. Broccoli kozen we maar wat er nu boven is gekomen kan net zo goed onkruid zijn want het is klein groen en ik heb er geen oog voor.
De consumptie van broccoli is 1000% gestegen in de laatste 25 jaar, het zou leuk zijn als de kleine plukjes die nu boven staan daadwerkelijk kroppen broccoli worden ik lust het namelijk graag met aardappels. Die hebben we ook in de tuin staan, naast het groentetuintje en wat verdwaalde exemplaren die we vergeten waren.

Inmiddels heb ik wel een mooi bakje waarin alle zakjes met zaadjes zitten. Heel gezellig bij elkaar zodat je het hele zootje eruit moet gooien om te vinden wat je zoekt. Niet zo erg, ik vond namelijk ook nog een zakje met wat radijsjes moeten worden. Lust ik, beetje vreemd wel lekker staan hun ding te doen in een lek teiltje. Weinig keus, het groentetuintje is vol maar voorlopig groeit het allemaal als kool wat ik dan weer niet geplant heb.

21 thoughts on “Tuinlog: update uit mijn groentetuin

 1. Later als ik meer tijd heb wil ik zeker nog een moestuin en voorlopig geniet ik vooral van het zien van anderen 🙂

 2. Volgend jaar gaan we thuis een 6 meter lange verhoogde kruidenbak bouwen.
  Ik kijk er nu al naar uit om te zaaien en te planten. Ik kan er echt van genieten om planten te zien groeien.

 3. Wat leuk! Ik wilde vroeger ook altijd een groentetuin. Maar ik ben nooit verder gekomen dan tomaatjes. Die deden het wel heel goed, trouwens.

 4. Ik voel de boerin in je groeien.

  Het beste middel tegen slakken is een bordje in de tuin zetten met daarop geschreven, “verboden voor slakken”.
  Degenen die op school goed hebben opgelet, blijven dan uit je tuin.

 5. Dat ziet er veelbelovend uit! Mijn man heeft ook aardig wat geplant in de moestuin maar hij heeft er ook altijd enorm veel onkruid in…

 6. Je maakte mooie foto’s van je jonge groen! En nou hopen dat je er straks goed van kunt eten!

 7. Je bent een toegewijd tuinmens. Dat bewonder ik.
  Mijn pogingen liepen destijds op niets uit. Ik vond mijn penen en bonen niet meer terug tussen het onkruid.

 8. Je tuiniert met je hart, ’s morgen een controle rondje in pyjama, vind ik wel zorgzaam.
  Het is altijd een feest je eigen groente eten, met liefde verbouwd. Hans

 9. Het ziet er goed uit, en zelfs wanneer er niéts eetbaars uit voor komt hebben jullie er toch het plezier van gehad. En de slakken ook natuurlijk. ;-)

 10. Mooi toch dat alles zo groeit en jullie zijn er duidelijk blij mee.

  Love As always
  Dimario

 11. dat gaat goed komen Liesbeth , straks de vriezer vol met verse groente van eigen tuin , komen jullie winter wel mee door

 12. Het ziet ere allemaal heel netjes en veelbelovend uit Liesbeth.

 13. Ik ben ooit eens begonnen aan een groenten tuin, twee steek diep spitten, compost en koemest in de voren, sla en wortelen erin en nog wat andere groeten. Dat ging super, alles begon lekker op te komen totdat ik op een ochtend wakker werd en naar buiten keek, een hele kolonie konijnen in mijn tuin en alles tot de grond toe kaal gevreten. Dat was meteen het einde van mijn groentetuin.

 14. Heb hier een tijdje geleden nog geschreven
  dat je goed bezig was en je misschien wel door de tuinmicrobe gebeten werd..
  Ik denk dat je er van geniet

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top