Tuinlog: Bevroren bloemetjes en een tuinmonster
Tuinlog

Tuinlog: Bevroren bloemetjes en een tuinmonster

Na het eerste fanatieke opruimrondje in de tuin heb ik bepaald niet stilgezeten. Met vers gekochte plantjes in de hand kan dat ook niet echt want zo’n tuin trekt toch. Vooral als de eerste bloemetjes bloeien.

Dat je net je nieuwe bloemetjes in de tuin hebt gefrot en je dan hoort dat het weer gaat vriezen.

Narcissen in overvloed
De vorig jaar zo fanatiek ingestopte narcissenbollen staan zonder meer vrolijk boven in de tuin. De grote narcissen hè, de kleintjes zijn uitgebloeid. En over kleintjes gesproken ik zag nog een heel klein geel bloempje net boven de grond uit steken. Echt goed herkenbaar was het niet maar na flink diep steken herkende ik een heel zielig narcisje. Heb het verdwaalde en vooral gekreukelde narcisje bij zijn soortgenoten gezet waar hij volgend jaar vrolijk een nieuwe poging mag wagen.

Helaas heb ik last van een niet meer zo klein tuinmonstertje. Ik kan jullie zeggen een puberkater en plantjes in de grond zetten werkt niet. Als ik mijn dikke kont gekeerd heb graaft hij net zo hard alles weer uit. Ik zou hem zijn nek om willen draaien, maar daar is ie te lief voor. Het kostte me een plantje van de saxifraga maar kippengaas is erg geduldig. Over de plantjes trouwens, serieus gekke mensen die meteen weer rare dingen denken.

Plantjes van Lidl
Was vorige week in de buurt van een tuinwinkel, bizar druk vroeg me echt even af of corona voorbij was en ik de memo gemist had. Stelletje gekken, mij niet gezien. Dus kocht ik plantjes bij de Lidl, das makkelijk daar moet ik toch zijn. Je moet wel snel zijn. Ik was voor mijn doen vroeg maar had toch zo’n beetje de laatste primula’s. Ik vrolijk overal in frotten zo van lalala we zien wel frot. Overal primula’s frotfrot. Pas toen ik alles kwijt was bedacht ik me dat er nachtvorst kwam. Hele lelijke dingen vloekend bleken ze er gelukkig tegen te kunnen.

Ik wacht nog even maar zodra de nachten warmer zijn ga ik spul inzaaien, heb ik ook nog even de tijd om uit te zoeken hoe ik dat tuinmonstertje uit mijn planten ga houden.

24 reacties

 • Willie

  Op je blog gekomen omdat je gereageerd hebt op mijn blog, dank daarvoor. Wat ziet het er allemaal gezellig uit bij je op je blog, daar ga ik nog wel wat tijd aan besteden. Leuk om te lezen hoe je bezig bent met de plantjes, ik hou ook erg van tuinieren. Nu zijn er twee pimpelmeesjes het vogelhuisje aan het inrichten met mos, dus dat gaat wel goed komen denk ik.

 • Liesbethblogt

  Ik zag een grote bij de kringloop vorig jaar en heb echt lang getwijfeld maar vond 15 euro teveel. Maar ik vind ze super ze zijn sterk, fotogeniek en winterhard.

 • Kakel

  Lief, dan voelt dat ene narcisje zich volgend jaar niet meer alleen.
  Voorheen vraten onze konijnen alle bloeiende plantjes op. Alsof dat niet genoeg was, rende Rosa dagelijks fanatiek door de tuin, waarbij alle bloemen plat gingen liggen. Mijn man heeft groen tuingaas om het terras gezet en dat helpt. We voelen ons weer baas over eigen tuin. G-e-w-e-l-d-i-g-e foto met het lieveheersbeestje. And i laf Keulse potten.

 • Nicky

  Ik ga binnenkort een afspraak maken bij mijn favoriete kweker. Dan kan ik ook weer gaan tuinieren. Ik hanteer ook de frot-methode, trouwens. Werkt prima. Hoop wel dat de nachtvorst dan definitief verleden tijd is. Succes met je puberkater. Die denkt dat het een spelletje is. Jij verstopt bolletjes en hij vindt ze terug.

 • Ferrara

  Primula’s kunnen wel wat hebben. Ik wacht tot het IJsheiligen (11t/m14 mei) geweest is en ga wel naar de kleine markt om de hoek, want de tuincentra lokken mij niets, wat je zegt veel te druk.

 • Naomi

  Goed idee, die planten bij de Lidl. Ik was pas ook even bij het tuincentrum (alleen maar buiten, moest grond halen) en verbaasde me net als jij over hoe druk het daar was. Niet te geloven gewoon. Ik vind het al behoorlijk kleurrijk bij jou in de tuin.

 • natuurfreak3

  De meeste plantjes had ik een hoedje gegeven en die hadden geen last van de vorst maar de stinkertjes die ik tussen de groenten had gezet zijn bevroren nu afwachten of ze zich nog herpakken

 • logbankje

  Zelf in een kleine tuin kan de natuur groot zijn.
  Prachtig om te zien, zelfs poes geniet er volop van. Hans

 • AnneMarie

  Het lijkt wel of de lidl hier niets meer krijgt aan tuinplanten. Best jammer want ze doen het meestal prima.
  Het lieveheersbeestje is super gelukt.

 • mizzD

  Grr nou.. heb ook een tuinmonster hier.. die kan gelukkig niet in de plantenbakken, maar kuilen graven tussen de nieuwe plantjes draait ie z’n poot niet voor om.. offe.. misschien juist wél hehe.
  Heb ‘m ook geknepen met die nachtvorst.. maar net als bij jou viel het mee. Zolang die beesten er maar af blijven hè..! :-)
  Die kippen blijven leuk! :-)

 • Sjoerd

  Ik heb er ook een paar bijzitten die de laatste sneeuw waarschijnlijk niet overleefd hebben. Maar goed, zo duur waren ze niet.