Trippie: Beetje lente, minibieb en harde wind

Trippie: Beetje lente, minibieb en harde wind

Trippie: Beetje lente, minibieb en harde wind

Tussen de stormen door had ik zowaar nog een dag vrij. Het waaide te hard voor een gezonde wandeling en laten we zeggen zoals het is, ik wandel meer dan genoeg op mijn werk, dus besloten we een ritje langs het water te rijden.

Is dat wat ik denk dat het is?
Meestal dwalen we wat en komen vanzelf wel ergens als het maar met zo min mogelijk steden en grote wegen is. Hou ik niet van fototechnisch waardeloze wegen en je rijdt al het moois van Nederland te bieden heeft voorbij.
Daarom sloegen we zo snel mogelijk af ik ben namelijk wel dol op kleine dorpjes zeker als ze aan het water liggen. We verlieten de N-weg zodra het maar kon en reden Genderen in. Een lief dorp met supermarkt en vriendelijke mensen die gedag zwaaiden. We namen een afslag en toen vroeg ik Vriendjelief is dat wat ik denk dat het is? We stopten en ik keek naar een knalgele minibieb.

De minibieb van Genderen
Ik lette op mijn voeten want ja het is dan wel een grasveld met speeltuin, maar iedereen weet wat je er meestal ook kan vinden. Toch hobbelde ik vrolijk naar de minibieb want het is een werkelijk uniek en slim model. De minibieb draait namelijk en heeft aparte plexiglas deurtjes . Ik vond zowaar wat en vulde de minibieb achter elk deurtje bij.

Drongelen
We reden het dorp uit, herkende de omgeving en reden met zicht op de nog lege weilanden langs de dijk waar we in Drongelen de pont namen. Het dorp zelf is klein en bijna geheel naoorlogse bouw, in de oorlog lag het dorp in geallieerde vuurrichting en werd bijna geheel verwoest. We steken de Bergsche Maas over en slalommen de dijk bij Waalwijk op.

Dijken blijf ik geweldig vinden en deze met die bomen erlangs is bijna perfect zo mooi. Ik trotseer de wind en kijk over de velden, er staan nog geen koeien en bij de schapen mis ik lammetjes maar de sneeuwklokjes bij mijn voeten vertellen dat de lente eraan kom. Via Doeveren en een doorzonschuur vinden we al snel weer onze weg naar huis.

27 thoughts on “Trippie: Beetje lente, minibieb en harde wind

 1. Dit was ervoor goede herinneringen, het is een smerig virus!

 2. Een aparte minibieb. Vond de mistfoto’s ook erg mooi, maar daaronder was de commentaaroptie inmiddels gesloten. Vroeg me ook af of het coronamatig alweer een beetje ging en of dit tripje er na of er voor was. Anders alsnog beterschap.

 3. Ik combineer het ook hoor en wel zoveel mogelijk het is niet alleen die prijzen, ook het milieu.

 4. Goede tops voor als we weer eens in die omgeving zouden verkeren….. De warmte komt er weer aan….alleen zorgen de brandstofprijzen wel voor twee keer nadenken voor we weer wat pretritjes gaan maken….

 5. Die doorzonschuur is erg fotogeniek zeg, gaaf. en zowaar vind je weer een minibieb!

 6. Zag verleden jaar langs de Rijndijk zo een afgepelde grote schuur staan.
  Zo foto geniek, het lijnenspel van de balken
  Geen foto ervan genomen, komt de volgende keer wel?
  Toen was hij helemaal gesloopt! 🙄

 7. Die minibieb ziet er fantastisch uit. En ik denk dat je snel weer een tripje moet maken, want… sinds zaterdag staan er (hier in ieder geval) koeien in de wei!

 8. Het zijn mooie foto’s, zo zie ik de omgeving ook liever.
  De minibieb, soms slachtoffer van vandalisme. Hans

 9. mooie mini bieb hebben ze gemaakt, leuk dat er wat voor je bij zat, en dat ook weer hebt kunnen aanvullen
  die dijken met die lange rijen bomen, vind ik ook altijd heel mooi,

 10. Een pracht van een minibieb.
  Brrr wat sneed de wind koud vandaag. Ik ben erdoor gefietst en het deed me goed, maar ik mijn wangen voelden als ijsklontjes.

 11. Het was inderdaad een stuk kouder dan de voorbije dagen en er was ook een strakke wind. Reden genoeg voor een “autowandeling” dus. De minibieb was dan weer goed meegenomen hé.

 12. Dat is inderdaad een juweeltje die minibiep. Ik moest nog aan je denken tijdens mijn wandeling naar Delft want ik kwam nog twee mij onbekende minibiepjes tegen. Keurig verzorgd met prachtige boeken.

 13. Leuke uitstap met sprekende foto’s en als extra een bib die je zeker door de kleur niet kon misen

 14. Wat een mooi blog. Maar vooral wat een prachtige minibieb.

  Vrolijke Voorjaarsgroet,

 15. ja de wind is op de vlakte nog wat een spelbreker omdat ie zeg maar gewoon nog koud is bbbrrr
  maar jullie zo met de auto maakten een mooi rondje door een mooi deel van ons mooie landje

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top