Op mijn platenspeler: The Miracle

Op mijn platenspeler: The Miracle

Op mijn platenspeler: The Miracle

Drie dagen geleden werd ik wakker en dacht aan Freddie Mercury, op 5 september zou hij 72 geworden zijn. Gelukkig heb ik zijn muziek nog en sinds ik een poosje geleden naar een platenbeurs besloot te gaan heb ik een stock copy versie van The Miracle.

The Miracle is een nummer van het gelijknamige album en is grotendeels gecomponeerd door Freddie Mercury en John Deacon. Toch hebben alle leden meegeschreven aan de tekst die over Gods creaties gaat. Niet alleen bijzondere gebouwen als de Taj Mahal en de Toren van Babel worden beschreven maar ook één van Freddies grote voorbeelden Jimi Hendrix. In de clip zie je de jonge versies van de bandleden waarbij hun kleding verandert en de bandleden door de jaren heen laat zien, pas aan het einde komen de vier echte bandleden op. Een leuk detail, de knul (Ross McCall) die Freddie speelt is acteur geworden en speelt onder andere in Band of Brothers.
The Miracle kwam in november ’89 uit of mijn single al die tijd ergens in de opslag gelegen heeft weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat ik bijzonder verguld ben met deze nooit (!) eerder gedraaide single die perfect is voor een verzamelaar als ik. En dus kocht ik de The Miracle die ik uiteraard gewoon draai maar toch net iets specialer behandel het is tenslotte al een miracle dat ik zo’n mooie versie tegenkwam.

22 thoughts on “Op mijn platenspeler: The Miracle

 1. Ik en Queen. Ik roep altijd dat ik geen fan ben. Om vervolgens bij ieder nummer te roepen dat ik het geweldig vind. Deze ook weer. Misschien ben ik toch fan.

 2. Ik was eigenlijk vergeten dat er zo’n leuk clipje zat bij dit nummer.
  Ik heb er van genoten. Dankjewel voor deze zwijmel!

 3. Voor mij is Queen letterlijk dat. De Koningin van de popmuziek. 90% van de nummers goed tot briljant. Freddy een held en een van de beste zangers in dit genre. En meezingen is geen probleem. Voor mij een voorwaarde voor succes..

 4. altijd mijn favo band geweest ik heb een hele hoop lp en cassettes hihi ( tja ouden tijd he )
  deze moet je koesteren en btw wat een leuke platenspeler zeg !

 5. De verdiensten werden ongeacht wie het nummer schreef eerlijk verdeeld. Dus ja iedereen was even belangrijk.

 6. Dat is iets om zuinig op te zijn!
  Queen was typisch zo’n band die meer was dan de som der delen, en waarin ook de minder op de voorgrond tredende leden net zo belangrijk waren en als zodanig onderling gewaardeerd, heb ik de indruk.

 7. Queen was een geweldig band, maar ik was er niet dol op. Moest het veel te vaak aanhoren als ik er geen zin in had..
  Enige clip met die kinderen erin!

 8. Goede morgen en een fijne zondag gewenst.
  Ben jij ook zo’n fan van deze groep? Hun oeuvre is dan ook om U tegen te zeggen hé.

 9. Enorm leuke clip en een mooi lied. De dansjes en maniertjes zijn goed ingestudeerd. Wat een vondst weer zeg. Kan me voorstellen dat je er blij mee bent.

 10. Ik was een aantal jaar geleden bij een Coverband van deze fantastische groep.
  Het was super.

 11. Ja, jammer dat hij zo jong gestorven is, maar gelukkig heeft hij veel nagelaten.

 12. Wat een onwijs leuke clip. En natuurlijk nog steeds een geweldig nummer. Vreemd genoeg heb ik géén LP of CD van de groep, is er nooit van gekomen.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top