Terugblik tag 2020

Terugbliktag 2020

Terugblik tag 2020

Het leven komt toch zoals het komt, het zijn de laatste woorden van mijn terugbliktag van vorig jaar en mijn hemel wat had ik me daar even gelijk zeg. Had eigenlijk een andere foto voor hier boven maar vind deze toepasselijker, 2020 was een kakjaar en ik ga zeker weten genieten vanavond dat ‘ie opgerot is.

Beste album/cd/singel die je gekocht hebt
Heb welgeteld 2 cd’s gekocht dit jaar wat op zich al bijzonder is voor iemand die liefst alleen vinyl draait. Rivals van Kensington kwam ik tegen in een kringloop en schalt zeer regelmatig door de auto. Overigens heb ik dat geweldige album al langer op vinyl. De tweede cd kocht ik op de valreep van het jaar en kom ik binnenkort op terug.

Meest gedraaide nummer
Kygo – Piano Jam, dat nummer heb ik letterlijk uren op repeat geluisterd afgewisseld met Mark Nieuwenhuis – Waantje en ik ben de nummers nog niet beu. Als ik ze nu onverwacht hoor denk ik aan de eerste maanden met corona en omdat ik die twee nummers ook aan het begin van de coronatijd heb leren kennen zullen ze altijd met deze periode verbonden blijven voor mij. Ook draaide ik Mormon Tabernacle Choir – Hymn to the Fallen enorm vaak. Het was het jaar van 75 jaar bevrijding hoe droevig slecht we daar ook van mochten genieten.

Welke films keek en je welke boeken las je?
Op de boeken kom ik nog terug maar ik keek ruim 70 films. Een aantal had ik al eens gezien bijgebleven Michiel de Ruyter en The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society.

Beste aankoop?
Doezels nieuwe mandjes daar ligt hij zo graag in. Maar ook de plantjes, m’n pinguïntrui, m’n boeken en de deurstopper in poezenvorm.

Grootste miskoop?
Zacht poezelig kleedje van Lidl wat meer haar verliest dan al mijn katten bij elkaar. En de heideplantjes, die zijn allemaal de pijp uit.

Welk nieuwsitem staat je nog bij?
Het eerste bericht over corona en het nieuwsbericht over de zogenaamd eerste corona patiënt. En die ervaren surfers die door dat zeeschuim stierven bij Scheveningen, wat een afgrijselijke dood moet dat geweest zijn.

Best gelezen blog post? Of je favo dat mag ook?
Meest gelezen is ‘corona onzin’. En voor het eerst kan ik echt mijn favoriet niet kiezen en dat komt omdat het contrast tussen de twee blogposts niet groter kan zijn. Allereerst ‘met blijdschap geven wij u kennis’, de eerste blogpost over Mickey een toch wel schitterend cadeautje dit jaar. Maar aan de andere kant speelt de blogpost ‘fotoserie corona wat is normaal’, enorm door mijn hoofd. Van de auto’s in de rij voor aardbeien tot gesloten hekken en wegen.

Wat deed je dit jaar voor het eerst in je leven? En voor het laatst?
Voor het laatst: Mensen zoenen op verjaardagen, behalve Frans en mijn directe familie is dat echt voorgoed voorbij.
Voor het eerst: Een babyschaap en een kitten een naam geven. Je zou denken dat ik iets met babybeestjes heb. Jammer is wel dat ik Naraah dan wel haar naam gaf, maar haar na het eerste bezoek niet meer gezien heb. Dit jaar begon ik ook een handeltje wat me prima bevalt.

Welke 3,4,5,6 foto’s vertellen over jouw 2020?

Welke plaatsen, evenementen en musea heb je bezocht? Wat viel tegen? Waar ga je komend jaar zeker naar terug?
Nou het idee is dat ik volgend jaar misschien eens iets kan gaan doen zonder steeds op te moeten letten. Waar ik vooral van baal is dat alle evenementen voor 75 jaar bevrijding niet doorgingen. Dat komt zoals zoveel dingen niet meer terug. En ik weet dat ik niks te klagen heb en dat iedereen zoiets zuurs heeft en waarschijnlijk ook wel erger.
Maar ondertussen deden we genoeg we wandelde door wat dorpjes en vestingsteden. Brielle, Gennep, Wessem en Schipluiden was genieten. Ook Oirschot en Heusden waren weer heerlijk net zoals Museumpark Orientalis, Oorlogsmuseum- en Zooparc Overloon. Openluchtmuseum Arnhem was echt te druk maar leuk om met mijn drie favoriete mannen op pad te zijn. Zie-Zoo een kleine dierentuin in Volkel was eens en nooit weer.

Wat heb je te weinig gedaan?
Leuke dingen zoals iedereen. Bewegen in het algemeen ook. Hoe vaak we niet de parkeerplaats van het bos of het andere bos of die andere plek voorbij zijn gereden omdat het weer vol stond.

Nog iets van de bucketlist gedaan?
Ja, warempel dat is nog gelukt ondanks dat de pleuris uitbrak. Ik wandelde in de Moerputten in Den Bosch, in Wessem en in Brielle. Stuk voor stuk wat ik al langere tijd wilde en waar ik van genoten heb, Nederland is mooi en bijzonder.

Wat wil je volgend jaar anders doen?
Nou meer is vooral het idee maar ik geloof niet dat we er al vanaf zijn. Maar ik heb nog genoeg wat ik wil zien en meemaken.

Welke muziek van 2020 staat in jouw top 10?
Nou geen enkel nummer van de radio die is dit jaar misschien een half uur bij elkaar aan geweest. Voor ik hem uitknalde wat een bagger het is of rap of ongehoord schunnig of autotune omdat de zanger(res) niet kan zingen. Maar er was nieuwe muziek dit jaar. Ik deelde diverse blogs bovenaan noemde ik Waantje en Piano Jam al. Ik genoot ook van The Oreillys and the Paddyhats, van de muziek van de film Michiel de Ruyter en van Michalina Malisz. Ook Cederik Schoeman kwam heel vaak voorbij (en hard ook!) net zoals Woodkin met Iron, Audiomachine met Sol Invictus en Lincoln Hilton met 400%.

Heb je leuke vooruitzichten voor 2021?
Nee. Maar plannen genoeg.

29 thoughts on “Terugblik tag 2020

 1. Een mooie opsomming Liesbeth, daar zit veel tijd in! Ondanks de rust die veel mensen vonden hebben jullie toch heel veel gedaan en meegemaakt! Laten we hopen dat het een bevrijdend jaar zal worden, 2021!

 2. Een prachtig overzicht van het afgelopen jaar. We hebben “de mensch” weer van een andere kant leren kennen. Het was een heel bewogen jaar. Heel spijtig dat de bevrijding niet groots kon worden gevierd.
  2020 zit erop en komt niet meer terug…
  Heel veel liefs, licht en gezondheid voor jou en al je DIERbaren ♥

 3. Wat een leuke terugblik om te lezen. Het is al met al een gek jaar geweest, op naar een mooi 2021!

 4. Het jaar wat zo positief begon en zo heel anders eindigde, daar valt veel over te schrijven.
  Voor alle een goed en gezond 2021 met veel uitdagingen gewenst.

 5. Lieve Liesbeth, dat 2021 ook voor jou een gelukkig en gezond jaar mag worden. Liefs Ria❤🙋‍♀️

 6. Wel leuk om op deze manier op dit vergane jaar 202 erg te kijken
  wel veel hoop dat het in 2021 beter zal worden,
  maar ben ook bang dat het niet zo snel zal gaan dan wij wensen
  Een Gelukkig en gezond Nieuw Jaar Liesbeth

 7. Misschien had ik de vragen ook wel grotendeel in kunnen vullen, mwah… alleen de muziek titels zou ik voor moeten spieken. Ik denk dat je uiteindelijk toch voor het blog over Mickey zal kiezen als je echt uit de 2 genoemde moet kiezen;-)( voor mij in ieder geval wel)
  Op naar weer heel veel prachtige foto’s in 2021.

 8. Mooie lijst, deze belooft was voor het nieuwe jaar.

  שנה טובה

  Love As always
  Di Mario

 9. Mooi overzicht. En al met al hebben we ons toch maar door 2020 geworsteld. Ik denk ook dat we er nog lang niet zijn. Maar ik hoop toch dat 2021 een hoop moois gaat brengen.

 10. Je hebt er een leuk overzicht van gemaakt. Ik kan me wel voorstellen dat je haalt dat de festiviteiten rondom 75 jaar vrijheid niet door konden gaan.
  Hopelijk wordt 2021 een jaar dat je er weer wat vaker op uit kan. Veel geluk!

 11. Heel mooi overzicht van 2020. Het was een jaar dat we niet snel zullen vergeten. Nu op naar 2021. Mijn beste wensen.

 12. Een gevarieerd jaar toch al met al.

  Fijne jaarwisseling en dat 2021 maar milder mag worden!

 13. Plannen maken is altijd heel fijn, zo heb je tenminste een paar doelen in je leven.
  zelf heb ik een heleboel plannen in de ijskast moeten leggen wegens de corona terreur, maar niet getreurd hoor, andere , meer haalbare plannen zijn altijd vlug bedacht.
  Hopelijk wordt 2021 hét jaar dat we met ons allen het virus klein krijgen !

 14. Als je het achter elkaar leest was er best nog een en ander te beleven. Je moet er wat van maken en dat zal voor 2021 ook nog wel even gelden. Op naar betere tijden. Ik begin stadswandelingen, musea en theaterbezoek te missen.

 15. Een jaar vol herinneringen… nu allemaal op weg naar een nieuw en hopelijk ook beter exemplaar :-)

 16. Prachtig overzicht van jouw afgelopen jaar.. die je met die topfoto (in meerdere opzichten) in één beeld al heel duidelijk maakte hehe.. en ook die zes foto’s verderop vertellen heel veel.
  Gelukkig konden we nog wát hè.. maar van mij mag ook dit jaar snel voorbij zijn.. ik schreef dat vorig jaar trouwens ook al, toen er net heel veel mensen rond ons heen (onze beide vaders o.a.) overleden waren.. 2020 bracht duidelijk niet veel beters. Laat 2021 dat dan maar gaan doen!

 17. Ach, het mooiste is dat we het tot nu overleefd hebben, ondanks alle risico’s. En over 25 jaar hoop ik dat het weer feest is en dat ik dat dan nog in goede gezondheid kan vieren.

 18. Een mooie en leuke terugblik Liesbeth, voor mij is 2020 een jaar om snel te vergeten.

 19. Mooie manier om terug te blikken. En ik hoop met je mee dat we volgend jaar op een dag weer wat meer kunnen en mogen.

 20. Dat spijt me. Probeer mijn vragen desnoods voor jezelf in te vullen. En bedenk dat ik dagelijks de bijzonderheden van de dag in een bestandje zet ik maak deze blog aan de hand daarvan. Op 2021, dat het een topjaar voor je mag worden.

 21. een heel toepasselijke foto bovenaan , je had toch niet voor 40 euro wcpapier gehaald wel :)
  ja een kl*te jaar was het , je hebt toch veel om op terug te blikken , leuke en minderleuke zaken
  en ja nu morgen en de andere dagen er na
  ik net als jou geen plannen , zolang dat virus rondwaard :(
  als het kan wil ik de 2 weekjes geplande wandelingen in Zeeland en Ameland doen en en en ….
  wens jullie een fijne jaarwisseling en een gezond 2021

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top